Simona Halep o învinge pe Pliskova, se califică în a doua finală de Grand Slam a carierei! Primul Slam și primul loc sunt pe masă

Treizecizero | 8 iunie 2017

Precedenta apariție a Simonei într-o finală de Grand Slam a avut loc în urmă cu trei ani, tot la Roland Garros. De atunci, ea a mai jucat alte două semifinale, oprindu-se în această fază la Wimbledon 2014 și la US Open 2015.

Roland Garros este oferit de

Simona Halep s-a calificat în a doua finală de Grand Slam a carierei, după o victorie grea cu Karolina Pliskova, 6-4, 3-6, 6-3. Un meci jucat într-o tensiune mare, cu o miză enormă pe masă, contra unei adversare care, la rândul ei, avea șansa de a urca pe primul loc în cazul unei victorii. O semifinală făcută și mai grea de efortul masiv depus pentru revenirea din ziua precedentă, cu Elina Svitolina, care trebuia lăsat în urmă într-un timp foarte scurt.

Dar, într-un decisiv în care toate aceste dificultăți atârnau masiv, Simona a găsit iar puterea să ducă lucrurile la bun sfârșit. Un passing excelent pentru 3-1, urmat imediat de un serviciu făcut după două mingi de break salvate, au rupt pentru moment echilibrul.

Însă a fost iar greu înainte să fie bine. După ce a ratat o șansă de dublu break, Simona și-a pierdut serviciul, în urma unui schimb în zona fileului pe care nu l-a negociat. Dar și-a păstrat cumpătul și a făcut iar break. Când a fost să servească pentru meci, și-a făcut treaba excelent.

Citește aici cronica meciului.

https://twitter.com/rolandgarros/status/872878357242761216

Simona o va întâlni în finală pe Jelena Ostapenko, prima jucătoare unseeded ajunsă în finala RG în ultimii 20 de ani. În vârstă de 20 de ani împliniți chiar azi, Ostapenko a învins-o în trei seturi pe Timea Bacsinszky, în prima semifinală, 7-6, 3-6, 6-3. Va fi primul meci între Simona și Ostapenko.

Finala are loc sâmbătă. Iar Simona are șansa istorică de a obține simultan atât primul Slam, cât și primul loc în lume.

Precedenta apariție a Simonei într-o finală de Grand Slam a avut loc în urmă cu trei ani, tot la Roland Garros. De atunci, ea a mai jucat alte două semifinale, oprindu-se în această fază la Wimbledon 2014 și la US Open 2015.

Citește aici toate declarațiile Simonei de după calificarea în finală.

*

Îți place conținutul de pe 30-0? Asigură-te că-l citești și pe cel din 30-0 pe curat, Ediția de vară 2017. Mai multe detalii despre cuprins, aici. O poți cumpăra de aici.

Prezența 30-0 la Roland Garros este susținută de
Îți place?
Susține Treizecizero
Sprijinul tău e esențial ca să putem produce acest conținut. Susține-ne pentru un jurnalism de sport cât mai relevant și valoros!
Prin cont bancar:

IBAN RO51RNCB0079145659320001

Asociația Lideri în Mișcare,

Banca Comercială Română

Treizecizero.ro Abonează-te la 30-0+
Cele mai noi