Simona Halep o învinge pe Pliskova, se califică în a doua finală de Grand Slam a carierei! Primul Slam și primul loc sunt pe masă

Treizecizero | 8 iunie 2017

Precedenta apariție a Simonei într-o finală de Grand Slam a avut loc în urmă cu trei ani, tot la Roland Garros. De atunci, ea a mai jucat alte două semifinale, oprindu-se în această fază la Wimbledon 2014 și la US Open 2015.

Simona Halep s-a calificat în a doua finală de Grand Slam a carierei, după o victorie grea cu Karolina Pliskova, 6-4, 3-6, 6-3. Un meci jucat într-o tensiune mare, cu o miză enormă pe masă, contra unei adversare care, la rândul ei, avea șansa de a urca pe primul loc în cazul unei victorii. O semifinală făcută și mai grea de efortul masiv depus pentru revenirea din ziua precedentă, cu Elina Svitolina, care trebuia lăsat în urmă într-un timp foarte scurt.

Dar, într-un decisiv în care toate aceste dificultăți atârnau masiv, Simona a găsit iar puterea să ducă lucrurile la bun sfârșit. Un passing excelent pentru 3-1, urmat imediat de un serviciu făcut după două mingi de break salvate, au rupt pentru moment echilibrul.

Însă a fost iar greu înainte să fie bine. După ce a ratat o șansă de dublu break, Simona și-a pierdut serviciul, în urma unui schimb în zona fileului pe care nu l-a negociat. Dar și-a păstrat cumpătul și a făcut iar break. Când a fost să servească pentru meci, și-a făcut treaba excelent.

Citește aici cronica meciului.

Simona o va întâlni în finală pe Jelena Ostapenko, prima jucătoare unseeded ajunsă în finala RG în ultimii 20 de ani. În vârstă de 20 de ani împliniți chiar azi, Ostapenko a învins-o în trei seturi pe Timea Bacsinszky, în prima semifinală, 7-6, 3-6, 6-3. Va fi primul meci între Simona și Ostapenko.

Finala are loc sâmbătă. Iar Simona are șansa istorică de a obține simultan atât primul Slam, cât și primul loc în lume.

Precedenta apariție a Simonei într-o finală de Grand Slam a avut loc în urmă cu trei ani, tot la Roland Garros. De atunci, ea a mai jucat alte două semifinale, oprindu-se în această fază la Wimbledon 2014 și la US Open 2015.

Citește aici toate declarațiile Simonei de după calificarea în finală.

*

Îți place conținutul de pe 30-0? Asigură-te că-l citești și pe cel din 30-0 pe curat, Ediția de vară 2017. Mai multe detalii despre cuprins, aici. O poți cumpăra de aici.

Îți place?
2performant

Cele mai bune jucătoare de tenis sunt la Singapore. Cei mai buni generatori de vânzări online sunt în Affiliate Ranking by 2Performant

Cele mai noi