Simona Halep câștigă finala de la Shenzhen, deschide perfect noul an! Triumfă, apoi, și la dublu, cu Irina Begu!

Treizecizero | 6 ianuarie 2018

Simona Halep a câștigat primul titlu al ei în calitate de lider mondial și-și construiește astfel un moment excelent în debut de an și înainte de startul primului Grand Slam al anului. Imediat după, Simona și Irina Begu au câștigat titlul la dublu; primul titlu la dublu din cariera Simonei și al șaptelea pentru Irina.

Într-o sală de antrenament fără tribune și fără spațiu pentru camerele televiziunilor, Simona Halep deschide perfect noul an: câștigă finala (ascunsă) de la Shenzhen, obține primul titlu din 2018 și are motive de optimism pentru Australian Open.

A fost 6-1, 2-6, 6-0 pentru Simona, care își ia astfel și revanșa în fața Katerinei Siniakova (locul 47 WTA), cea care o învinsese în precedenta lor întâlnire, tot la Shenzhen, în optimile de finală ale turneului din 2017 (câștigat tocmai de cehoaică.)

Amânată de ploaie mai bine de patru ore și cu o prognoză meteo nefavorabilă, finala de la Shenzhen a fost mutată până la urmă în sală, departe de văzul lumii și într-o atmosferă de antrenament cu mare miză. Aici, Simona a început mai bine, n-a avut probleme pe propriul serviciu și a fugit rapid cu primul set, 6-1. Poate că fără public și fără rigorile televiziunilor, tenisul se joacă mai repede. În orice caz, cele 25 de minute consumate pentru primul set au dat senzația că Simona se grăbea să scoată trofeul la lumina zilei.

Numai că Siniakova a avut alte planuri. Campioana en-titre s-a agățat în debutul setului secund, a servit și ea mai bine (dacă e să ne luăm după organizatori) și și-a făcut cumva rost de prima minge de break pe serviciul Simonei. A concretizat-o pentru 3-1, Halep a răspuns cu rebreak pentru 2-3, dar cehoaica a luat repejor următoarele trei game-uri și a forțat un decisiv care nu i-a adus nimic bun: Simona Halep a început cu două break-uri, s-a repezit la 3-0 și n-a privit peste umăr până la un 6-0 care a arătat foarte bine chiar și fără imagini!

Este al 16 titlu la simplu obținut de Simona în WTA și primul în calitate de lider mondial. E primul trofeu câștigat de un lider al clasamentului WTA de la succesul Serenei la Wimbledon în 2016.

https://twitter.com/treizecizero/status/949611917492084736

https://twitter.com/FansOfSimona/status/949622306854326272

La câteva minute după ceremonia de premiere de la simplu, Simona a revenit pe teren pentru finala de dublu, alături de Irina Begu și în fața aceleiași Siniakova, secondată de Krejcikova, într-un dublu meci România vs Cehia. Româncele au revenit după pierderea primului set, 1-6, au câștigat (tot la unu) setul secund și s-au impus în decisiv, 10-8, pentru a închide o zi perfectă (și curioasă) în această sală de antrenament din Shenzhen.

Simona și Irina jucaseră ultima oară împreună dublu anul trecut, la Premier Mandatory-ul de la Madrid, când au ajuns până în semifinale. Irina este o jucătoare de dublu cu palmares excelent: titlul de azi a fost al șaptelea al carierei, din 12 finale la nivel WTA.

Simona a mai reușit o dată să joace finalele și la simplu și la dublu în același turneu, la Montreal, în 2016, tot alături de o româncă, Monica Niculescu; atunci a câștigat-o doar pe cea de simplu. De unde, la început, jocul de dublu îi era aproape străin, Simona a fost încurajată de Darren Cahill să joace mai des dublu, lucru care rămâne în strategia lor și pentru acest an.

Pentru Irina Begu este, de asemenea, un start excelent de sezon, cu o semifinală la simplu în care a arătat excelent o bună parte din meci, plus un titlu la dublu; săptămâna o saltă pe 31 în lume în clasamentul de dublu și pe 40 în cel de simplu. Simona face și ea un salt frumos la dublu, unde ajunge pe 86, în vreme ce la simplu pune 330 de puncte între ea și Caroline Wozniacki, a doua clasată.

 

 

https://twitter.com/WTA/status/949540078199619584

https://twitter.com/WTA/status/949537672308994049

 

 

***

 

Nou! Am lansat „Simona de păstrat”, un album foto.

Dedicat momentelor importante din cariera Simonei, albumul este tipărit în condiții grafice de calitate înaltă. Cu peste 140 de pagini cu cele mai bune imagini din cariera Simonei și drumul ei spre locul 1, „Simona de păstrat” este un cadou perfect pentru fanii Simonei și fanii tenisului.

Albumul este într-un tiraj limitat, așa că nu întârzia să-ți iei un exemplar de aici. 

În Shop sunt ultimele tricouri disponibile din 30-0 Onederful, tricourile care marchează un moment istoric: prima jucătoare din România clasată pe locul 1 în lume! 

Vezi detaliile și cumpără Onederful de AICI 

Vezi detaliile și cumpără Onederful Black de AICI

Îți place?
Susține Treizecizero
Sprijinul tău e esențial ca să putem produce acest conținut. Susține-ne pentru un jurnalism de sport cât mai relevant și valoros!
Prin cont bancar:

IBAN RO51RNCB0079145659320001

Asociația Lideri în Mișcare,

Banca Comercială Română

Treizecizero.ro Abonează-te la 30-0+
Cele mai noi