O nebunie! Simona câștigă un thriller de ținut minte toată viața, trece de Lauren Davis cu 15-13 în decisiv!

Treizecizero | 20 ianuarie 2018

Unul dintre meciurile anului și unul dintre cele mai importante momente din cariera Simonei. Când toată drama a trecut, Simona a rămas în picioare. 4-6, 6-4, 15-13 cu Lauren Davis, cu trei mingi salvate și șase game-uri în care a servit ca să stea în turneu. Care turneu continuă!

Întâi, Simona Halep a cedat primul set din turneu și a lăsat impresia că nu e ziua ei cea mai bună; dar a rămas calmă și s-a întors treptat în meci. Când s-a ajuns în decisiv, s-a întâmplat toată nebunia posibilă. A rezultat unul dintre meciurile anului. Când totul a trecut, Simona a rămas în picioare. 4-6, 6-4, 15-13 cu Lauren Davis, cu trei mingi salvate și șase game-uri în care a servit ca să stea în turneu. A stat, iar acum se întoarce în săptămâna a doua la Australian Open, după doi ani de absență. O va întâlni pe Naomi Osaka, într-o optime de finală care se anunță dificilă, din motivele evidente.

Analiza meciului e aici | Declarațiile Simonei de după meci | Ce a spus Lauren Davis și cele mai bune tweet-uri de după meci

 

 

Brief

Începutul. După o minge de break salvată din primul ei game de serviciu, Simona a făcut break-ul, în cea mai bună perioadă a ei dintr-un prim set altminteri șters în ce o privește. Fără multă energie, Simo a cedat inițiativa și a fost țintuită pe loc la câteva winners sclipitoare ale lui Davis, care și-a recuperat break-ul. La 4-5, Simona a mai aruncat un game slab și a cedat setul.

Recuperarea. Simona a rămas răbdătoare, chiar dacă în începutul setului secund Davis a părut amenințătoare. Dar americanca n-a speculat eventualul moment de slăbiciune al liderului mondial. În loc de asta, a fost invers: Simona a făcut prompt break-ul la prima ocazie, și apoi a consolidat încet, dar sigur, trăgându-se pe sine către linia de sosire a setului. A avut șanse de dublu break, dar nu s-a pus vreo clipă problema ca acele șanse neluate să se răzbune. Asta, chiar dacă nici Simona n-a fost dominantă.

Thriller-ul din decisiv. În setul trei, situația s-a repetat. Simona a făcut break tot în game-ul al treilea. Game în care a smuls acest punct:

La momentul respectiv, părea drept faza care va rupe echilibrul. Dar Davis s-a întors în meci, recuperând break-ul după un schimb îndelung aplaudat pe Rod Laver, în care ambele jucătoare au acoperit metri buni de teren.

Condusă cu 3-4 și în pericol, Simona a reacționat cu înțelepciune. A luat punct cu punct, întâi stabilizând situația cu un hold. La 4-4, ea a produs tenisul de care avea nevoie și pe care parcă l-a păstrat pentru extremă urgență. Un winner de rever, urmat de un punct în care ea a fost agresoarea, iar Davis n-a putut susține ritmul.

Dar la 5-4, când Simona servea pentru meci, Davis a răspuns iar. Într-o perioadă a meciului foarte bună, americanca a smuls rebreak-ul, într-un schimb imens, în care a acoperit 60 de metri, forțând eroarea și egalând.

Rollercoaster-ul a continuat însă. Cu poate prea mult elan, Davis a atacat fileul, dar Simona a răspuns excelent din încheietură. O scurtă inspirată a lui Halep a contribuit la încă un break, dar nici pe acesta nu l-a putut concretiza.

După două game-uri în care n-a găsit serviciul unu, Simona a produs brusc un hold la zero când a fost să servească pentru a sta în meci, la 6-7. Apoi a făcut încă un break. Și apoi am pierdut, cu toții, șirul. S-au întâmplat aceste lucruri:

La 8-8, Simona a avut patru mingi de break. La 8-9 și 9-10, Simona a revenit de la două puncte de înfrângere, găsind de fiecare dată câteva servicii imense în condiții de stres și de presiune maximă.

După câteva situații în care ambele au flirtat cu victoria, am ajuns la punctul culminant al emoțiilor. La 10-11, Simona a înfruntat trei mingi de meci consecutive pe serviciul ei. La prima a servit cu al doilea. Le-a salvat pe toate și a egalat la 11.

Imediat după, Davis a cerut un medical time-out pentru o unghie desprinsă de la picior. Davis avea voie să ceară la acest scor, pentru că urma ea la serviciu.

https://twitter.com/DKTNNS/status/954555430960795648

La reluare, Simona a avut cinci mingi de break pe serviciul lui Davis, dar încă o dată americanca a jucat extraordinar sub presiune, salvându-le pe toate și prelungind, la rându-i, meciul.

După ce s-a salvat încă o dată de la 15-30 și a servit excelent la 30-30, obținând egalitatea la 13-13, Simona a returnat agresiv și a obținut, în fine, break-ul.

Pe care, după trei ore și 45 de minute, l-a concretizat. Cum altfel, decât după o revenire de la 15-30.

Una dintre cele mai mari victorii ale carierei ei. 

 

 

Contextul. După accidentarea la gleznă suferită în primul tur, Simona a trecut de Genie Bouchard într-un meci care aproape că a surprins-o și pe ea de cât de bun a fost; dar după acel meci, ea a spus că nu este 100 la 100 fizic, că încă are dureri și că nu-și permite să se gândească prea departe în turneu. Înainte de tururile 2 și 3, ea s-a antrenat de fiecare dată foarte puțin, în jur de 20 de minute înainte de fiecare meci, în ambele ocazii la o intensitate redusă.

Asta explică deplasarea de azi din prima parte a meciului, sub nivelul ei obișnuit. Este însă de subliniat ambiția și voința ei de a lucra cu ce a avut mai bun azi la dispoziție, acceptând apărarea și așteptându-și ocaziile.

https://twitter.com/AustralianOpen/status/954533310625034240

 

 

***

Ce-ți poți lua din Shop-ul 30-0

1. Simona de păstrat

Dedicat momentelor importante din cariera Simonei, albumul foto „Simona de păstrat” este tipărit în condiții grafice de calitate înaltă. Cu peste 140 de pagini cu cele mai bune imagini din cariera Simonei și drumul ei spre locul 1, „Simona de păstrat” este un cadou perfect pentru fanii Simonei și fanii tenisului. Albumul este într-un tiraj limitat, așa că nu întârzia să-ți iei un exemplar de aici. 

2.  Noul set de tricouri 30-0 Onederful

Tricourile care marchează un moment istoric: prima jucătoare din România clasată pe locul 1 în lume! Noutatea colecției este Onederful Tricolor, pe care îl poți lua de aici. 

De asemenea, mai ai disponibile opțiunile Onederful White și Onederful Black.

3. Noul tricou 30-0 Tee

Un design fresh, cu care ieși din rând și îți faci cunoscută apartenența, ca fan, la sportul cu cel mai atipic sistem de scor din lume.

Verifică toată oferta din Shop AICI

Am structurat mai bine produsele, le ai acum împărțite pe categorii: Publicații | Tricouri | Bundle

Îți place?
Susține Treizecizero
Sprijinul tău e esențial ca să putem produce acest conținut. Susține-ne pentru un jurnalism de sport cât mai relevant și valoros!
Prin cont bancar:

IBAN RO51RNCB0079145659320001

Asociația Lideri în Mișcare,

Banca Comercială Română

Treizecizero.ro Abonează-te la 30-0+
Cele mai noi