Zverev câștigă din nou ATP Finals, oprește seria negativă în fața lui Medvedev în finala de la Torino

Radu Marina | 21 noiembrie 2021

Alexander Zverev e noul campion al ATP Finals, după o victorie excelentă, 6-4, 6-4, cu Daniil Medvedev, cel care îl învinsese în ultimele cinci meciuri directe. Zverev triumfă, astfel, pentru a doua oară în carieră la Turneul Campionilor, după titlul câștigat în 2018 și închide un sezon absolut remarcabil – în care a câștigat șase titluri – în stil mare.

ULTIMA ZI PENTRU ACEASTĂ OFERTĂ »» 

Super Value Pack: tricoul Grand Slam Life, versiunea albă, PLUS trei perechi de Socks 30-0, la doar 89 de lei!

Obții astfel un discount net de 75 de lei din valoarea reală a produselor. Profită de oportunitate acum, în limita stocului! Comandă AICI.

»» Vrei altă combinație? Alege oferta asta: publicația dedicată titlului Simonei la Wimbledon + 3 perechi de Socks, la doar 99 lei.

Alexander Zverev a câștigat pentru a doua oară în carieră ATP Finals, după victoria din finala cu Daniil Medvedev, 6-4, 6-4. Cu un serviciu impecabil și fără să înfrunte vreo minge de break toată finala, Zverev a reușit prima victorie în fața rusului după cinci înfrângeri consecutive, scorul în rivalitatea celor doi fiind acum de 6-6.

Zverev, care îl învinsese pe Djokovic în semifinale, devine primul campion al competiției de final de an din circuitul masculin de la mutarea acesteia la Torino. Cele două titluri la ATP Finals (precedentul în 2018) sunt cele mai importante din palmaresul germanului.

La rândul său, Medvedev, campion anul trecut, și-a văzut oprită seria de 9 victorii la rând la ATP Finals.

La dublu, francezii Herbert și Mahut au câștigat a doua oară în trei ani competiția, după 6-4, 7-6 în finala cu Ram/Salisbury.

După aurul olimpic și titlurile de la Cincinnati (ATP 1000), Madrid (ATP 1000), Acapulco (ATP 500), Viena (ATP 500) și acum Torino, Zverev rămâne neînvins în finalele din acest sezon și adaugă și mai multă greutate unei cariere care începe deja să capete contur. La 24 de ani, Zverev are deja în palmares niște rezultate excelente: 19 titluri din 28 de finale, cinci turnee Masters și două turnee ATP Finals. Și acesta pare a fi doar începutul. 

La Torino, Zverev și-a regăsit acel nivel bun de joc pe care l-am mai văzut în acest sezon la Madrid sau în 2018, la Londra: serviciu impresionant, imposibil de împins în spatele liniei de fund, agresiv atunci când trebuie, extrem de solid în defensivă și capabil să reziste în orice schimb de mingi, indiferent de dimensiunea și intensitatea lui. 

Finala cu Medvedev a fost complet diferită de meciul lor din grupe, care a fost un meci monstruos, încheiat într-un tiebreak decisiv după mai bine de două ore de joc. Urcat pe un val înalt de încredere după victoria cu Novak Djokovic în semifinale și foarte montat să lupte pentru fiecare punct, știind că are în față un adversar care știe cum să-l joace și care l-a învins în ultimele cinci meciuri, Zverev a fost imperturbabil la retur, la serviciu, la jocul din teren. Nimic nu l-a clintit; nici tentativele rusului de a-l scoate din ritm, nici accelerările surprinzătoare folosite pentru a-l forța să greșească și nici consistența de pe linia de fund la care Medvedev a tot apelat, în speranța că va reuși să găsească o breșă în jocul lui, încercând să-l atragă în raliuri mai dure pentru a face meciul fizic. 

Zverev nu prea a stat la discuții în această finală. Cu două break-uri pe set, a pus încă de la începutul seturilor o barieră între el și adversar iar aceste două break-uri au fost suficiente pentru a-și lua victoria. În ambele seturi, neamțul a făcut break-ul destul de devreme (în primul set în game-ul trei, în setul doi în primul game) și, grație serviciului, unde a avut un procentaj de peste 80% la punctele câștigate cu primul serviciu, a putut confirma liniștit break-ul până la final de fiecare dată.   

Medvedev a încercat să se agațe, a avut sferturi de șanse, a construit și a tot sperat într-o revenire, însă orice mic semn de revenire era automat anulat de Zverev cu câte un as sau un serviciu direct câștigător. 

Zverev devine astfel doar al patrulea jucător din istoria turneului ATP Finals care obține victorii în semifinale și finală în fața primilor doi jucători ai lumii. El va încheia sezonul pe locul trei, în spatele lui Djokovic și Medvedev. 

„A fost un meci grozav. Am câștigat turneul după ce am  învins un jucător care m-a batut de cinci ori la rând, așa că a trebuit să joc unul dintre cele mai bune meciuri ale mele pentru a obține victoria. Sunt fericit pentru acest rezultat și fericit să închei sezonul cu o astfel de victorie”, a declarat la final Zverev, cel care a încheiat sezonul ca fiind jucătorul cu cele mai multe meciuri câștigate în acest sezon (59).

Îți place?
Susține Treizecizero
Sprijinul tău e esențial ca să putem produce acest conținut. Susține-ne pentru un jurnalism de sport cât mai relevant și valoros!
Prin cont bancar:

IBAN RO51RNCB0079145659320001

Asociația Lideri în Mișcare,

Banca Comercială Română

Treizecizero.ro Abonează-te la 30-0+
Cele mai noi