Zi nebună la Roland Garros: și Naomi Osaka, și Serena Williams sunt eliminate!

Treizecizero | 1 iunie 2019

23 dintre cei 32 de capi de serie au părăsit deja turneul, la capătul primei săptămâni

Roland Garros este oferit de

Tabloul feminin a rămas azi fără alte două nume importante: liderul mondial Naomi Osaka și fosta campioană Serena Williams au fost ambele eliminate. Ele se alătură astfel altor nume importante care au părăsit deja turneul în prima lui săptămână: Kiki Bertens, Karolina Pliskova sau Elina Svitolina. În total, 23 dintre cei 32 de capi de serie au părăsit deja turneul, la capătul primei săptămâni.

Se spune că nu poți câștiga un Grand Slam în prima lui săptămână. Însă îl poți pierde. Naomi Osaka și Serena Williams, ambele, în căutarea unor diferite tipuri de recorduri, au pierdut șansa de a câștiga al treilea Slam consecutiv, respectiv, Slamul 24 al carierei.

Naomi Osaka a fost eliminată de Katerina Siniakova, 6-4, 6-2. După două meciuri în care s-a salvat la limită de la eliminare în fața Schmiedlovei și a Azarenkăi, Osaka a greșit prea mult în fața cehoaicei Siniakova, văzându-și astfel întreruptă seria de 16 victorii consecutive în turneele de Grand Slam.

La primul ei Slam la care a fost favorită 1, Naomi a avut constant de înfruntat o presiune diferită pentru ea, lucru care, în combinație cu faptul că zgura rămâne încă o suprafață mai puțin prietenoasă, a contribuit la impresia că Osaka va avea mari dificultăți să-și prelungească traseul. Dacă cu Schmiedlova sau Azarenka a găsit o cale, Osaka s-a împiedicat în fața consistenței și varietății Siniakovei. „De regulă, mi se pare eliberator să joc în turneele mari. Acum, totul a fost numai o tensiune”, a spus Naomi, care va rămâne însă numărul 1 și după Paris.

„Am simțit că am o șansă. Pentru că a avut meciuri grele în primele două tururi, am simțit că nu e la fel de încrezătoare în ea ca de obicei”, a spus Siniakova, campioană la dublu la RG, anul trecut.

Serena Williams a fost învinsă de Sofia Kenin, 6-2, 7-5, într-un meci în care campioana americană n-a părut în apele ei în setul întâi și a încercat un comeback în setul al doilea, Kenin rezistând însă admirabil presiunii. Atât cea aplicată de Serena, cât și cea venită de la public, care a încercat să o readucă în meci pe tripla campioană de la Paris.

Kenin, care începuse anul excelent, a încheiat meciul cu 23 winners și 17 unforced erorrs, în vreme ce Serena a avut un raport de 30 winners și 24 de unforced.

„Serena e o campioană adevărată și o jucătoare extraordinară. Sunt multe emoții acum”, a spus Kenin, la interviul de pe teren. Ea o va întâlni acum în optimi pe Ashleigh Barty. La rândul ei, Serena a spus că a văzut o jucătoare care a jucat incredibil, nimic altceva. Williams a adăugat că ia în calcul un wildcard la turneele premergătoare Wimbledon, în căutarea recuperării condiției optime de joc. Ea a avut dificultăți să se păstreze sănătoasă anul acesta, problemele curgând în serie după accidentarea la gleznă suferită în semifinalele AO.

Kenin a fost atât de șocată de realizarea ei încât abia dacă s-a exprimat în drum spre fileu, unde a salutat-o pe adversara ei. A fost prima întâlnire cu Serena pentru Kenin, o jucătoare născută într-o familie de imigranți din Rusia, aflată la abia al 2-lea ei Roland Garros.

Rezultatele de azi propun o jumătate superioară de tablou în care Simona Halep se desprinde drept jucătoarea cu cele mai bune recomandări. Dar asta nu schimbă în mare fel lucrurile. Simona va trebui să câștige meciuri contra unor adversare tinere sau în curs de afirmare care – așa cum am văzut azi – pot fi foarte periculoase când n-au absolut nimic de pierdut. Presiunea mediatică va crește, de asemenea, zilele următoare pe Simona. Iar tabloul conține suficiente alte jucătoare foarte versatile și în formă excelentă, precum Sloane, Vondrousova, Muguruza, Martic sau Kanepi.

Tabloul optimilor de finală:

Siniakova – Keys
Kenin – Barty
Halep – Swiatek
Anisimova – Bolsova

Sloane – Muguruza
Vekic – Konta
Vondrousova – Sevastova
Kanepi – Martic

The Grand Slam Life is the best life!

Îmbracă-te de Roland Garros! Viață de Slam, tricou de Slam!

Comandă acum un tricou Grand Slam Life din 30-0 Shop!

***

Prezența 30-0 la Roland Garros este susținută de
Îți place?
Susține Treizecizero
Sprijinul tău e esențial ca să putem produce acest conținut. Susține-ne pentru un jurnalism de sport cât mai relevant și valoros!
Prin cont bancar:

IBAN RO51RNCB0079145659320001

Asociația Lideri în Mișcare,

Banca Comercială Română

Treizecizero.ro Abonează-te la 30-0+
Cele mai noi