Zi grea pentru Simona Halep, care se oprește în turul al doilea la Roland-Garros, învinsă de Qinwen Zheng

Adrian Țoca | 26 mai 2022

Greu de prevăzut în timpul meciului, Simona a dispărut din meci într-un moment în care era în control. Mai apoi a suferit mult fizic, s-a simțit că nu mai are prospețimea necesară în raliuri și nici claritatea în alegeri. Aveam să aflăm, după meci, că a suferit un atac de panică.

Roland Garros este oferit de

Simona Halep pierde în turul al doilea la Roland-Garros, 6-2, 2-6, 1-6 cu Qinwen Zheng, o jucătoare promițătoare, semifinalistă în turneul de juniori de la Roland Garros, acum trei ani.

Într-o zi care începuse bine și care nu anunța turnura neașteptată a evenimentelor, Simona s-a văzut întoarsă în setul doi de o adversară care mai apoi nu s-a mai uitat în urmă. Zheng (19 ani, locul 74 WTA) a legat o serie de opt game-uri la rând, asta și pe fundalul unor probleme fizice la Simona, căreia i s-a luat tensiunea pe teren la 0-3 în setul decisiv.

Starea ei fizică s-a degradat treptat și neașteptat, pentru că Simona intrase în meci mult mai bine față de primul tur, cel cu Nastasja Schunk.

Simona a controlat primul set, cu o evoluție care a dat multe motive de optimism fanilor ei. A avut un plan clar, pe care l-a executat foarte bine, în fața unei adversare care a și pornit cu ceva timiditate. A început cu câteva duble greșeli, a lovit rău alte lovituri simple, dar a reușit totuși să limiteze daunele, când a salvat o minge de dublu break pentru Simona: în loc de 3-0, ea a venit la 2-1, a rămas aproape până la 3-2, însă nimic nu s-a schimbat în dinamica jocului pe termen scurt.

Poate tocmai de-asta, Zheng, care a lovit decisiv din toate pozițiile în turul precedent (a avut 28 de lovituri câștigătoare cu Maryna Zanevska), n-a putut să-și demonstreze calitățile în primul set. Simona Halep a lovit lung și rotund, a schimbat mai des direcția și ținut-o pe Zheng în dezechilibru. Un lucru foarte important contra unei jucătoare care, atunci când are luxul să dicteze din mijlocul terenului, o face foarte bine.

Și am văzut asta începând cu setul al doilea, chiar dacă debutul setului ne-a arătat un joc similar: Simona a păstrat inițiativa și a obligat-o pe chinezoaică să riște din poziții inconfortabile. 

Dar meciul s-a schimbat brusc din mijlocul setului doi, când Simona nu a reușit să consolideze un avantaj la 2-1, când făcuse break, a avut apoi trei șanse de a se desprinde la 3-1, dar și-a pierdut serviciul. 

Game-ul următor pe serva ei, Simona a avut 40-0, dar s-a văzut din nou întoarsă, iar Zheng s-a dus într-o serie care n-a mai putut fi oprită până la final. Chinezoaica, o jucătoare foarte promițătoare, a servit bine și a lovit puternic și cu un efect deranjant. A știut în permanență ce vrea să facă și ce are de făcut și n-a lăsat nimic neluat.

Simona a suferit mult fizic și s-a simțit că nu mai are prospețimea necesară în raliuri și nici claritatea în alegeri. Jucătoarei noastre i-a fost luată tensiunea la 3-0 în decisiv, dar a continuat și a luptat până la capăt. Nu a avut multe de oferit mai departe, afară de un game simbolic, și nici tenisul adversarei nu i-a lăsat însă nicio fereastră de a se putea întoarce în acest meci. 

A fost prima victorie pe care Zheng a obținut-o în fața unei adversare din Top 20.

Ea va juca mai departe cu Alize Cornet.

Pentru Simona e cea mai timpurie eliminare de la Roland-Garros de la ediția din 2015 încoace, când, de asemenea, a fost învinsă în turul al doilea. Sezonul ei de zgură se încheie sub așteptările pe care și le propusese.

Dar declarațiile ei de după meci pun în context acest rezultat, ne dau o idee despre ce s-a întâmplat cu jucătoarea azi și cum privește ea lucrurile pe mai departe.



Prezența 30-0 la Roland Garros este susținută de
Îți place?
Susține Treizecizero
Sprijinul tău e esențial ca să putem produce acest conținut. Susține-ne pentru un jurnalism de sport cât mai relevant și valoros!
Prin cont bancar:

IBAN RO51RNCB0079145659320001

Asociația Lideri în Mișcare,

Banca Comercială Română

Treizecizero.ro Abonează-te la 30-0+
Cele mai noi