WTA Finals ajunge în Texas pentru ediția 2022

Treizecizero | 6 septembrie 2022

WTA a confirmat oficial locul de desfășurare al ediției din 2022: Fort Worth, Statele Unite. WTA Finals, competiția-bijuterie a WTA, și-a găsit casă pentru ediția din acest an. În contextul Covid, apoi urmat de criza cu China (declanșată de situația lui Peng Shuai), WTA Finals n-a apucat să joace decât un an la Shenzhen, în […]

US Open este oferit de

WTA a confirmat oficial locul de desfășurare al ediției din 2022: Fort Worth, Statele Unite.

WTA Finals, competiția-bijuterie a WTA, și-a găsit casă pentru ediția din acest an. În contextul Covid, apoi urmat de criza cu China (declanșată de situația lui Peng Shuai), WTA Finals n-a apucat să joace decât un an la Shenzhen, în 2019, parte dintr-un contract istoric pe 10 ani, care transformase competiția în poate cel mai bănos eveniment din tenis, oferind 14 milioane de dolari premii la ediția inaugurală. Ediția din 2020 a fost anulată, iar cea din 2021 și-a găsit în ultima clipă o gazdă, la Guadalajara, turneu câștigat de Garbine Muguruza, într-o finală cu Anett Kontaveit.

Cum e foarte complicat să muți un astfel de eveniment, emoțiile în ce privește locul de desfășurare s-au prelungit din nou târziu în sezon. Până acum, când – așa cum a anunțat prima dată Sports Ilustrated – a fost găsită varianta Fort Worth, un oraș de aproximativ 800.000 de locuitori din Texas, SUA. Turneul va fi găzduit într-o arenă de 14.000 de locuri, Dickies Arena, o locație deschisă în 2019.

Ultima oară când WTA Finals a avut loc în SUA s-a întâmplat în 2005, la Los Angeles. 

Simona poate reveni la WTA Finals

Deși a pierdut devreme la US Open, Simona Halep are în continuare șanse aproape neschimbate să se califice din nou la WTA Finals. În Live Race, ea era pe 6 aseară și ar putea fi depășită în mod realist de Caroline Garcia și Aryna Sabalenka, încă în cursă la US Open. Dar chiar și așa, Simona rămâne bine poziționată, pentru că jucătoarele din imediata ei apropiere au fost de asemenea eliminate. În eventualitatea în care Pliskova (26 în Race) sau Tomljanovic (28) câștigă USO și ar depăși-o, Simona ar rămâne în continuare cu șanse în lupta de calificare.

Simona s-a calificat an de an la WTA Finals între 2014-2019, jucând finala în Singapore la prima ei prezență. În 2018, deși calificată, a trebuit să se retragă de la ultima ediție jucată în Singapore, accidentată. În 2019 a revenit, jucând la Shenzhen. În 2020 era în cursă să se califice, dar ediția nu s-a ținut. Iar anul trecut, în contextul accidentării ei grave, a fost prima oară când nu a obținut de facto calificarea. 

Turneul de anul acesta e programat între 30 octombrie – 6 noiembrie. 

Potrivit comunicatului WTA, competiția ar urma să își reia locul de desfășurare la Shenzhen din 2023, însă rămâne de văzut în ce măsură acest lucru va fi posibil. WTA a anunțat iarna trecută că suspendă pe termen nedeterminat operațiunile sale în China, în contextul scandalului Peng Shuai, incluzând aici cele 10 turnee organizate în această țară, turnee care generau împreună aproape o treime din totalul veniturilor organizației. Potrivit WTA, via NY Times, circuitul „lucrează” pentru reluarea prezenței în China, însă „nu ne vom compromite principiile pentru asta”.

Articol apărut prima dată în ediția de azi a newsletter-ului ATLT, la care te poți abona gratuit aici.

Articolele 30-0 sunt susținute de
Îți place?
Susține Treizecizero
Sprijinul tău e esențial ca să putem produce acest conținut. Susține-ne pentru un jurnalism de sport cât mai relevant și valoros!
Prin cont bancar:

IBAN RO51RNCB0079145659320001

Asociația Lideri în Mișcare,

Banca Comercială Română

Treizecizero.ro Abonează-te la 30-0+
Cele mai noi