Vintage Andy Murray câștigă un meci splendid cu Matteo Berrettini în primul tur la Melbourne

Treizecizero | 17 ianuarie 2023

De cinci ori finalist la Melbourne, Andy Murray a dat timpul înapoi, câștigând în fața favoritului 13, într-un maraton de cinci ore.

Andy Murray încă are abilitatea de a se bate cot la cot cu unii dintre cei mai buni jucători din noile generații, încă poate obține victorii superbe, precum cea obținută marți, în ziua a doua a Australian Open. De cinci ori finalist la Melbourne, Murray a dat timpul înapoi pentru cel mai bun rezultat al său într-un Slam, raportat la clasamentul adversarului, din ultimii ani.

Într-un maraton întins pe aproape cinci ore, britanicul l-a eliminat pe favoritul 13, Matteo Berrettini, 6-3, 6-3, 4-6, 6-7 (7), 7-6 [10-6], una din surprizele startului de turneu și sigur meciul turneului în aceste prime zile.

Berrettini a fost semifinalist anul trecut la Melbourne și unul dintre jucătorii care au ajuns des în fazele avansate ale turneelor de Grand Slam. Cu una dintre cele mai bune drepte din circuit, italianul avea speranțe la un traseu lung și de data asta.

Dar Murray a dominat tactic și a jucat la un nivel splendid în primele două seturi, izolându-l pe rever pe Matteo și dominând jocul de pe baseline. După ce Andy a ratat o șansă de a se desprinde cu break și în startul de set trei, Berrettini a dat semnalul revenirii, cu un passing slice absolut minunat, care i-a adus break-ul ce a decis setul al treilea. Un tiebreak strâns și frumos l-a tranșat pe al patrulea, iar lupta celor doi intrase deja în teritoriul excelenței, delectându-ne cu un set decisiv care a transformat meciul într-unul de ținut minte. Berrettini a avut șansa să câștige pe serviciul lui Murray la 5-4, britanicul s-a salvat din cea mai grea situație în care a fost azi, iar tiebreak-ul decisiv, jucat, cum știm, până la 10, l-a avut pe britanic la conducere confortabilă în majoritatea timpului. Andy a trecut cu bine linia de sosire, dar nu înainte ca Matteo să mai încerce o ultimă revenire, amenințând cu egalarea după ce a revenit de la 3-8 la 6-8 și apărându-se bine în punctul următor.

Este cea mai importantă victorie a lui Murray într-un Grand Slam în ultimii șase ani. El nu mai câștigase contra unui jucător de Top 20 de la RG 2017.

Murray mai are acum nevoie de o victorie pentru a ajunge la un total de 200 în fața jucătorilor de Top 20.

„Sunt incredibil de fericit, foarte mândru de mine. Am muncit mult în ultimele luni cu echipa mea, ca să-mi dau șansa de a juca așa într-un astfel de meci, într-o astfel de arenă, cu un astfel de adversar. În seara asta, totul a meritat”, a spus Andy, la interviul de pe teren.

Meciul s-a jucat cu acoperișul tras, în condițiile în care temperaturile foarte ridicate de azi de la Melbourne, peste 37 de grade, au forțat oprirea meciurilor pe terenurile exterioare.

Îți place?
Susține Treizecizero
Sprijinul tău e esențial ca să putem produce acest conținut. Susține-ne pentru un jurnalism de sport cât mai relevant și valoros!
Prin cont bancar:

IBAN RO51RNCB0079145659320001

Asociația Lideri în Mișcare,

Banca Comercială Română

Treizecizero.ro Abonează-te la 30-0+
Cele mai noi