Victorie mare pentru Murray, înfrângere utilă pentru Djokovic

Adrian Țoca | 2 martie 2012

Victorie mare pentru Murray, înfrângere utilă pentru Djokovic

Uneori, e de ajuns un singur meci ca totul să se schimbe. Intrat într-o acalmie profundă după Australian Open, tenisul masculin s-a trezit brusc la viaţă, graţie victoriei lui Andy Murray asupra lui Novak Djokovic (6-2, 7-5), în semifinalele de la Dubai. Poate e prea mult spus, la urma urmelor este, totuşi, vorba despre numărul 4 din lume, dar succesul lui Andy este rezultatul care contrazice cel mai flagrant calculul hârtiei în acest sezon, un calcul care s-a respectat aproape obositor în primele două luni ale sezonului.

Victoriile sârbului de la Australian Open, turneu la care nimeni şi nimic nu a putut să-l scoată de pe drumul lui, aproape că l-au zeificat pe Djokovic. Şi, deşi Dubai rămâne totuşi un turneu fără o importanţă majoră, cum spuneam şi aici, era nevoie de un rezultat ca acesta. Era nevoie întâi pentru Murray, ca să-şi confirme lui că aparţine The Big Four şi că parteneriatul lui cu Ivan Lendl este pe drumul cel bun. Era nevoie şi pentru Nole, care revine un pic cu picioarele pe pământ înainte de primele două Mastersuri ale anului, turnee la care are multe puncte de apărat. Şi, cum spuneam, era nevoie şi pentru circuit, în aşteptarea unui rezultat care să infirme invincibilitatea sârbului.

Meciul cu Djokovic de la Dubai a confirmat ceea ce bănuiam deja: scoţianul probabil că a rupt filele din calendar în aşteptarea revanşei cu Nole, după thriller-ul de la Melbourne. Şi, când l-a găsit din nou dincolo de fileu, s-a năpustit peste el cu sete. S-a mers cu serviciul până la 2-2, apoi Murray, al cărui joc în primul set a fost aproape fără cusur, agil ca o panteră şi harnic ca o furnică, a adunat şapte game-uri consecutive, făcând meciul ferfeniţă. La 6-2, 3-0 a apărut şi Nole pe tabelă, apoi s-a târât, cumva, până la 5-2, dar sârbul e un animal atipic, care ştie să atragă victima la el, fără să se deplaseze pentru asta.

Murray a clipit când trebuia să servească pentru meci, Novak a făcut break şi totul s-a relansat,  odată cu săritura de eliberare a sârbului. La 5-5 însă, Andy a demonstrat, din nou, că e un alt jucător. Fără să se mai pripească, fără să se piardă cu firea, a făcut un game sigur pe serviciu, apoi a obţinut breakul care i-a adus şi meciul. A 14-a lui victorie din 15 meciuri în 2012. Singura înfrângere, la Djokovic.

Aşadar, nu vom mai avea o serie de 41 de meciuri fără înfrângere pentru Nole, cel puţin nu prea curând. Nu vom avea nici al patrulea titlu consecutiv al sârbului la Dubai. Nu că asta ar presupune că sârbul ar trebui să-şi pună întrebări. Nu, deloc. E o înfrângere neimportantă pentru el, poate chiar utilă. În schimb, avem din nou un pic de neprevăzut în circuit. Ceea ce lipsea.  

Îți place?
Susține Treizecizero
Sprijinul tău e esențial ca să putem produce acest conținut. Susține-ne pentru un jurnalism de sport cât mai relevant și valoros!
Prin cont bancar:

IBAN RO51RNCB0079145659320001

Asociația Lideri în Mișcare,

Banca Comercială Română

Treizecizero.ro Abonează-te la 30-0+
Cele mai noi