Victor Hănescu revine într-o semifinală de ATP după doi ani

Adrian Țoca | 12 iulie 2013

Victor l-a învins pe Benoit Paire pentru a patra oară în carieră. Românul a mai făcut o finală la Stuttgart, în 2009.

Pentru Benoit Paire, Victor Hănescu este un fel de sperietoare, iar francezul și-ar dori, probabil, să nu mai aibă de-a face prea curând cu jucătorul român. Este pentru a patra oară când Victor îl bate pe Paire din tot atâtea meciuri directe, toate jucate pe zgură, în ultimii trei ani, și a doua oară anul acesta. În toate cele patru meciuri, Hăne n-a cedat decât un singur set din zece jucate. Nici azi lucrurile n-au stat diferit. Victor a servit bine și a fost foarte solid pe toată durata meciului, câștigat 7-5, 6-2. Paire a avut o șansă de break în chiar primul game al meciului, salvată, iar apoi s-a mers cu serviciul, fără alte șanse de break, până la 6-5, când Hănescu a făcut break la prima șansă de care a beneficiat.

Setul doi a curs mult mai rapid. După două mingi de break ratate în game-ul doi, Hănescu a făcut iar break în al patrulea game, susținând avantajul până la final. 

Un rezultat care confirmă sezonul bun pe zgură al lui Victor, cel care mai are sferturi la București și la Estoril, plus un tur III la Roland Garros, dar care reușește acum prima semifinală a anului. 

Cea mai recentă semifinală de ATP a lui Victor a fost în 2011, la Nisa, când a jucat și pierdut finala, cu Nicolas Almagro. Anterior lui Paire, românul i-a mai învins în turneu pe Tursunov și Bellucci, iar în semifinale îl va întâlni pe învingătorul dintre Gael Monfils și Philipp Kohlschreiber, meci programat ceva mai târziu. Și poate cine știe, seria excepțională a jucătorilor români din ultima perioadă se va prelungi și prin Victor în această săptămână cu o altă finală.

Interesant e că Stuttgart e unul dintre turneele la care Victor are rezultate bune. În 2009, el a făcut finală aici, pierzând-o în trei seturi cu Jeremy Chardy (1/6, 6/3, 6/4).

 

Îți place?
Susține Treizecizero
Sprijinul tău e esențial ca să putem produce acest conținut. Susține-ne pentru un jurnalism de sport cât mai relevant și valoros!
Prin cont bancar:

IBAN RO51RNCB0079145659320001

Asociația Lideri în Mișcare,

Banca Comercială Română

Treizecizero.ro Abonează-te la 30-0+
Cele mai noi