Venus Williams e prea puternică pentru Sorana Cîrstea. Serena vs Venus în turul al treilea

Radu Marina | 11 martie 2018

După eliminarea Soranei, Simona Halep rămâne singura româncă de pe tabloul de simplu; o va întâlni duminică seara pe Caroline Dolehide, în al treilea meci al sesiunii de zi de pe terenul central

Sorana Cîrstea a fost învinsă în două seturi, 6-3, 6-4 de Venus Williams, într-un meci în care a stat aproape, a avut răspunsuri potrivite în câteva ocazii, dar atunci când a contat, Venus a fost Venus și nu a ezitat să-și ia șansele.

După un început timid de meci, cu serviciul cedat din primul game după o dublă greșeală, Sorana s-a regrupat, și-a luat break-ul înapoi, dar senzația că nu crede suficient a rămas o bună parte din meci. Lucru pe care l-a observat și Adrian Cruciat, cerându-i la OCC să dea drumul la braț, să nu se mai lase intimidată și să nu mai fie ezitantă.

Acest “nu crede suficient” s-ar traduce în meciul de azi prin game-urile cedate de la 40-15 sau duble venite în momente cheie, care până la urmă au cântărit greu în primul set. Așa și-a cedat serviciul a doua oară, la 1-2. Cu toate că a avut câteva lovituri de forehand fulgerătoare și a amenințat serviciul lui Venus, nu a mai putut recupera. Venus nu a excelat, dar a știut întotdeauna când să apese pe lovituri, când să insiste într-un schimb și când să fie decisivă. Un exemplu este game-ul de la 4-3, când, deși Sorana părea bine poziționată, Venus a reușit câteva puncte la care românca nu-și poate reproșa prea multe: ba un passing shot excelent, ba o venire la fileu inspirată, ori un as sau serviciu foarte bun.

În setul doi Sorana a părut mai încrezătoare și odată ce a reușit break-ul chiar în primul game, a început să se elibereze de tensiune, de aici și câteva reușite grozave. Break-ul l-a obținut după un joc în care a făcut exact ce trebuie, ținând cont că Venus intrase într-o zonă în care rata minge după minge: mai mult topspin în lovituri, a ținut mai mult de minge, a provocat eroarea.

Cu Sorana încrezătoare și energică, lovind din bine în mai bine și cu Venus ratând din orice poziție, românca a ajuns la 3-1 jucând curajos și fără nicio ezitare. A avut apoi minge de dublu break și amenința cu desprinderea. Acesta a fost momentul în care Venus a înțeles că glumă se îngroașă și a început să pună presiune la retur și să facă un pas în față. De la 3-1, Sorana a pierdut 4 game-uri, dând aceeași senzație ca în debutul de meci: că e acolo, dar nu crede că poate face pasul decisiv.

La 5-3, când Venus servea pentru meci, Cîrstea a mai avut o mică sclipire de final, reușind să facă break-ul. Asta nu a ajutat-o prea mult pentru că a urmat un game care parcă a sintetizat tot meciul: Sorana, mult prea temătoare, ezitantă, cu un winner izolat, Venus accelerând, punând presiune și punctând decisiv încă o dată într-un moment cheie al meciului.

https://twitter.com/WTA/status/972596804754685953

https://twitter.com/WTA/status/972595127238639616

https://twitter.com/WTA/status/972591343292727296

Venus se va întâlni cu Serena Williams, care și-a continuat revenirea cu o altă victorie muncită, victorie în care dorința și determinarea ei au ajutat-o când a dat de greu contra lui Kiki Bertens. Nu e prima dată când olandeza joacă strâns cu Serena, dar nici acum Kiki nu a putut să provoace daune serioase, deși a condus cu 5-3 în primul set. Serena a scos-o la capăt în aproape două ore, 7-6, 7-5.

Serena vs Venus episodul 29 va fi un eveniment cu multă încărcătură, și cumva e potrivit că surorile apucă să se reîntâlnească în 2018 fix la Indian Wells, turneul pe care l-au ocolit mulți ani. Ca și cum nu ar fi fost deja suficient de emoționant să-ți întâlnești sora în al treilea meci de la revenirea post-naștere, confruntarea va mai avea o semnificație. Se va întâmpla la 17 ani de la semifinala care nu s-a jucat între ele și care a fost cauza boicotului ulterior, boicot căruia cele două i-au pus capăt rând pe rând anii trecuți. Acum se va închide cercul.

Ultima oară când s-au întâlnit s-a întâmplat în finala Australian Open 2017, turneu pe care Serena l-a câștigat deja însărcinată.

 

*

Nou în 30-0 Shop

Albumul foto „Simona de păstrat” – cele mai bune momente din cariera liderului mondial – se întoarce în ediția a doua! Primul tiraj s-a epuizat, așa că am pregătit un al doilea tipar. Și, în spiritul locului, am pregătit și câteva bunătăți extra 🙂

Noua ediție vine cu:

– conținut nou;
– 16 pagini în plus. Sunt 160 în total acum;
– o copertă modificată, cu imaginea care a făcut înconjurul lumii după victoria cu Kerber;
– imagini de la Australian Open, cu ipostazele care definesc traseul eroic al Simonei la Melbourne: accidentarea din turul 1, meciul epic cu Lauren Davis, drama cu Kerber sau finala ireală cu Wozniacki.

– cu toate astea, prețul nu se modifică: rămâne același ca la prima ediție!

Albumul este disponibil ÎN STOC, asta înseamnă că ajunge la voi foarte repede după plasarea comenzii. Ia-ți unul de AICI.

Iar ca să continuăm cu surprizele până la capăt, primele 30 de comenzi primesc un cadou în pachet!

Îți place?
Susține Treizecizero
Sprijinul tău e esențial ca să putem produce acest conținut. Susține-ne pentru un jurnalism de sport cât mai relevant și valoros!
Prin cont bancar:

IBAN RO51RNCB0079145659320001

Asociația Lideri în Mișcare,

Banca Comercială Română

Treizecizero.ro Abonează-te la 30-0+
Cele mai noi