US Open, tragerea la sorți: Simona Halep vs Maria Sharapova în primul tur!

Treizecizero | 25 august 2017

Tragerea la sorți a US Open a produs un blockbuster în primul tur al unui tablou feminin și așa plin de teme interesante: favorita 2, Simona Halep, o va întâlni pe Maria Sharapova, jucătoare intrată pe tablou datorită unui wildcard.

Tragerea la sorți a US Open a produs un blockbuster în primul tur al unui tablou feminin și așa plin de teme interesante: favorita 2, Simona Halep, o va întâlni pe Maria Sharapova, jucătoare intrată pe tablou datorită unui wildcard.

E primul Slam al rusoaicei de la revenirea după suspendare. Sharapova a câștigat toate cele 6 meciuri cu Simona. Cel mai recent a fost în grupele Turneului Campioanelor din 2015, când Maria s-a impus 6-4, 6-4. Cu un an înainte, cele două jucaseră trei meciuri intense: finalele de la Madrid și Roland Garros și sfertul de finală de la Cincinnati.

Maria n-a jucat decât un meci în turneele pregătitoare pe hard din cauza unor accidentări, o victorie în turul 1 la Stanford. Per total, rusoaica a adunat doar nouă meciuri competitive în acest sezon (6-3), asta, după o pauză de un an și jumătate.

Dacă va trece de Sharapova, Simona o va întâlni apoi pe învingătoarea dintre Viktorija Golubic și Timea Babos. Lauren Davis, favorita 32, e primul cap de serie pe traseul româncei, și un meci cu Peng, Irina Begu sau Sevastova e posibil în optimi.

Johanna Konta este cel mai plauzibil nume de adversară pentru faza sferturilor de finală.

Dacă va ajunge până aici cu bine, atunci e o posibilitate ca Simona să trebuiască să treacă iar prin dubla de meciuri Konta-Muguruza, ca și la Cincinnati. Garbine este adversara plauzibilă pentru faza semifinalelor.

Dacă favoritele țin, atunci optimile de finală prognozate ar fi: Pliskova – Mladenovic, Kuznetsova – Radwanska, Kerber – Ostapenko, Svitolina – Keys; Muguruza – Kvitova, Wozniacki – Venus, Konta – Cibulkova, Halep – Sevastova.

Iar sferturile de finală ar fi: Pliskova-Kuznetsova, Svitolina – Kerber, Muguruza – Wozniacki, Halep – Konta.

Meciurile româncelor: 

Ana Bogdan – Taylor Townsend
Monica Niculescu – Kristina Mladenovic
Sorana Cîrstea – Q
Irina Begu – Q
Simona Halep – Maria Sharapova

Turneul masculin

– Nu va fi exista nici anul acesta o finală Federer – Nadal la New York, dar cei doi au șanse să se întâlnească pentru prima dată la acest Slam, după ce au fost repartizați de sorți în aceeași jumătate de tablou, una cu destui adversari periculoși, precum Dimitrov, Kyrgios sau Thiem.

– Dacă favoriții țin, optimile de finală ar fi: Nadal – Berdych, Goffin – Dimitrov, Federer – Kyrgios, Bautista – Thiem, Cilic – Isner, Sock – Zverev, Tsonga – Carreno, Pouille – Murray.

– Sferturile ar fi: Nadal – Dimitrov, Federer – Thiem, Cilic – A. Zverev, Tsonga – Murray

– Marius Copil îl va întâlni în primul tur pe Jo Wilfried Tsonga.

https://twitter.com/BenRothenberg/status/901123664065835011

Articol în curs de actualizare

Îți place?
Susține Treizecizero
Sprijinul tău e esențial ca să putem produce acest conținut. Susține-ne pentru un jurnalism de sport cât mai relevant și valoros!
Prin cont bancar:

IBAN RO51RNCB0079145659320001

Asociația Lideri în Mișcare,

Banca Comercială Română

Treizecizero.ro Abonează-te la 30-0+
Cele mai noi