US Open, tabloul principal: tragere încurajatoare pentru jucătoarele românce

Treizecizero | 24 august 2023

Ultimul turneu de Grand Slam al sezonului și-a anunțat tablourile principale. Uite tot ce e important de reținut despre tablourile ce vor debuta luni.

Ultimul turneu de Grand Slam al sezonului și-a anunțat tablourile principale. Uite tot ce e important de reținut despre tablourile ce vor debuta luni.

Tabloul feminin

Potențiale sferturi de finală (conform distribuției capilor de serie):

Swiatek (1) – Gauff (6), Rybakina (4) – Sakkari (8); Garcia (7) – Pegula (3), Jabeur (5) – Sabalenka (2)

Româncele

Sorana Cîrstea, care este favorită 30, o va întâlni pe americanca Kayla Day, posesoarea unui wildcard. În caz de victorie, Sorana o va întâlni pe învingătoarea dintre Kalinskaya și Siniakova, cu o potențială confruntare cu favorita 4, Elena Rybakina, în turul al treilea.

Irina Begu o va întâlni pe Tamara Korpatsch, din Germania; în caz de victorie, Irina ar putea-o întâlni pe Liudmila Samsonova, favorita 14.

Pe același sfert de tablou, Patricia Țig, care a intrat pe tablou folosindu-se de un clasament protejat, o va întâlni pe canadianca Rebecca Marino.

Nu în ultimul rând, Ana Bogdan a fost trimisă de sorți în sfertul al patrulea de tablou, și o va întâlni pe câștigătoarea de la AO 2020, Sofia Kenin. În cazul unei victorii, Ana va juca mai departe cu învingătoarea dintre Daria Kasatkina (13) și Alicia Parks.

Numele importante

Două dintre jucătoarele care au câștigat un Slam anul acesta, Iga Swiatek și Aryna Sabalenka, sunt favoritele 1 și 2. Swiatek deschide cu suedeza Rebecca Peterson, în vreme ce Sabalenka a primit-o pe Maryna Zanevska.

Marketa Vondrousova, a treia campioană de Slam a anului, e favorită 9 și va întâlni o jucătoare din calificări.

Dintre numele mari, Elena Rybakina, favorită 4 și finalistă la AO 2023, a nimerit cel mai prost, ea urmând să joace cu Marta Kostyuk în primul tur.

Meciuri tari în primul tur

Paula Badosa – Venus Williams, Jessica Pegula – Camilla Giorgi, Elena Rybakina – Marta Kostuyk, Sloane Stephens – Beatriz Haddad-Maia.

Tabloul masculin

Potențiale sferturi de finală (conform distribuției capilor de serie):

Alcaraz (1) – Sinner (6), Medvedev (3) – Rublev (8); Ruud (5) – Rune (4), Tsitsipas (7) – Djokovic (2).

Numele importante

Campionul en-titre, Carlos Alcaraz, prima oară într-o astfel de situație în carieră, este favoritul 1, iar Novak Djokovic este cap de serie 2. O eventuală finală între cei doi este marea atracție a turneului, cu atât mai mult în contextul recentei lor finale de la Cincinnati. Distribuția celorlalți capi de serie pare să-i ofere un ușor avantaj lui Djokovic, ținând cont de meciurile foarte tari pe care le-a avut Alcaraz în trecut cu Sinner, cel mai plauzibil oponent al său în sferturi. De asemenea, Daniil Medvedev, fost campion la US Open, este pe drumul lui Alcaraz.

Spaniolul va deschide în primul tur cu germanul Koepfer; numele cele mai tari din sfertul său, pe lângă Sinner, sunt Zverev, Murray, Dimitrov sau Norrie. Tot aici este și veteranul Stan Wawrinka, la rându-i fost campion la New York.

Daniil Medvedev deschide cu ungurul Balasz, danezul Rune îl vede pe spaniolul Carballes-Baena, în vreme ce Novak Djokovic deschide cu francezul Alexandre Muller.

Dintre primii opt capi de serie, misiunea cea mai grea pare a-i reveni lui Tsitsipas, favorit 7, care l-a primit pe veteranul Milos Raonic, al cărui joc de serviciu (încă mai) poate fi un factor.

Meciuri tari în primul tur:

Tsitsipas – Raonic, Fucsovic – Korda, Bublik – Thiem, Humbert – Berrettini, Murray – Moutet.

Îți place?
Susține Treizecizero
Sprijinul tău e esențial ca să putem produce acest conținut. Susține-ne pentru un jurnalism de sport cât mai relevant și valoros!
Prin cont bancar:

IBAN RO51RNCB0079145659320001

Asociația Lideri în Mișcare,

Banca Comercială Română

Treizecizero.ro Abonează-te la 30-0+
Cele mai noi