Ungur și Copil aduc primele puncte pentru România, Horia și Florin au șansa să închidă meciul cu Israel

Treizecizero | 6 martie 2015

România conduce Israel cu 2-0 după prima zi a meciului din Grupa 1 Euro-Africană. Dublul Mergea/Tecău poate închide manșa sâmbătă.t

Totul a mers foarte bine pentru România în prima zi a meciului cu Israelul de la Sibiu, într-o zi în care veștile excelente au curs în serie pentru tenisul românesc, în spiritul ultimilor doi ani. Cu două victorii, una previzibilă, alta foarte importantă, echipa noastră de Cupa Davis e plasată excelent înaintea zilei a doua. Și chiar dacă această competiție are mereu un puternic aer de imprevizibil, o răsturnare de situație din acest punct s-ar încadra la categoria surprize de proporții.

Adrian Ungur a adus primul punct pentru gazde, în ciuda unui început mai greoi cu necunoscutul Bar Botzer, un jucător aflat foarte aproape de granița Top 1000. Botzer a servit foarte bine, iar în ideile lui Andrei Pavel, conștientizarea diferenței valorice i-a dat dureri de cap lui Ungur. Odată primul set trecut în cont, lucrurile au mers mult mai simplu pentru Adrian, care le-a câștigat pe următoarele două confortabil: 7/5, 6/3, 6/0.

Meciul cheie al întregii manșe era considerat cel dintre numărul 2 al nostru, Marius Copil, și numărul 1 al lor, experimentatul Dudi Sela. Copil a avut șansă de set în tiebreakul primului set, ratată, iar apoi a trecut prin momente de meci mai puțin concludente la jumătatea setului secund. Al doilea tiebreak l-a găsit mult mai concentrat și mai mobilizat, iar meciul a început să se încline după ce Marius a egalat la seturi. În setul trei, românul a pus mult mai multă presiune la retur și a adus o agresivitate controlată în joc, iar break-ul a venit exact la 5-4, când Sela servea ca să stea în set. Marius a îndeplinit o formalitate în setul patru, pentru al doilea punct al României.

O victorie importantă pentru Marius, ținând cont de experiența superioară a lui Sela, un jucător care a obținut rezultate solide de-a lungul timpului în Cupa Davis.

“Sper să vină lumea și mâine, le mulțumim că vin la teren și că ne ajută să câștigăm astfel de meciuri. Eu la Sibiu am început Cupa Davis, cu o victorie la dublu, aici a început și Andrei ca antrenor, ne simțim mereu bine când jucăm la Sibiu. Ar fi frumos să încheiem la dublu și să câștigăm încă din ziua a doua”, a spus Marius pentru TVR.

Cu un avantaj liniștitor, România își trimite sâmbătă pe teren echipa de elită, dublul Horia Tecău – Florin Mergea. Cei doi, ambii în Top 5 la dublu în Race to London, îi au pe Erlich și pe Leshen anunțați ca adversari, dar n-ar fi exclus ca Dudi Sela să-i ia locul ultimului, dat fiind că e ultima șansă pentru Israel.

“Pentru mâine sunt foarte încrezător, dar nu trebuie să ne relaxăm. Cupa Davis nu e gata până când nu ai trei puncte, am mai avut și noi 2-0 în alte ocazii, au mai avut și alții 2-0 și ne-am convins că meciul nu e gata până nu vine a treia victorie. Adi Ungur a avut ceva emoții la început, mă bucur că a încheiat în trei seturi. Să-l bați pe Sela în Cupa Davis e un rezultat foarte bun și sper să-l ajute pe Marius. El vrea să arate ce poate, ce forță are, de multe ori vrea să facă mingi extraordinare. Îl cunosc foarte bine pe Sela, el se folosește mult de erorile neforțate ale adversarului. Am vrut să-l fac pe Marius să înțeleagă că nu trebuie să dea cadouri”, i-a spus și Andrei Pavel lui Cristi Mîndru, la microfonul TVR.

Într-un meci care ne interesează în mod direct, Martin Klizan l-a învins pe Grega Zemlja în trei seturi, 7-5. 6-3, 6-4, iar Norbert Gombos și Blaz Kavcic se întâlnesc în meciul doi din Slovacia – Slovenia, la Bratislava. În funcție de rezultatul acestui meci vom ști următoarea adversară a României.

 

 

Îți place?
Susține Treizecizero
Sprijinul tău e esențial ca să putem produce acest conținut. Susține-ne pentru un jurnalism de sport cât mai relevant și valoros!
Prin cont bancar:

IBAN RO51RNCB0079145659320001

Asociația Lideri în Mișcare,

Banca Comercială Română

Treizecizero.ro Abonează-te la 30-0+
Cele mai noi