Un Rafa Nadal impresionant îl învinge încă o dată pe Medvedev, rămâne neînvins în 2022

Radu Marina | 26 februarie 2022

Medvedev e noul număr 1 de luni, dar Rafa Nadal a arătat încă o dată, după Melbourne, că puterea rămâne la Big 3.

În reeditarea finalei de la Australian Open, Rafa Nadal a trecut, în două seturi, de Daniil Medvedev în semifinalele turneului de la Acapulco (ATP 500). A fost 6-3, 6-3, pentru Nadal, într-un meci de două ore, a cincea victorie din șase meciuri contra rusului. 

Nadal se califică astfel în a 128-a finală a carierei și va căuta titlul cu numărul 91, urmând să îl întâlnească în finală pe Cameron Norrie, care a trecut surprinzător de ușor de Stefanos Tsitsipas, favoritul 6 al competiției, 6-4, 6-4. 

Spre deosebire de întâlnirea lor de la Melbourne, dramatică și epuizantă pentru amândoi, semifinala de la Acapulco a fost despre Rafa în totalitate. Spaniolul a condus în permanență și l-a sufocat pe rus cu intensitatea și agresivitatea copleșitoare, iar la mingile importante, care l-ar fi putut activa pe Medvedev, Rafa a fost impecabil. A salvat toate cele 11 mingi de break și nu oricum, ci într-o manieră impecabilă, până și el a fost mândru de reacțiile lui. “Am jucat niște puncte senzaționale la mingile de break”, a spus Nadal, cunoscut pentru modul măsurat în care-și evaluează chiar și cele mai bune momente. 

În ambele seturi, a fost suficient un break ca diferența să încline spre Nadal și, în cele din urmă, să triumfe. În primul set, Rafa a izbutit break-ul la 2-1 și a fost de neatins până la finalul setului. Setul secund a fost mult mai echilibrat, cu multe game-uri prelungite (câte 10-12 egalități), dar echilibrul s-a rupt la același scor: din nou Rafa a făcut break-ul la 2-1 și a rezistat cu bine până la final în fața tentativelor rusului de a-l prinde din urmă. 

Rafa merge, așadar, în a treia finală consecutivă în 2022 (Melbourne Summer Set, Australian Open, Acapulco) și ajunge la 14 victorii la rând în acest sezon, cel mai bun start de an din cariera sa. De asemenea, Rafa se califică în a patra finală la Acapulco, după 2005, 2013 și 2020 (primele două, pe când turneul se juca pe zgură). 

Cât despre Medvedev, rusul se vede din nou fără idei și soluții în fața lui Rafa. În ciuda agresivității pe care a arătat-o și a procentajului foarte bun la serviciu, dar și a încercărilor repetate de a surprinde (scurte, injecții de forță, variație), jocul său a cedat iar. Și a cedat în aceeași manieră precum la Australian Open: nu a rezistat în fața intensității și ritmului sufocant pe care Nadal l-a impus în momentele importante ale meciului. Defensiva lui Nadal și capacitatea de a deranja prin lungimea mingilor a fost prea mult pentru rus încât să poată lovi prin Nadal, deci, implicit, să-și facă jocul și să-l determine pe Rafa să joace în termenii lui. 

Pentru titlul cu numărul 91, Nadal se va confrunta cu Cameron Norrie, care a trecut în două seturi de Stefanos Tsitsipas. Precum Nadal, și Norrie are un început de an excelent, cu titlu la Delray Beach și calificarea în finală la Acapulco – a doua finală ATP 500, a noua a carierei – având acum o serie de opt meciuri fără înfrângere. 

Nadal îl conduce pe Norrie cu 3-0 la întâlnirile directe, toate cele trei meciuri având loc în 2021, la Australian Open, Barcelona și Roland Garros. 

https://twitter.com/atptour/status/1497455697948205057?s=20&t=dBCzQBCThwjHJfPq-uX7-w
https://twitter.com/TennisTV/status/1497426026128982016?s=20&t=dBCzQBCThwjHJfPq-uX7-w

Îți place?
Susține Treizecizero
Sprijinul tău e esențial ca să putem produce acest conținut. Susține-ne pentru un jurnalism de sport cât mai relevant și valoros!
Prin cont bancar:

IBAN RO51RNCB0079145659320001

Asociația Lideri în Mișcare,

Banca Comercială Română

Treizecizero.ro Abonează-te la 30-0+
Cele mai noi