Turneul WTA de la București va purta numele de BRD Bucharest Open

Treizecizero | 4 iunie 2014

Cap de serie numărul 1 este Simona Halep.

S-a anunțat oficial: primul turneu WTA din România va purta denumirea de BRD Bucharest Open, a anunțat Federația Română de Tenis, organizatorul evenimentului.

Turneul va avea loc între 5-13 iulie, la Arenele BNR din București. 

Vor participa 64 jucătoare, schema tablourilor fiind următoarea: 32 de locuri pe tabloul principal de simplu, 32 pe tabloul de calificări și 16 locuri pe tabloul de dublu. 

Așa cum se știa încă din iarnă, Simona Halep va fi vedeta turneului și cap de serie numărul 1. Simona a confirmat, în repetate rânduri, că va fi prezentă la București, chiar dacă turneul este programat imediat după Wimbledon.

„Ne bucurăm să putem aduce la Bucureşti cele mai mari nume ale tenisului feminin mondial. Este pentru prima oară când Federaţia organizează un turneu WTA în România şi suntem mândri că lista jucătoarelor include nume importante din tenisul românesc și suntem convinşi că publicul românesc va savura o experienţă de neuitat”, e declarația lui George Cosac, preşedintele Federaţiei Române de Tenis.

Premiile turneului vor fi în valoare totală de 250.000 de euro. Câştigătoarea turneului va primi 280 de puncte WTA.

„Am jucat de atâtea ori în turnee importante din afara ţării şi mi-am dorit întotdeauna să pot juca într-un turneu WTA organizat la mine acasă. Mă bucur că acum am această ocazie şi aştept cu nerăbdare întâlnirea cu publicul românesc', spune Simona Halep.

| Foto: Radu Restivan

Îți place?
Susține Treizecizero
Sprijinul tău e esențial ca să putem produce acest conținut. Susține-ne pentru un jurnalism de sport cât mai relevant și valoros!
Prin cont bancar:

IBAN RO51RNCB0079145659320001

Asociația Lideri în Mișcare,

Banca Comercială Română

Treizecizero.ro Abonează-te la 30-0+
Cele mai noi