Turneul premierelor: Monica Niculescu o oprește pe Cepelova, se alătură Irinei în turul al treilea la Wimbledon

Treizecizero | 2 iulie 2015

Monica Niculescu o va întâlni pe Kristina Pliskova, cea care a învins-o pe Svetlana Kuznetsova, 3-6, 6-3, 6-4.

Wimbledon este oferit pe 30-0 de

Excelent rezultat pentru Monica Niculescu, care devine a doua româncă în turul al treilea de la Wimbledon, după ce a învins-o pe Jana Cepelova, 6-3, 6-3, în o oră și 16 minute. 

Monica o învinsese și în precedentul meci direct pe Cepelova, chiar mai clar decât azi, lăsându-i atunci slovacei un singur game. Cepelova n-a putut rezolva nici acum jocul Monicăi și, la fel ca mulți alți jucători în situații similare, n-a putut susține surpriza reușită în turul anterior, când a învins-o pe Simona Halep. Născută în Kosice, la fel ca și Martina Hingis, Cepelova n-a fost însă o victimă sigură, alergând-o mult pe româncă, dar n-a reușit să se țină de Niculescu și pe tabelă. În ciuda procentajului maxim, Jana și-a creat puține oportunități pe serviciul Monicăi. Cu un joc foarte curat și exact (doar 6 erori neforțate, la pachet cu 14 lovituri direct câștigătoare, versus 21 / 29 la slovacă), Niculescu a avut mereu prim-planul. A avut și un procentaj excepțional pe primul, câștigând 21 dintre cele 25 de puncte jucate cu prima servă.

Moni a început în forță meciul, cu două break-uri și și-a putut susține ritmul la adăpostul serviciului care a ajutat-o ori de câte ori a avut nevoie. În setul secund, românca s-a desprins din nou, conducând cu 4-1, dar Cepelova a încercat un comeback, recuperând break-ul. Și l-a pierdut însă la loc, într-un game teribil de disputat la 4-3; acolo s-a frânt meciul, iar Niculescu a putut apoi închide la prima șansă de meci apărută. „Ce să zic, fata a avut ghinion că a picat cu mine. Dacă avea meci cu cineva care loveşte la şold era altceva, dar eu joc diferit. Am servit bine şi asta a a fost cheia. Sunt fericită că am intrat bine în meci și că am servit bine”, a spus Monica pentru Gazeta Sporturilor, amintind și că a simțit meciul mai greu decât ar părea din lectura evoluției scorului. Monica i-a dat credit Cepelovei, spunând că slovaca e o jucătoare care-și găsește foarte bine unghiurile și reamintindu-ne că Cepelova a fost afectată de o pneumonie la începutul anului.”Mă enervează când aud că e locul 106 şi alte lucruri de genul acesta. A bătut-o pe Serena anul trecut, sunt sigură ca o să mai auzim de ea. Nu e ușor să baţi numărul trei mondial, să scoţi acel meci pe un teren mare, nu e uşor”, a spus Monica pentru sursa citată. Ea mai este angrenată și în turneul de dublu, unde face pereche cu Olga Savchuk. Cele două vor juca împotriva perechii Babos/Mladenovic.

Românca o va întâlni în turul următor pe Kristina Pliskova, prima întâlnire directă cu fosta campioană de juniori de la Wimbledon. E o oportunitate excelentă pentru Niculescu să reușească o nouă optime de finală la un Grand Slam, după cea reușită la US Open în 2011.

Ca și Irina Begu, cealaltă româncă rămasă în concurs, Monica este la cea mai bună performanță personală la Wimbledon, turneu la care nu depășise niciodată turul secund până acum. Ea are un sezon pe iarbă excelent, cu finala de la Nottingham alăturându-se rezultatului reușit aici. 

Tot azi, în turneul feminin de dublu, Raluca Olaru și C.Liang au fost învinse de Bencic / Siniakova, perechea Simona Halep / Elena Bogdan a fost eliminată de Hsieh/Pennetta, iar Irina Begu și Lara Arruabarrena au trecut de Lepchenko/McHale, 6-4, 6-4.

Irina – Sharapova e pe Court 1

Marele meci al Irinei Begu cu Maria Sharapova a fost programat de organizatori al doilea pe Court 1, după duelul dintre Wawrinka și Verdasco. Cel mai probabil, meciul fetelor va începe după ora 17:00, ora României.

Tot în programul de mâine, Horia Tecău și Jean Julien Rojer, unii dintre favoriții probei de dublu, se întâlnesc cu Begeman/Knowle, primul meci pe Court 4. Tot în turul al doilea la dublu, Florin Mergea și Rohan Bopanna, favoriții 9, îi întâlnesc pe Bellucci/Duran, în primul meci pe Court 8. Raluca Olaru și Michael Venus joacă la dublu mixt cu Andre Sa și Lara Aruabarrena, în penultimul meci pe Court 7. Programul complet al zilei este aici

 

Îți place?
Susține Treizecizero
Sprijinul tău e esențial ca să putem produce acest conținut. Susține-ne pentru un jurnalism de sport cât mai relevant și valoros!
Prin cont bancar:

IBAN RO51RNCB0079145659320001

Asociația Lideri în Mișcare,

Banca Comercială Română

Treizecizero.ro Abonează-te la 30-0+
Cele mai noi