Turneul Campionilor, tragerea la sorți: ideal pentru Rafa, grupă de foc pentru Nole și Fed

Adrian Țoca | 2 noiembrie 2013

Turneul de final de an se dispută între 4 și 11 noiembrie, la Londra.

Cu patru dintre participanți încă angrenați în Mastersul de la Paris, tragerea la sorți a Turneului Campionilor a avut loc sâmbătă, de la ora 16:00, și a decis două grupe aparent dezechilibrate. Iată grupele: 

Grupa A: Rafa Nadal, David Ferrer, Tomas Berdych, Stanislas Wawrinka.

Grupa B: Novak Djokovic, Juan Martin Del Potro, Roger Federer, Richard Gasquet.

Declarații, știri, stats:

– Juan Martin Del Potro a fost jefuit sâmbătă, la Gara de Nord din Paris, fiindu-i furate actele, banii, dar și mătăniile binecuvântate de Papa Francisc, pe care a avut onoarea să-l întâlnească în timpul turneului de la Roma. Delpo s-a arătat cel mai afectat de această din urmă pierdere. „Partea bună e că turneul acesta e prea frumos ca să mă las demoralizat de incident”. Delpo a fost „ajutat” de ATP să intre cât mai repede în Marea Britanie. „E adevărat că sunt jucătorul cu cele mai multe turnee jucate în ultima lună, la un nivel atât de înalt asta s-ar putea să facă diferența, dar voi încerca să dau totul în fiecare meci”.

– Roger Federer și Juan Martin Del Potro se vor întâlni pentru a treia oară în trei săptămâni succesive. Ar putea chiar de patru ori, în cazul în care vor ajunge în finală.

– Semifinalele de la Paris se repetă marți, la Londra.

– Federer și Djokovic n-au mai jucat de un an, dar acum se vor întâlni a doua oară în patru zile. „E neobișnuit, dar mă bucură o astfel de provocare, e interesant și inedit să jucăm din nou atât de repede. Dar e un alt stadion, alte condiții, altă conjunctură. Am avut două săptămâni bune, cel mai important este să mă refac, poate această zi în plus de odihnă va fi un avantaj. Dar mă îndoiesc, Novak n-a jucat Basel. Cel mai important e să mă odihnesc acum și să fiu gata pentru marți”, a spus Federer.

– Nadal despre reîntâlnirea cu Ferrer: „E suprafața cea mai slabă a mea. Când joacă bine, David este foarte periculos pentru mine, mai ales pe hard indoor. Trebuie să joc mai repede, am fost lent azi”. 

– Stanislas Wawrinka: „Sunt primii opt din lume, deci nu poate fi ușor, dar pe Ferrer și pe Berdych i-am mai bătut. Rafa e altă poveste, dar sunt încântat să am această șansă. E un turneu fantastic, toți ceilalți jucători mi-au spus la fel, atmosfera e cu totul diferită”.

– Jucătorii din Grupa B au împreună 8 titluri la World Tour Finals. Cei din Grupa A n-au niciunul. 


Programul primei etape, de luni și marți:

Luni:

Stanislas Wawrinka – Tomas Berdych (sesiunea de zi)

Richard Gasquet – Juan Martin Del Potro (sesiunea de seară)

Marți:

David Ferrer – Rafa Nadal (sesiunea de zi)

Roger Federer – Novak Djokovic (sesiunea de seară)

Îți place?
Susține Treizecizero
Sprijinul tău e esențial ca să putem produce acest conținut. Susține-ne pentru un jurnalism de sport cât mai relevant și valoros!
Prin cont bancar:

IBAN RO51RNCB0079145659320001

Asociația Lideri în Mișcare,

Banca Comercială Română

Treizecizero.ro Abonează-te la 30-0+
Cele mai noi