Trei românce au părăsit turneul. Azi joacă alți trei

Adrian Țoca | 28 mai 2013

Simona Halep a avut un set și un break avans cu Suarez-Navarro, dar a cedat. Hănescu, Begu și Mergea sunt programați azi

Roland Garros este oferit de

N-a fost o zi prea grozavă pentru noi la Roland Garros, dat fiind că Simona Halep, Monica Niculescu și Alexandra Cadanțu au părăsit toate trei turneul, nereușind decât un set din șapte împotriva Carlei Suarez-Navarro, respectiv Johanna Larsson și Vania King.

Dintre aceste meciuri, cel mai disputat a fost cel al Simonei. Cu o jucătoare excelentă în față, excelentă pe zgură și nu numai, Simona n-a fost departe de victorie, însă lucrurile n-au mers în direcția ei până la capăt.

Halep a atacat constant în primul set, păstrându-și aceleași caracteristici ale jocului pe care le-am văzut în turneul de la Roma, acolo unde a reușit o semifinală după un traseu superb. A lovit tare, plasat, cu adâncime, și și-a construit foarte frumos punctele. Românca a fost condusă cu 0-2 și 2-3, dar a revenit spectaculos, încheind setul cu o serie de patru game-uri la rând. Simona și-a continuat momentul bun și în startul setului secund, când a făcut imediat break, al treilea consecutiv, și păream că ne îndreptăm spre o nouă victorie solidă a jucătoarei noastre. Din păcate, s-a rupt ceva în game-urile următoare, Halep n-a mai păstrat același ritm, a devenit mai defensivă, făcând un pas în spate care i-a permis jucătoarei iberice să preia controlul raliurilor. Reverul cu o mână al lui Suarez-Navarro a funcționat absolut fabulos, aducându-i puncte în momente grele sau funcționând chiar ca și defensivă din cele mai complicate poziții.


Meciul a fost unul electrizant, cu raliuri dure și spectaculoase, câștigat pe merit de Carla. Simona a mai avut o șansă să revină în meci în decisiv, când, condusă cu 0-3 și aparent resemnată, a profitat de un moment de acalmie al jocului pentru a-și revitaliza ritmul. Un hold solid a fost urmat de un game pe serviciul lui Suarez Navarro în care s-a jucat totul. Simona a avut trei șanse de rebreak, însă nu-și poate reproșa nimic la niciuna, toate fiind dejucate pe atac de adversară. A fost ultima șansă de care a beneficiat românca. La 2-5, ea și-a pierdut serviciul de la 40-0, părăsind prematur un turneu de la care aveam, ce-i drept, speranțe și în care a avut ghinionul unei trageri ghinioniste.


Eliminarea de la Roland Garros n-ar trebui să îi pună în umbră rezultatul foarte bun de la Roma și creșterea evidentă din ultima perioadă. Simona trebuie să păstreze ștacheta și capul sus și să rămână cu acel mindset foarte pozitiv pe care l-am văzut în toate acele momente frumoase din capitala Italiei.


Ultima reprezentantă a României de la simplu, Irina Begu, debutează azi cu o altă jucătoare din Spania, Silvia Soler-Espinosa. Tot azi joacă și Victor Hănescu, singurul nostru reprezentant de la simplu întâlnindu-l pe Bernard Tomic. În fine, la dublu Florin Mergea se întoarce pe scena marii performanțe. El și partenerul său german, Philipp Marx îi vor întâlni pe francezii Monfils și Ouanna.


Va fi o zi complicată la Roland Garros: se anunță ploaie mai toată ziua și, cel mai probabil, vom avea parte de întreruperi.

Prezența 30-0 la Roland Garros este susținută de
Îți place?
Susține Treizecizero
Sprijinul tău e esențial ca să putem produce acest conținut. Susține-ne pentru un jurnalism de sport cât mai relevant și valoros!
Prin cont bancar:

IBAN RO51RNCB0079145659320001

Asociația Lideri în Mișcare,

Banca Comercială Română

Treizecizero.ro Abonează-te la 30-0+
Cele mai noi