Traseul excelent al Anei Bogdan de la Portoroz se oprește în semifinale. Dar Ana pleacă din Slovenia cu un nou career high

Treizecizero | 17 septembrie 2022

Bilanțul Anei în semifinalele WTA e acum de 1-5.

Ana Bogdan a pierdut în semifinalele turneului WTA 250 de la Portoroz, învinsă de campioana de la Wimbledon, Elena Rybakina, 6-1, 6-1.

Față de zilele precedente, Ana nu a reușit să mai găsească soluțiile potrivite; meciul s-a jucat în condiții reci, de seară, iar Ana a părut afectată de acest lucru, nereușind să intre în meci cum trebuie și să-și găsească ritmul.

După ce pierdut un game de debut intens, cu șapte egalități, în care Ana a avut patru oportunități de break, românca a pierdut contactul cu adversara ei, care a legat alte patru game-uri înainte ca Ana să-și facă apariția pe tabelă.

Cifrele Anei s-au îmbunătățit în setul secund, când și-a găsit mai des și primul serviciu, dar asta nu i-a adus îmbunătățiri și pe tabela de scor. Deși Ana a luptat pe mai departe, s-a agățat de fiecare punct și ar fi putut avea oportunitatea unui nou restart în game-ul al cincilea din setul secund, pierdut după ce a salvat inițial trei mingi de break.

Și, culmea, în game-ul imediat următor, iarăși foarte disputat, Ana a avut alte patru mingi de break, și din nou Rybakina a supraviețuit. Asta a fost una din temele serii, kazaha câștigând toate momentele esențiale.

Un eșec dur, dar care nu spune toată povestea meciului, și cu siguranță n-o spune pe cea a turneului pentru Ana. O săptămână foarte bună, în care a obținut trei victorii de calitate, toate la actuale sau foste jucătoare de Top 50. Dintre acestea, două obținute cu jucătoare în mare vervă în această vară: cu Tomljanovic, care a făcut sferturi de finală consecutive în ultimele două turnee de Grand Slam, și cu Haddad-Maia, autoarea unui salt calitativ masiv în acest sezon.

Cu 13 victorii în ultimele ei 16 meciuri, Ana pleacă din Slovenia cu un nou career-high, ea sărind până pe locul 53; precedentul ei career-high era 59.

Cu atât mai remarcabil, cu cât în iulie ea era în afara primelor 100.

Iar Ana are în continuare spațiu să crească, atât în clasament, cât și ca joc. Progresul realizat de ea în ultimele luni este evident și, mai ales, sustenabil.

Foto: Transylvania Open

Îți place?
Susține Treizecizero
Sprijinul tău e esențial ca să putem produce acest conținut. Susține-ne pentru un jurnalism de sport cât mai relevant și valoros!
Prin cont bancar:

IBAN RO51RNCB0079145659320001

Asociația Lideri în Mișcare,

Banca Comercială Română

Treizecizero.ro Abonează-te la 30-0+
Cele mai noi