Tragerea la sorți a Australian Open: Federer, pe aceeași parte cu Murray; Serena, cu Azarenka

Adrian Țoca | 11 ianuarie 2013

Tragerea la sorți a Australian Open: Federer, pe aceeași parte cu Murray; Serena, cu Azarenka

Tragerea la sorți a Australian Open a dat, în sfârșit, răspunsul la cele mai arzătoare două întrebări înainte de startul turneului: pe ce parte de tablouri vor pica Murray și Serena? “Câștigătorii” lozurilor cu cei doi au fost Federer și Azarenka, în vreme ce Djokovic a primit, pe partea sa, ‘premiul’ Ferrer. Dar nu numai astea au fost momentele interesante oferite de tragerea la sorți. În program sunt multe meciuri foarte tari, neobișnuit de tari pentru primul tur. Despre toate astea, pe scurt acum, urmând să revenim cu preview-uri extinse și bine documentate despre Happy Slam, primul mare showdown al anului.

Masculin

– Marea întrebare: Unde merge Andy? Răspuns: ca și la US Open, în jumătatea lui Federer. Să vedem dacă vor și ajunge cei doi să joace în semifinale, într-o reeditare a finalelor Wimbledon & Olimpiadă din 2012, sau cineva le va dejuca planul.

– Și are cine. Bunăoară, ipoteticul traseu al lui Federer arată foarte tricky: în primul tur, Paire. Apoi, potențial: Davydenko, Tomic, Raonic, Tsonga, Murray, Djokovic.

– Pentru Murray, primul obstacol serios ar fi Del Potro, în sferturi.

– Djokovic deschide cu Mathieu, și ar trebui să aibă primul meci complicat tot în sferturi, cu Tomas Berdych.

– Sfertul 2 e cel mai deschis: David Ferrer și Janko Tipsarevic sunt acolo, dar n-ar fi exclus un semifinalist surpriză de aici.

– Românii (ambii în sfertul 2): Ungur – Donskoy, Hănescu – Nishikori.

– Sumedenie de meciuri-popcorn în primul tur, așa că faceți-vă provizii: Tsonga – Llodra, Tipsarevic – Hewitt, Verdasco – Goffin, Dolgopolov – Monfils. O să avem ce scrie.

– Tabloul masculin complet este aici.

 

Feminin

– Cum spuneam, Serena a intrat în jumătatea de tablou a Azarenkăi. Așadar, ca să-și apere titlul, Vika va trebui s-o bată, în sfârșit, pe Serena. Părere timpurie și personală: dacă e s-o bată pe Serena undeva, vreodată, în Australia are cele mai mari șanse.

– Dincolo, Radwanska și Sharapova. Mai face Aga o finală? O eventuală reeditare a finalei de la Wimbledon? Hmm.

– Meciuri tari în turul 1: Kvitova – Schiavone, două campioane de Slam; Wozniacki – Lisicki. Dacă pierde, ceea ce n-ar mira pe mai nimeni, Woz, locul 1 în lume la începutul lui 2012, ar ajunge la 3 Slamuri consecutive în care e eliminată din primul tur.

– Meciuri infernale pentru două românce. Edina Gallovits a picat chiar cu Serena, în vreme ce Monica Niculescu a picat chiar cu Azarenka. În rest, se mai poate respira cât de cât: Sloane Stephens – Simona Halep, Sorana Cîrstea – Coco Vandeweghe, Irina Begu – Arantxa Rus, Alexandra Cadanțu – Heather Watson.

– Tabloul feminin complet este aici.  

 

Start la calcule! Revenim cu preview-uri.

 

 

Îți place?
Susține Treizecizero
Sprijinul tău e esențial ca să putem produce acest conținut. Susține-ne pentru un jurnalism de sport cât mai relevant și valoros!
Prin cont bancar:

IBAN RO51RNCB0079145659320001

Asociația Lideri în Mișcare,

Banca Comercială Română

Treizecizero.ro Abonează-te la 30-0+
Cele mai noi