Tragere la sorți cu potențial pentru Simona Halep: va debuta cu Teliana Pereira în primul tur la Wimbledon

Adrian Țoca | 20 iunie 2014

Tragere permisivă pentru Simona Halep: va debuta cu Teliana Pereira în primul tur la Wimbledon

Wimbledon este oferit pe 30-0 de

Simona Halep, favorita nr. 3 a turneului de la Wimbledon, va debuta împotriva jucătoarei din Brazilia, Teliana Pereira, în primul tur al turneului de la Wimbledon. Simona este în aceeași jumătate de tablou cu Serena Williams și cu Maria Sharapova, dar nu poate juca decât cu una dintre aceste jucătoare (nu mai devreme de semifinale), dat fiind că Serena și Sharapova au nimerit în același sfert. Din punct de vedere al potențialelor adversare, sfertul Simonei e mai jucabil, cu Jelena Jankovic sau Ana Ivanovic printre posibilele oponente în faza sferturilor. Dacă Ivanovic a câștigat recent primul titlu pe iarbă, Jelena Jankovic spune că „iarba este suprafața mea cea mai slabă”. În schimb, mai plauzibilă ar fi varianta ca Sabine Lisicki să fie jucătoarea ajunsă în sferturi de pe acea parte de tablou. Finalistă anul trecut și specialistă pe iarbă, Sabine va primi onoarea de a deschide ziua de marți pe terenul Central, contra Juliei Glushko. 

Dintre variantele la dispoziție, cel mai dificil scenariu era cel în care Simona ar fi primit-o pe Sharapova sau pe Kvitova în sfertul ei de tablou, ambele foste campioane la Wimbledon. 

Simona va debuta marți în turneu.

Va fi primul meci direct pentru Simona cu Teliana Pereira, jucătoare clasată pe locul 91 în lume. Pereira a jucat două meciuri pe iarbă anul acesta, pierzându-le pe amândouă, cu Madison Keys (6-3, 6-3 la Birmingham) și cu Karolina Pliskova (7-5, 6-7, 6-3 în calificări la Eastbourne). 

Potențiala adversară din turul 2 pentru Simona va fi învingătoarea dintre Lesia Tsurenko și Dinah Pfizenmaier, iar în turul 3 ar putea-o întâlni pe Sorana Cîrstea. 

Cu Lesia Tsurenko, Simona a jucat de trei ori, câștigând de fiecare dată, inclusiv un meci pe iarbă. Cu Pfizenmaier nu s-a mai întâlnit.

Traseul ipotetic complet al Simonei: R1: Pereira R2: Pfizenmaier/Tsurenko R3: Sorana Cîrstea R4: Roberta Vinci /Carla Suarez Navarro, QF: Jankovic/Ivanovic/Lisicki, SF: Serena/Sharapova, F: Na Li /Agnieszka Radwanska.

– Ipoteticele sferturi la feminin, conform tabloului: Serena Wiliams – Maria Sharapova, Simona Halep – Jelena Jankovic, Victoria Azarenka – Agnieszka Radwanska, Petra Kvitova – Na Li.

Sorana Cîrstea, cap de serie 29 va debuta împotriva Victoriei Duval, apoi ar întâlni învingătoarea dintre tânăra promisiune din Elveția, Belinda Bencic și slovaca Magdalena Rybarikova.

Alexandra Cadanțu va juca împotriva italiencei Camila Giorgi, Monica Niculescu o va întâlni pe Alison Van Uytvanck, jucătoare din Belgia, Irina Begu va juca împotriva lui Virginie Razzano (Franța), iar debutanta Andreea Mitu a primit șansa unui meci foarte frumos cu finalista din 2012 și semifinalista de anul trecut de la Wimbledon, Agnieszka Radwanska. 

Rafa și Roger pe aceeași parte, campionul Murray, pe partea favoritului 1, Novak Djokovic

Dacă tabloul și calculele hârtiei s-ar respecta, cel mai frumos meci din istorie și-ar vedea o rejucare în semifinalele ediției din acest an de la Wimbledon: Rafa Nadal și Roger Federer sunt, pentru al doilea an consecutiv, pe aceeași parte de tablou la turneul londonez și s-ar putea întâlni în semifinale. Trebuie reținut însă că toate aceste scenarii țin doar de posibilitățile oferite de tablou; nu mai departe de anul trecut, întreaga suflare a tenisului aștepta un sfert de finală între Nadal și Federer, însă pe acea parte de tablou au ajuns, până la urmă, în sferturi Jerzy Janowicz și Lukasz Kubot.

Liderul mondial, Rafa Nadal, are un meci destul de dificil în primul tur, unde îl va întâlni pe slovacul Martin Klizan, în mare formă în prima parte a anului. În turul 2, Rafa ar putea să-l reîntâlnească pe Lukas Rosol, la fix doi ani distanță de la faimoasa surpriză petrecută în aceeași fază a competiției, la Wimbledon 2012. 

Roger Federer are un prim tur ușor, cu Paolo Lorenzi. În turul doi, elvețianul ar putea revedea, la rândul său, un jucător cu care a mai avut probleme în trecut. E vorba de Julien Benneteau: tot în 2012, Federer a trebuit să revină de la 0-2 la seturi și de la două puncte de înfrângere în meciul cu Benneteau. 

Favoritul 1 al turneului, Novak Djokovic, va începe turneul cu Andrey Golubev, apoi l-ar putea întâlni pe Radek Stepanek în turul doi. 

Campionul en-titre de la Wimbledon, Andy Murray, va debuta luni, pe terenul Central, cu belgianul Davin Goffin. Pablo Andujar ar fi cel mai plauzibil adversar în turul doi.

Sferturile de finală ipotetice sunt: Djokovic – Berdych, Murray – Ferrer, Wawrinka – Federer, Raonic – Nadal.

– Potențialul traseu al lui Novak Djokovic – R1: Golubev, R2: Stepanek, R3: Pospisil, R4: Tsonga, QF: Berdych, SF: Murray, F: Nadal/Federer.

– Potențialul traseu al lui Rafa Nadal – R1: Klizan, R2: Rosol, R3: Karlovic, R4: Gasquet, QF: Raonic, SF: Federer, F: Djokovic. 

– Potențialul traseu al lui Andy Murray – R1: Goffin, R2: Andujar, R3: Bautista Agut, R4: Fognini/Anderson, QF: Ferrer/Dimitrov, SF: Djokovic, F: Nadal/Federer.

– Potențialul traseu al lui Roger Federer – R1: Lorenzi, R2: Benneteau, R3: Giraldo/Mahut, R4: Janowicz/Hewitt, QF: Wawrinka, SF: Nadal, F: Djokovic/Murray.

Partea de sus a tabloului (Novak/Andy) va debuta luni, iar partea inferioară a tabloului (Rafa/Roger) își va disputa meciurile marți. 

Victor Hănescu, unicul român prezent pe tabloul principal de la Wimbledon, va debuta împotriva cehului Tomas Berdych.  

Îți place?
Susține Treizecizero
Sprijinul tău e esențial ca să putem produce acest conținut. Susține-ne pentru un jurnalism de sport cât mai relevant și valoros!
Prin cont bancar:

IBAN RO51RNCB0079145659320001

Asociația Lideri în Mișcare,

Banca Comercială Română

Treizecizero.ro Abonează-te la 30-0+
Cele mai noi