Tomic îl scoate în cinci seturi pe Verdasco, revenire de la 0-2

Adrian Țoca | 16 ianuarie 2012

Tomic îl scoate în cinci seturi pe Verdasco, revenire de la 0-2

Foto: Tenis Australia

Unul dintre cei mai promițători tineri jucători din circuit, australianul Bernard Tomic, a reușit probabil cea mai spectaculoasă victorie din carieră, învingându-l, în cinci seturi, pe spaniolul Fernando Verdasco, fost semifinalist la Australian Open, scor 4-6, 6-7, 6-4, 6-2, 7-5. Partida, considerată de mulți încă de la momentul tragerii la sorți drept cea mai interesantă a primei runde, s-a ridicat la nivelul așteptărilor, oferind momente de tenis foarte bun și o răsturnare dramatică de situație.

Verdasco a lovit primul în manșa inaugurală, făcând break la 4-4. Apoi, în setul secund, Tomic a avut de două ori avantajul unui break și trei mingi de set la 6-5, însă le-a irosit pe toate, cedând setul în tie-break. Ar fi părut că meciul e gata, iar Tomic, care a dat semne de oboseală pe parcursul setului doi și la începutul celui de-al treilea, va ceda. Desfășurarea ulterioară a contrazis logica hârtiei, puștiul despre care s-a spus că poate câștiga în curând turnee de Mare Șlem ridicându-se la nivelul așteptărilor.

“Cred că l-am păcălit un pic în setul 3. L-am simțit (n.r. pe Verdasco) că se gândea că va termina meciul în 3. Am coborât un pic ritmul, am scăzut presiunea pe care o puneam pe mine și asta m-a ajutat. Când a venit momentul, am făcut break, apoi totul s-a schimbat”, a povestit, la final, Tomic. Și, într-adevăr, totul s-a schimbat. Iar la 2-2 și 5-5 în decisiv, Tomic a dat lovitura de grație, break-ul care l-a îngenunchiat decisiv pe Verdasco și i-a adus o victorie memorabilă, a doua în cinci seturi din cariera lui Bernard.

“Nu e un sentiment plăcut când ești condus, când pierzi. Vezi fanii plecând unul câte unul, pierzându-și încrederea în șansele tale. E un sentiment dificil”, a mai spus Tomic. Cu siguranță că revenirea lui spectaculoasă i-a convins pe toți că Tomic are, cu adevărat, potențialul care i s-a atribuit.

Mingea de meci, pe care o puteți urmări mai jos, exprimă cum nu se poate mai bine stilul neortodox al lui Tomic și răbdarea teribilă de care a avut nevoie să-l doboare pe Verdasco.

 

 

Îți place?
Susține Treizecizero
Sprijinul tău e esențial ca să putem produce acest conținut. Susține-ne pentru un jurnalism de sport cât mai relevant și valoros!
Prin cont bancar:

IBAN RO51RNCB0079145659320001

Asociația Lideri în Mișcare,

Banca Comercială Română

Treizecizero.ro Abonează-te la 30-0+
Cele mai noi