The Vault: Michael Chang îi serveşte “din mână” lui Ivan Lendl, la Roland Garros 1989 (video)

Adrian Țoca | 25 februarie 2012

The Vault: Michael Chang îi serveşte “din mână” lui Ivan Lendl, la Roland Garros 1989 (video)

Roland Garros este oferit de

Urmăreşte, pe treizecizero.ro, tag-ul “thevault“. De azi, strângem acolo secvenţe de arhivă din istoria tenisului.  

În 1989, în turul 4 la Roland Garros, Michael Chang provoca una dintre marile surprize ale anului, eliminându-l pe Ivan Lendl, la capătul unui maraton de 4 ore şi 39 de minute. Chang avea pe atunci 17 ani, iar după ce l-a scos din cursă pe marele Lendl, a mers până la capăt, câştigând trofeul la Paris într-o finală cu Edberg.

La un moment dat, spre finalul setului 4, Chang a făcut ceva ceea ce s-a spus că a întors complet jocul în favoarea sa: acuzând crampe şi dureri puternice, care îl împiedicau să servească normal, americanul a servit din mână, buimăcindu-l pe Lendl şi aducându-i, două mingi mai târziu, punctul. Momentul s-a petrecut la 15-30. Chang avea să devină cel mai tânăr câştigător de Slam.

N-a fost singurul lucru “neortodox” pe care Michael Chang l-a făcut în acel meci ca să îl scoată din ritm pe Lendl, cunoscut drept unul dintre jucătorii imposibil de enervat. Chang a abuzat de mingi înalte, aşa numitele “lumânări”, ca să încetinească meciul, şi a abuzat de orice pauză ca să se hidrateze în exces. Într-un final, enervat, Lendl a sfârşit prin a vocifera puternic la adresa arbitrului.

În setul 5, la minge de meci pe serviciul lui Ivan Lendl, Chang s-a aşezat, pur şi simplu, la mijlocul terenului, aproape de “T”-ul careului de serviciu, o poziţie, evident, neobişnuită pentru primire. Publicul a început să râdă, iar Lendl a făcut dublă greşeală, pierzând astfel meciul.

“Aş fi făcut orice, orice ca să rămân în meci”, s-a scuzat apoi viitorul campion.

Chang şi Lendl vor juca la Delray Beach, într-un turneu din seria ATP Champions Tour, circuit dedicat fostelor mari glorii ale tenisului masculin.

 

Dacă ai o propunere pentru o altă secvenţă memorabilă, sau ai o idee pentru un articol pe treizecizero.ro, te aşteptăm la comentarii, pe site, pe Twitter sau pe Facebook.

Prezența 30-0 la Roland Garros este susținută de
Îți place?
Susține Treizecizero
Sprijinul tău e esențial ca să putem produce acest conținut. Susține-ne pentru un jurnalism de sport cât mai relevant și valoros!
Prin cont bancar:

IBAN RO51RNCB0079145659320001

Asociația Lideri în Mișcare,

Banca Comercială Română

Treizecizero.ro Abonează-te la 30-0+
Cele mai noi