Tenisul masculin are un nou număr 1: Jannik Sinner

Treizecizero | 4 iunie 2024

Sinner va fi al 29-lea lider din istoria clasamentului ATP. Totodată, el este al 4-lea sportiv dus de Darren Cahill pe locul 1 în lume, după Lleyton Hewitt, Andre Agassi și Simona Halep.

Va fi un nou număr 1 la finalul Roland-Garros, indiferent de ce se va întâmpla de aici înainte în turneu. Este deznodământul unei zile pline la Paris, în care vestea poate cea mai mare a venit din afara terenului.

Novak Djokovic a anunțat că se retrage din turneu, el nemaiputând continua competiția în urma accidentării suferite la genunchi în meciul din optimi, câștigat dramatic cu argentinianul Cerundolo. Primele speculații, care vorbeau despre o posibilă ruptură de menisc, au fost confirmate în mod oficial de către sârb în social media; e neclar în acest moment la ce turneu va putea reveni Djokovic.

În consecință, Casper Ruud, cu care Djokovic ar fi trebuit să joace mâine, merge direct în semifinale, iar Roland-Garros va avea un campion în premieră, niciunul dintre cei rămași în cursă câștigând la Paris anterior.

Mai mult, este prima oară din 2003 încoace când avem două Slamuri consecutive fără vreunul dintre Federer, Nadal sau Djokovic în finală. La Melbourne, Sinner îl învingea pe Daniil Medvedev pentru titlu.

Cealaltă consecință majoră a retragerii lui Djokovic o presupune schimbarea de lider în clasamentul ATP. Amânată în mod dramatic de Djokovic în două ocazii, prin revenirile spectaculoase cu Musetti și Cerundolo, ascensiunea lui Jannik Sinner este acum certă.

Italianul, primul jucător din țara sa ce ajunge pe primul loc în lume, a marcat prompt momentul cu o victorie în minimum de seturi în sfertul de finală cu Grigor Dimitrov, oprindu-i acestuia cel mai bun parcurs personal la Paris.

Sinner va fi al 29-lea lider din istoria clasamentului ATP. Totodată, el este al 4-lea sportiv dus de Darren Cahill pe locul 1 în lume, după Lleyton Hewitt, Andre Agassi și Simona Halep.

Tot azi, în turneul feminin, Coco Gauff a revenit după pierderea primului set, învingând-o pe Ons Jabeur, în vreme ce Iga Swiatek a cedat doar două game-uri cu Marketa Vondrousova. Cele două câștigătoare de azi se vor vedea în semifinale, o reeditare a finalei de acum doi ani. Swiatek conduce detașat în H2H-ul cu Gauff, 10-1.

În turneul de dublu, Gabriela Ruse și Marta Kostyuk au reușit să se califice în sferturile de finală ale competiției, după o victorie în minimum de seturi cu favoritele 9, Fernandez/Routliffe, 6-1, 6-4.

Gabi și Marta sunt la al doilea sfert de finală în proba de dublu la Paris și la al treilea per total într-un turneu de Slam, ele reușind și semifinala la Melbourne, anul trecut.

View this post on Instagram

A post shared by Treizecizero (@treizecizero.ro)

View this post on Instagram

A post shared by Novak Djokovic (@djokernole)

Îți place?
Susține Treizecizero
Sprijinul tău e esențial ca să putem produce acest conținut. Susține-ne pentru un jurnalism de sport cât mai relevant și valoros!
Prin cont bancar:

IBAN RO51RNCB0079145659320001

Asociația Lideri în Mișcare,

Banca Comercială Română

Treizecizero.ro Abonează-te la 30-0+
Cele mai noi