Tecău: “Am spart gheaţa, mă simt minunat!”

Adrian Țoca | 29 ianuarie 2012

Tecău: “Am spart gheaţa, mă simt minunat!”

Horia şi Bethanie, la festivitatea de premiere – foto: australianopen.com

Horia şi Bethanie n-au apucat să sărbătorească prea mult după victoria din finala de ieri dimineaţă de la Melbourne, românul grăbindu-se către aeroport ca să prindă un zbor către casă. Românul a avut însă timp să vorbească la conferinţa de presă despre cât de bucuros este de acest prim succes al său într-o finalăde Grand Slam.

Horia:

“Este un sentiment minunat, pentru că ştiu cât de greu e să obţii un astfel de trofeu. Am pierdut două finale de Grand Slam până acum şi mă bucur că în sfârşit am câştigat una. Va dura un pic acest sentiment şi vreau să mă bucur de el”.

“Am jucat două finale pînă acum şi sunt foarte fericit că am reuşit să câştig primul meu trofeu, mai ales că ştiu cât de greu e. Îmi va lua ceva vreme ca să realizez ce am făcut, o să încerc să mă bucur de aceste momente. E  bine că am spart gheaţa. De acum înainte sper să vină şi alte titluri”

“Bethanie m-a ajutat să trec peste acea zi în care am pierdut la dublu. M-a ajutat să rămîn pozitiv. Am trecut de acel meci şi finala a fost incredibilă, mai cu seamă că Paes şi Vesnina au revenit. E maai bine atunci când cîştigi  în varianta grea.”

Bethanie:

“N-am fost foarte nervoasă, am mare încredere în Horia şi m-am simţit bine pe teren. Adversarii noştri au revenit în setul al doilea, dar noi am luptat pînă la capăt. E reconfortant să avem un trofeu, o să avem o poză la anul pe culoar, aşa că totul e foarte cool.”

“Vreau să-i mulţumesc lui Horia că m-a dus până aici. Mă bucur mult că am câştigat, mai cu seamă că participarea noastră împreună  s-a decis târziu”

“Va trebui să mai cîştigăm un trofeu, acesta e planul. Dacă nu putem sărbători acum, vom mai câştiga unul.”

Citeşte aici şi cronica meciului.

Horia Tecău este al doilea român care triumfă într-un Grand Slam la dublu mixt, după Ilie Năstase, campion la Wimbledon, în 1970 şi 1972, alături de Rosemary Casals. Totodată, el este primul jucător de tenis din România care câştigă un turneu de Grand Slam după 33 de ani.

Altfel, în urma prestaţiei din turneul de dublu, Horia a urcat pe locul 8 în clasamentul ATP rezervat acestei probe şi dat publicităţii luni. El are acum 5.030 de puncte şi a urcat cinci poziţii faţă de ultimul clasament. Este cea mai bună clasare din carieră a românului. În ierarhia Doubles Team Race to London, perechea Tecău-Lindstedt ocupă locul 4.

Îți place?
Susține Treizecizero
Sprijinul tău e esențial ca să putem produce acest conținut. Susține-ne pentru un jurnalism de sport cât mai relevant și valoros!
Prin cont bancar:

IBAN RO51RNCB0079145659320001

Asociația Lideri în Mișcare,

Banca Comercială Română

Treizecizero.ro Abonează-te la 30-0+
Cele mai noi