Surprize în serie la Tokyo. După Barty, au ieșit și Sabalenka, Swiatek sau Kvitova. Djokovic și Osaka domină

Radu Marina | 26 iulie 2021

Ash Barty, Aryna Sabalenka, Iga Swiatek și Petra Kvitova sunt cele mai importante nume care au ieșit deja de pe tabloul feminin.

Cum scriam în preview, turneul feminin olimpic are argumente și pentru previzibil, și pentru surprize majore, și exact așa s-au împărțit rezultatele din prima parte a turneului.

Sabalenka, Swiatek și Kvitova, eliminate în optimi. Doar nouă favorite mai sunt încă în picioare

A patra zi de Jocuri a venit cu înfrângeri surprinzătoare pentru trei favorite importante la Tokyo, pe tabloul feminin, în proba de simplu. Aryna Sabalenka (favorită 3), Iga Swiatek (6) și Petra Kvitova (10), medaliată cu bronz la Rio, au fost învinse prematur.

Sabalenka, favorita 3, și cea care venea după semifinalele reușite la Wimbledon, a fost eliminată în trei seturi, 4-6, 6-3, 7-6, de Donna Vekic, într-un meci de peste două ore. Croata, care participă în premieră la o Olimpiadă, a revenit de la 2-4 în decisiv și a bifat a opta victorie a carierei în fața unei jucătoare din top 10. E al doilea meci maraton pe care croata îl câștigă la Tokyo, după ce în primul tur a trecut de Caroline Garcia, meci de trei ore. Pentru un loc în sferturi, Vekic se întâlnește cu Elena Rybakina. 

Iga Swiatek și Petra Kvitova n-au avut nici ele o zi deloc grozavă. Swiatek a fost învinsă în două seturi de Paula Badosa, una dintre jucătoarele în mare formă din acest an, 6-3, 7-6. Poloneza, care a venit cu mari așteptări la Tokyo, a părăsit terenul cu ochii în lacrimi. 

În cazul Petrei, lucrurile au mers și mai rău. După un prim set câștigat cu greu în fața belgiencei Alison Van Uytvanck, Kvitova a scăzut drastic nivelul și nu s-a mai putut regăsi, chiar dând semne de epuizare din cauza căldurii, din cauza căreia a mai avut de suferit în carieră. A fost 5-7, 6-3, 6-0 pentru Van Uytvanck, care se pregătește acum de Garbine Muguruza, cea care a trecut categoric de Qiang Wang. 

Dacă pentru unele favorite ziua a început dezamăgitor, Naomi Osaka, Elina Svitolina, Karolina Pliskova și Barbora Krejcikova au reușit victorii relativ facile. Osaka a trecut, la fel de clar precum în primul tur, de Viktorija Golubic, 6-3, 6-2 și pare că se află într-o cursă doar cu ea pentru prima ei medalie olimpică; Elina Svitolina a avut nevoie de trei seturi cu Ajla Tomljanovic (4-6, 6-3, 6-4), iar Karolina Pliskova i-a oprit drumul Carlei Suarez Navarro, aflată la penultimul turneu din carieră (Carla va mai juca la US Open, ultimul turneu înainte de retragere), 6-3, 6-7, 6-1. 

De asemenea, e de urmărit Barbora Krejcikova, favorită 8 la Tokyo. Krejcikova e la a șasea victorie consecutivă pe hard (fără set pierdut) după titlul cucerit la Praga, în urmă cu două săptămâni. Krejcikova a învins-o pe Leylah Fernandez, 6-2, 6-4 și urmează duelul cu Belinda Bencic. 

Optimile de finale feminine: Sara Sorribes Tormo – Anastasia Pavlyuchenkova; Belinda Bencic – Barbora Krejcikova; Donna Vekic – Elena Rybakina; Alison Van Uytvanck – Garbine Muguruza; Karolina Pliskova – Camila Giorgi; Maria Sakkari – Elina Svitolina; Paula Badosa – Nadia Podoroska, Marketa Vondrousova – Naomi Osaka. 

Novak Djokovic, la a 20-a victorie consecutivă

Trecând spre tabloul masculin de simplu, aici lucrurile merg conform așteptărilor. Alexander Zverev, Novak Djokovic, Daniil Medvedev sau Fabio Fognini au trecut mai departe, în optimi, fără mari probleme.

Zverev i-a lăsat doar patru game-uri columbianului Galan Riveros, Medvedev a fost chiar mai economicos și l-a învins, 6-1, 6-2 pe Nagal. Iar Novak Djokovic a trecut cu bine un test destul de important, eliminându-l pe mereu periculosul Jan-Lennard Struff, 6-4, 6-3, în ceea ce a fost a 20-a victorie consecutivă a lui Nole (titluri la Belgrad, Roland Garros, Wimbledon).

Până la acest moment, optimile de finală stabilite pe tabloul masculin arată astfel: Djokovic – Davidovich Fokina, Zverev – Basilashvili, Carreno-Busta – Koepfer, Fognini – Medvedev.

Îți place?
Susține Treizecizero
Sprijinul tău e esențial ca să putem produce acest conținut. Susține-ne pentru un jurnalism de sport cât mai relevant și valoros!
Prin cont bancar:

IBAN RO51RNCB0079145659320001

Asociația Lideri în Mișcare,

Banca Comercială Română

Treizecizero.ro Abonează-te la 30-0+
Cele mai noi