Start bun pentru Sorana în 2018, câștigă cu Brady la Brisbane

Radu Marina | 1 ianuarie 2018

Sorana Cîrstea a început anul cu o victorie în două seturi (7-6, 6-1) în fața americancei Jennifer Brady.

A fost un meci complicat și echilibrat până la un punct, dar răbdarea Soranei în câteva momente cheie ale meciului a făcut până la urmă diferența. Meciul a avut din start câteva capcane, pe care Sorana le-a depășit cu bine. Faptul că Brady venea din calificări și avea deja 3 meciuri în spate fără set pierdut s-a simțit o bună bucată din meci; în timp ce americanca a început sigur, lovind mereu precis și simțindu-se în largul ei cu suprafața, Sorana a avut nevoie de timp să intre în meci și multă vreme a părut că își caută reperele pe teren.

A reușit în cele din urmă să-și facă loc în meci; nu ușor, pentru că game-urile pe propriul serviciu au fost un maraton, cu multe egalități, mingi de break salvate și reveniri. Aici a contat foarte mult și serviciul Soranei, în special primul, cu care și-a ușurat mult munca (a pierdut doar 5 puncte cu prima servă), reușind astfel să ducă meciul în tiebreak. Până la tiebrek, trebuie amintit și cât de bine a reacționat românca în momentele în care a fost cu spatele la zid. La 4-5, când a servit pentru a rămâne în set, a fost la două puncte de a-l pierde, dar a revenit cu două puncte jucate excelent. Mai apoi, la 5-6 a revenit de asemenea de la 0-30, cu patru puncte la rând.

Totul a fost jucat cu mult calm; ceea ce acum câțiva ani era o problemă la Sorana (adică să joace momentele importante din meci cu răbdare și fără atât de multă tensiune) acum a devenit o normalitate, așa cum am văzut pe tot parcursul anului trecut; ceea ce i-a și adus atâtea victorii în 2017.

De la acel game câștigat la 5-6, totul a mers într-o singură direcție. Sorana s-a dus repede la 3-0 în tiebreak, iar de acolo nu s-a mai uitat în urmă. Câștigarea tiebreak-ului după un set atât de disputat, care a durat mai bine de o oră, a mai relaxat-o. După ce și-a pierdut serviciul încă din debutul setului doi, ea s-a regrupat repede, încheind meciul cu 6 game-uri la rând în care a arătat tare bine. Nu a dat nimic gratis, a jucat totul foarte intens și nu a făcut nimic greșit – Brady a mai adunat doar 10 puncte după acel prim game câștigat pe serviciul Soranei.

Pentru Sorana urmează acum Anastasija Sevastova, care a trecut în două seturi clare de Sam Stosur în primul tur. Sorana s-a mai întâlnit de două ori până acum cu Sevastova, ambele meciuri fiind câștigate de româncă, ultimul chiar anul trecut, la Miami.

Tot la Brisbane, turneu cunoscut pentru tabloul foarte tare pe care-l propune an de an, au început și primele meciuri tari. Johanna Konta a trecut în trei seturi de Madison Keys (prima victorie a lui Jo de la Cincinnati încoace) într-un meci foarte bun, în care ambele au arătat bine. Iar Elina Svitolina a trecut și ea cu bine (6-2, 6-4) de Carla Suarez Navarro. De menționat este și a 13-a înfrângere consecutivă (cu Sasnovich, 1-6, 6-3, 7-5) suferită de Kristina Mladenovic, care nu a mai câștigat un meci din iulie 2017. De asemenea, Kaia Kanepi, câștigătoare la Brisbane în 2012, a trecut în două seturi clare (6-2, 6-2) de Daria Kasatkina; Kanepi vine din calificări, iar până acum nu a pierdut niciun set, câștigându-și toate meciurile categoric.

 

***

Nou! Am lansat „Simona de păstrat”, un album foto. Dedicat momentelor importante din cariera Simonei, albumul este tipărit în condiții grafice de calitate înaltă. „Simona de păstrat” este un cadou perfect pentru fanii Simonei și fanii tenisului.

Albumul este într-un tiraj limitat, așa că nu întârzia să-ți iei un exemplar de aici. 

Îți place?
Susține Treizecizero
Sprijinul tău e esențial ca să putem produce acest conținut. Susține-ne pentru un jurnalism de sport cât mai relevant și valoros!
Prin cont bancar:

IBAN RO51RNCB0079145659320001

Asociația Lideri în Mișcare,

Banca Comercială Română

Treizecizero.ro Abonează-te la 30-0+
Cele mai noi