Stan the Man! Wawrinka merge în prima finală de Slam a carierei. Na Li – Cibulkova, finala feminină

Adrian Țoca | 23 ianuarie 2014

La dublu mixt, Horia Tecău e la două victorii distanță de al doilea titlu în trei ani. El și Sania Mirza sunt în semifinale.


Stanislas Wawrinka este primul finalist al ediției 2014 a Australian Open. Stan The Man a ținut pariul nostru de anul trecut și, după ce l-a învins pe campionul ultimilor trei ani în sferturi, a trecut, într-o semifinală strânsă de Tomas Berdych. Meciul a avut un singur break, iar Wawrkina s-a impus cu 6-3, 6-7, 7-6, 7-6, după 3 ore și jumătate de joc.

Stan The Man are 28 de ani, doar cinci titluri ATP în carieră, iar de luni va ocupa locul 5 ATP (în cazul în care va rămâne doar cu finala) sau locul 3, dacă va cuceri și trofeul. Elvețianul este, de asemenea, neînvins în 2014, cu nouă victorii la rând. El devine abia al treilea elvețian într-o finală de GS, după mult mai faimoșii săi compatrioți, Roger Federer și Martina Hingis.

Ascensiunea lui Stanislas a început cu adevărat anul trecut și a fost anunțată de meciul epic cu Novak Djokovic, de la Australian Open. Pe parcursul anului, Stan a început să apară în finale (Buenos Aires, Hertogenbosch) și să le câștige (Estoril), a jucat prima finală de Masters (la Madrid) și s-a calificat în premieră la Turneul Campionilor. Adevăratul salt a venit însă la turneele de Grand Slam. Wawrinka a făcut în premieră sferturi la Roland Garros (după revenire de la 0-2 cu Gasquet) și semifinale la US Open (după ce l-a eliminat pe campionul en-titre Andy Murray). Inevitabil, după toate aceste rezultate a urmat și intrarea în Top 10. Stan își completează acum bilanțul cu prima finală de Slam a carierei.

„O să-mi iau popcorn și o să mă uit la cealaltă semifinală. Ar fi frumos să avem o finală elvețiană. Pentru Roger e ceva normal să fie în finală, pentru mine e ceva cu totul deosebit”, s-a amuzat Stan la interviul cu Jim Courier. 

Este un succes important și pentru Magnus Norman, antrenorul suedez care a mai dus un jucător într-o finală de Slam, pe Robin Soderling.

În meciul pentru trofeu, Stan va avea o misiune și mai grea: va întâlni învingătorul din clasicul Rafa Nadal – Roger Federer, partidă care se joacă mâine. 

Articol în curs de actualizare!

La feminin, Dominika Cibulkova a continuat seria surprizelor, învingând-o clar pe Agnieszka Radwanska. În finală, slovaca o va întâlni pe Na Li, care se califică în a treia finală la Australian Open. Le-a pierdut pe primele două, cu Kim Clijsters și cu Viktoria Azarenka. 

La dublu mixt, Horia Tecău continuă seria rezultatelor românești foarte bune, ajungând în semifinale alături de Sania Mirza. Cei doi au trecut, 6-3, 6-4, de Goerges/Quereshi și vor juca în semifinale cu Gajdosova/Ebden, mâine, pe Rod Laver.


Punctul de meci al lui Wawrinka

Reacțiile celor două finaliste de la feminin

Îți place?
Susține Treizecizero
Sprijinul tău e esențial ca să putem produce acest conținut. Susține-ne pentru un jurnalism de sport cât mai relevant și valoros!
Prin cont bancar:

IBAN RO51RNCB0079145659320001

Asociația Lideri în Mișcare,

Banca Comercială Română

Treizecizero.ro Abonează-te la 30-0+
Cele mai noi