Special Kei îl bate încă o dată pe Federer, face semifinală la Miami

Adrian Țoca | 27 martie 2014

Seria excelentă a lui Federer ia o pauză, dar elvețianul ar putea urca, totuși, pe 4 dacă Berdych nu câștigă turneul. Nishikori devine al treilea jucător activ cu un record pozitiv contra lui Federer, după Murray și Nadal.

Într-un meci absolut superb de urmărit, Kei Nishikori a produs un al doilea rezultat excelent în tot atâtea zile: după ce îl eliminase pe David Ferrer într-un maraton de trei ore și cu mingi de meci salvate, de data asta a revenit de la set și break contra lui Roger Federer. Nishikori s-a impus cu 3-6, 7-5, 6-4 contra elvețianului, pe care îl bate pentru a doua oară la rând, după Madrid 2013.

Federer avea nevoie de victorie ca să fie sigur de urcarea pe locul 4, și a fost foarte aproape să o obțină: în setul secund a avut de două ori avantajul unui break și a arătat, pe alocuri, senzațional. Jocul său a scăzut în intensitate de la 4-3 în setul secund și nu și-a mai regăsit niciodată nivelul din începutul de meci. Dar Nishikori a fost pur și simplu extraordinar: incredibil de rapid, inspirat tactic și foarte curajos, japonezul și-a curățat jocul de erori atunci când a contat și a închis meciul cu un winner de rever în cross ca o ștampilă pe o evoluție remarcabilă. 

Altminteri, meciul a fost o splendoare, cu o serie de rally-uri Playstation, defensivă transformată în ofensivă, lovituri direct câștigătoare sclipitoare și schimburi pe alocuri brutale.

Federer, care n-a mai făcut o finală la Miami din 2006, a avut mari probleme cu serviciul pe toată durata serii, foarte probabil și din cauza condițiilor de joc. A fost rece pe timpul serii la Miami, la care s-a adăugat umezeala. La un moment dat, procentajul său coborâse la 43 la sută, cel mai prost meci, din acest punct de vedere, de la schimbarea rachetei.  

Nishikori, în abia a 2-a semifinală de Masters, îl va întâlni pe Djokovic pentru un loc în finală. „Roger va fi mereu idolul meu”, a declarat japonezul la interviul de după meci. „Nu am putut să-mi găsesc câtuși de puțin ritmul. Privind lucrurile în ansamblu, nu am de ce să fiu nemulțumit de aceste luni”, a fost reacția la cald a lui Roger.

Pentru Federer urmează sfertul din Cupa Davis, în weekendul viitor, și apoi pauză până la Madrid.

 

Îți place?
Susține Treizecizero
Sprijinul tău e esențial ca să putem produce acest conținut. Susține-ne pentru un jurnalism de sport cât mai relevant și valoros!
Prin cont bancar:

IBAN RO51RNCB0079145659320001

Asociația Lideri în Mișcare,

Banca Comercială Română

Treizecizero.ro Abonează-te la 30-0+
Cele mai noi