Sorana s-a oprit în turul 3 la Paris: "Jankovic a fost mai bună azi"

Adrian Țoca | 31 mai 2014

Pentru al doilea an consecutiv, Sorana Cîrstea se oprește în turul 3 laRoland Garros: 1-6, 2-6 cu Jelena Jankovic.

Roland Garros este oferit de

Uneori, nu e ziua ta. Într-o zi călduroasă la Paris, Sorana s-a lovit de un zid cu Jankovic și tot ce a încercat, s-a terminat prost. A costat-o și startul prea pripit, în care nu a mai regăsit liniștea și răbdarea din meciul cu Pereira, a vrut să scurteze punctele, dar a sfârșit prin a face prea multe erori neforțate. Setul 1 s-a dus repede, de parcă nici n-ar fi fost, fără ca românca să-și fi făcut măcar o dată serviciul. 

În setul secund, Sorana ar fi meritat mult mai mult decât a obținut. A început mai bine și a făcut break, consolidat imediat. Apoi n-a mai reușit să treacă de barajul sârboaicei, chiar dacă a găsit și varietate, și mai multă determinare. Jankovic a fost în genul de zi în care ar fi returnat și din tribune. A avut o serie de patru game-uri în care a lăsat impresia că nu mai știe cum să greșească: JJ n-a pus nicio minge afară, lovind cu multă convingere și adâncime, apărând excelent atacurile tot mai furioase ale Soranei: „Ea e o jucătoare căreia îi place să stea mult în teren, să dea multe mingi înapoi. Din păcate, eu am jucat uneori prea scurt azi, am mai și greșit în momentele importante. Au fost câteva momente cheie, în care poate că aș fi putut întoarce scorul, dar să fiu realistă, Jankovic a fost mai bună decât mine azi”, a spus Sorana, la puține minute după finalul meciului.

Urmărită din boxă și de către Darren Cahill, Sorana a făcut eforturi uriașe să revină în setul secund la 2-3, când întâi a salvat mingi de break, apoi a făcut câteva puncte superbe, foarte elaborate. A lovit curat pe ambele laturi și ar fi meritat game-ul și, în general, mai mult de la setul secund. Degeaba. La avantaj Sorana, fileul a salvat-o pe sârboaică. Detalii care contează, un 3-3 poate că ar fi lungit meciul și i-ar fi dat o șansă. Scorul din setul secund e un pic cam prea drastic și nu-i face multe favoruri Soranei. „Da, cred că meciul a fost mai strâns decât o arată scorul, dar ea a jucat foarte bine, a returnat toate mingile și, per total, a fost mult mai solidă decât m-aș fi așteptat. A mai și servit bine, mi-a dat multe linii și nu am avut posibilitatea să încep punctele ceva mai agresiv”, a făcut analiza Sorana.

Darren Cahill crede însă că Sorana a suferit și din cauza lipsei de încredere, dar că e loc de îmbunătățire pentru perioada următoare, după ce românca a pus capăt seriei negre cu cele două victorii de la Paris: 

Final de drum la Paris în turul 3, la fel ca și anul trecut. Atunci a învins-o Serena. „Cred că pentru mine a fost un turneu bun, solid de la an la an, am multe lucruri de învățat și tot ce pot să fac este să muncesc și mai mult pentru viitor”.

Nu vine la București

Sorana nu apare pe Entry List-ul turneului de la București, din iulie. Româncele direct pe tablou sunt Halep, Niculescu, Cadanțu și Begu. După sezonul de iarbă, Sorana va trece pe hardul nord-american, pe care are de apărat grosul punctelor din clasament, cu semifinala de la Stanford, sfertul de la Washington și, evident, finala din Canada.

Irina a câștigat la dublu

Revenire spectaculoasă la dublu pentru Irina Begu, care, alături de Karin Knapp, a produs surpriza zilei, eliminându-le pe favoritele 6, americancele Spears / Kops-Jones. Irina și Karin au câștigat cu 4-6, 7-5, 7-5 și se califică în turul trei al turneului. 

La masculin, Horia Tecău și Jean Julien Rojer au pierdut în două seturi cu Nestor și Zimonjic, 6-4, 7-5. Ulterior, Horia a pierdut și la dublu mixt, unde a făcut dublu cu Sania Mirza.

Prezența 30-0 la Roland Garros este susținută de
Îți place?
Susține Treizecizero
Sprijinul tău e esențial ca să putem produce acest conținut. Susține-ne pentru un jurnalism de sport cât mai relevant și valoros!
Prin cont bancar:

IBAN RO51RNCB0079145659320001

Asociația Lideri în Mișcare,

Banca Comercială Română

Treizecizero.ro Abonează-te la 30-0+
Cele mai noi