Sorana revine spectaculos în ultimul set, întoarce un meci dificil și se califică în runda a doua

Radu Marina | 27 mai 2019

Sorana Cîrstea reușește o victorie prețioasă în primul tur la Roland Garros. Pe Suzanne Lenglen, a doua arenă ca importanță de la Paris, Sorana a învins-o pe slovena de 18 ani Kaja Juvan, scor 5-7, 6-4, 7-5. Juvan a înlocuit-o în ultimul moment pe adversara inițială a Soranei, Petra Kvitova, care s-a retras înainte de meci.

Roland Garros este oferit de

Un meci ce inițial se anunța unul extrem de complicat pentru Sorana Cîrstea, după ce sorții i-au adus-o în cale, în primul tur, pe Petra Kvitova, s-a transformat, brusc, într-o mare oportunitate. Odată cu retragerea cehoaicei, care a anunțat în dimineața meciului o accidentare la brațul stâng, locul Petrei a fost luat de un lucky loser – Kaja Juvan, o slovenă de 18 ani, clasată pe locul 131 WTA, aflată la primul său meci din carieră pe tabloul principal al unui turneu de Grand Slam.

N-a fost ușor, dar până la urmă Sorana n-a lăsat să-i scape această oportunitate din mână, reușind să obțină o victorie la limită, cu revenire de la 5-7, 2-4 în setul doi, respectiv 3-5 în decisiv, după un meci care a durat peste două ore. A fost mult de recuperat, dar la finalul zilei, ceea ce contează e faptul că Sorana revine în turul doi la Roland Garros.  

Meciul n-a fost așa cum poate ne-am fi așteptat să fie, dat fiind că în fața Soranei s-a aflat o adversară foarte tânără, mai slab clasată, și fără experiență la acest nivel. Sunt lucruri care în mod evident contează – și am văzut cât de greu i-a fost slovenei să-și țină nervii când a servit pentru meci la 5-4 – dar nu sunt esențiale. O vreme îndelungată, Juvan a arătat ca o jucătoare experimentată, matură, și care știe ce vrea: scurte geniale, venite în cele mai potrivite momente; defensivă greu de spart, un forehand accelerat, imprevizibil și greu de contracarat. N-ai fi zis că se află la primul ei meci pe tabloul principal al vreunui Slam.

De la începutul meciului și până la 2-4 în setul doi, Sorana a fost constant surprinsă de luciditatea adversarei: foarte exactă, mereu cu cele mai bune soluții la îndemână, greu de citit și foarte curajoasă. Nu-i ușor să joci în fața unei jucătoare care n-are prea multe de pierdut, nu o cunoști și nu știi la ce să te aștepți din partea tenisului ei – de aceea a durat până când Sorana s-a așezat în teren și a început să facă diverse ajustări. Dar chiar și odată făcute, tot n-a fost simplu.

Sorana și-a făcut loc în meci treptat. În setul doi a revenit de la 2-4 la 4-4. Dar la 4-4 a salvat trei mingi de break, urmând ca abia apoi să pună presiune pe adversară. O adversară care și-a arătat, într-un final, vârsta. De asemenea, în setul decisiv, Cîrstea a pornit cu un avans de 2-0, dar s-a văzut apoi egalată, condusă și fiind la un pas de eliminare.

Aici au fost două momente extrem de importante, pe care Sorana le-a depășit și gestionat exemplar: primul a fost la 2-4 (și mingi de 2-5) și al doilea la 3-5. De fiecare dată, Sorana a avut grijă să taie din elanul adversarei, transmițând constant mesajul corect către slovenă și făcând-o să aibă dubii. Pentru o jucătoare fără experiență, conta ca ea să vadă că Sorana n-a lăsat garda jos. Drept dovadă greșelile ușoare și dublele greșeli pe care Juvan le-a făcut la 5-4, când a servit pentru meci, dar și la 5-6, când a servit pentru a rămâne în meci.

După această victorie muncită, dar foarte valoroasă, pentru Sorana urmează învingătoarea meciului Vera Zvonareva – Aliona Bolsova. Cu Bolsova nu s-a mai întâlnit niciodată, în timp ce cu Vera Zvonareva a jucat de două ori (1-1 la întâlnirile directe), ultimul meci fiind câștigat de Sorana, în 2012.

***

Tenisul românesc chiar este „Fire”. Adică puternic, performant, apreciat, iubit!

Urmărește sezonul 2019 purtând „Romanian Tennis is Fire”, noul tricou de la 30-0, inspirat și dedicat incredibilelor rezultate ale tenisului românesc din ultimii șase ani! 😍😍

Și nu avem doar rezultate; avem o mulțime de personalități puternice; sportivi care ne bucură și de la care ne putem inspira.

Tricoul „Romanian Tennis is Fire” vrea să sărbătorească multitudinea de campioni pe care ni i-a oferit tenisul românesc în ultimul deceniu.

Poartă un tricou care transmite asta, indiferent că ești pe străzile din România sau în tribune la Melbourne sau la New York, la Paris sau la Londra, la București sau la Madrid, în meciurile de Cupa Davis sau de Fed Cup! 🇹🇩🎾🔥

Prezența 30-0 la Roland Garros este susținută de
Îți place?
Susține Treizecizero
Sprijinul tău e esențial ca să putem produce acest conținut. Susține-ne pentru un jurnalism de sport cât mai relevant și valoros!
Prin cont bancar:

IBAN RO51RNCB0079145659320001

Asociația Lideri în Mișcare,

Banca Comercială Română

Treizecizero.ro Abonează-te la 30-0+
Cele mai noi