Sorana: „Normal că regret dublul. Probabil n-o să mai joc dublu vreodată. Eram foarte ok până ieri”

Camelia Butuligă | 1 iunie 2017

Sorana Cîrstea regretă că a jucat dublul de ieri care i-a adus iar o accidentare la umărul drept. Problema la umăr a forțat-o să rateze aproape doi ani întregi în circuit, iar la întoarcere, ea a trebuit să-și ajusteze mișcarea la serviciu.

Roland Garros este oferit de

Un meci care începuse atât de promițător, și ca nivel, și ca match-up, și care i s-a scurs printre degete Soranei pentru a-i scăpa definitiv când umărul (din cauza căruia a abandonat ieri la dublu) a început să-i facă probleme în setul doi.

Carla Suarez-Navarro are un stil variat și bazat pe construcție, care se potrivește bine cu cel al Soranei, ofensiv și bazat pe găsirea rapidă a winnerului. Nu degeaba Sorana avea un avantaj de 4-1 în H2H: când îi merg loviturile, spaniola nu prea are ce să facă decât să alerge și să spere că va greși. Partida a debutat cu Sorana desprinzându-se la 3-1, tocmai pe baza acestui tenis ofensiv. Însă acest tenis ofensiv are și un dezavantaj: produce neforțate tocmai pentru că este riscant. Suarez-Navarro, ca orice jucătoare de top cu pedigree, ciulește imediat urechile și își ascute loviturile atunci când ajunge la 30 în game. Așa a făcut și în gameul de la 3-1, când i-a luat Soranei breakul înapoi, și la sfârșitul setului unu, când i-a făcut un break la 5-5, și în primul game din setul doi, când a făcut din nou break. Când șurubul scorului s-a strâns, Carla a fost mai agresivă, mai hotărâtă și mai inspirată. Per total, nivelul ei a crescut încet și sigur de lungul primului set. Sorana, de partea cealaltă, a scăzut ușor-ușor în intensitate, luând niște decizii neinspirate și făcând câteva cadouri la momente cruciale.

https://twitter.com/TreizecizeroFST/status/870325224423739392

La începutul setului doi, Sorana a cerut pauză medicală și a primit tratament la umăr. Trainerul avea să coboare pe teren de câteva ori în setul doi, în pauze, masându-i zona dintre gât și umărul drept. După ce la 2-1 a recuperat breakul pierdut inițial cu ofensivă proprie lansată tot la 30 egal, Sorana a început să lovească mai apăsat, căutând lovitura decisivă mai devreme în schimb. Cum a confirmat ulterior la conferință, situația umărului a obligat-o să încerce să scurteze punctele pe cât posibil.

Agresivitatea sporită a dat roade o vreme (s-a desprins la 4-2), dar apoi a început să dea rateuri, neforțatele adunându-se galopant: din cele 17 puncte jucate din acel moment până la sfârșitul partidei, 12 au fost neforțatele Soranei, majoritatea pe rever. Scor final 7-5, 6-4, după o oră și jumătate în care nivelul jocului a oscilat destul de mult, perioadele de joc foarte bun alternând cu momente când se acumulau erorile. (Camelia)

Foto: Jimmie48Photography

Sorana: „Normal că regret dublul; probabil că a fost ultimul meci de dublu al carierei”

Sorana a venit extrem de abătută la conferință și însoțită de un oficial ITF care a limitat timpul pentru întrebări, cum se întâmplă, de regulă, când jucătorul nu este într-o dispoziție emoțională grozavă ca urmare a unor evenimente de pe teren. Cu o voce apăsată, a spus că s-a făcut tot ce se putea ca să fie într-o stare bună pentru meciul.

„M-am accidentat la umăr ieri în meciul de dublu, azi n-am putut să servesc și normal că e greu să joci fără serviciu”, a început ea.

„Da, normal că regret, dar n-ai cum să știi niciodată. Eram foarte ok fizic și am zis să joc un meci de dublu. Am avut ghinion, probabil că a fost ultimul meci de dublu al carierei, nu cred că voi mai juca. Normal că regret. Eram foarte ok până ieri.”

Imediat după retragerea de ieri după amiază, petrecută la 1-4 în decisiv, Sorana a căutat să limiteze daunele: „Da, am făcut tratament, iar mai mult decât ce am făcut înainte de meci n-am ce…  Am făcut tot ce s-a putut ca să fiu într-o formă cât mai ok, să pot să joc, am încercat tot ce s-a putut. N-a fost suficient.” Nu știe, încă, dacă riscurile sunt pe termen lung. „Voi vedea, voi vorbi cu medicul, cu antrenorul, voi vedea.”

A detaliat ce încercase să facă azi: „Am încercat să închid repede punctele pentru că nu îmi mai simțeam mâna, normal că încercam să închid repede ca să nu trebuiască să … să joc cât mai mult. Însă cu o jucătoare ca ea trebuie să stai în teren, să construiești punctul, să joci ce-am jucat în ultima vreme, ce-am jucat în primul tur, ce-am făcut la antrenament. Cu o jucătoare ca ea nu poți să câștigi una-două.”

Sorana încheie astfel prematur un turneu în care n-a putut să își joace șansa în condiții de formă fizică normală. După ce începuseră să o ocolească, problemele fizice la umăr se întorc în cel mai nepotrivit moment. Sori avusese un start de sezon excelent, jucase bine la Australian Open și la o serie de alte turnee și era aproape de Top 30 în Race. Asta după ce aceleași probleme au obligat-o să rateze aproape doi ani și să-și altereze mișcarea la serviciu. (Adrian)

 

Prezența 30-0 la Roland Garros este susținută de
Îți place?
Susține Treizecizero
Sprijinul tău e esențial ca să putem produce acest conținut. Susține-ne pentru un jurnalism de sport cât mai relevant și valoros!
Prin cont bancar:

IBAN RO51RNCB0079145659320001

Asociația Lideri în Mișcare,

Banca Comercială Română

Treizecizero.ro Abonează-te la 30-0+
Cele mai noi