Sorana n-a putut-o opri pe Serena, iese în turul 3

Adrian Țoca | 31 mai 2013

Liderul WTA a pierdut doar șase game-uri în primele trei tururi la Roland Garros.

Roland Garros este oferit de

N-au fost multe lucruri pe care le-a putut face Sorana Cîrstea, în meciul ei din turul 3 al tabloului feminin. Nu atunci când în față ai o jucătoare într-o formă de zile mari. Serena a pierdut, per total, doar șase game-uri în trei meciuri la Paris, un stat care ar trebui să țină de unul singur loc de cronică. Ar mai fi putut pierde câteva cu Sorana, mai ales în setul secund, când românca a avut câteva șanse de break, dar, per total, Serena arată ca și cum e într-o misiune. Cu Sorana, ea și-a extins seria de victorii consecutive la 27 la rând, și nu se întrevede nimeni care măcar să-i pună probleme serioase, cu atât mai puțin s-o învingă.

Sorana a fost prea încordată în primul set, și, deși a făcut cu doar trei greșeli neforțate mai puțin decât adversara sa, nu a strălucit la capitolul lovituri direct câștigătoare, statistică la care, de regulă, stă foarte bine. Azi a reușit doar 3, ea reproșându-și, în câteva ocazii, că n-a fost mai agresivă atunci când a avut un scor bun. În setul doi, ea a fost însă protagonista schimbului meciului, un rally pe parcursul căruia a salvat câteva mingi din poziții aproape imposibile, fiind aplaudată la scenă deschisă pentru efort. Sorana a zâmbit larg, prima dată pe parcursul meciului, conștientă că nu poate scoate mai mult decât atât dintr-un meci cu Serena, 

Maria Sharapova și-a încheiat și ea restanța de aseară, câștigând cu Eugenie Bouchard, iar finalista de anul trecut, Sara Errani, a trecut de Sabine Lisicki, 6-0, 6-4. Și fosta campioană Francesca Schiavone a găsit ceva inspirație anul acesta. Ea a trecut în turul III, eliminând-o pe Flipkens, și va juca acum cu Marion Bartoli.

Sorana a recuperat apoi la dublu, unde ea și japoneza Morita le-au învins, într-un duel pe jumătate românesc, pe Simona Halep și Arantxa Rus, 7-6, 6-3. Următoarele adversare sunt însă și mai redutabile, cehoaicele Hlavackova / Hradecka, cap de serie 2. Meciul e programat mâine, al doilea pe terenul 3.

De altfel, sâmbătă e o zi plină cu români. Tot la dublu fete, Irina Begu și Magdalena Rybarikova le întâlnesc pe Lepchenko/Zheng, meciul trei de pe terenul 8, în vreme ce Monica Niculescu și Vania King vor juca cu Barthel/Dekmeijere, primul meci de pe terenul 16.

Victor Hănescu, ultimul nostru reprezentant la simplu, joacă pentru un loc în turul 4 cu germanul Philipp Kohlschreiber, ultimul meci de pe terenul 1. 

Horia Tecău și Max Mirnyi îi întâlnesc pe francezii Llodra/Mahut, într-un meci dificil, programat al doilea pe terenul 2. Iar Florin Mergea și Philipp Marx dau piept cu Feliciano Lopez/Andre Sa, în ultimul meci de pe terenul 6.

Sorana și Horia sunt implicați și la dublu-mixt, ultimele meciuri de pe terenurile 8 și 14.

Prezența 30-0 la Roland Garros este susținută de
Îți place?
Susține Treizecizero
Sprijinul tău e esențial ca să putem produce acest conținut. Susține-ne pentru un jurnalism de sport cât mai relevant și valoros!
Prin cont bancar:

IBAN RO51RNCB0079145659320001

Asociația Lideri în Mișcare,

Banca Comercială Română

Treizecizero.ro Abonează-te la 30-0+
Cele mai noi