Sorana, în semifinale la Pattaya, a eliminat-o pe Zvonareva

Adrian Țoca | 10 februarie 2012

Sorana, în semifinale la Pattaya, a eliminat-o pe Zvonareva

Victoria Soranei a venit, e adevărat, printr-o retragere a adversarei sale, însă asta nu-i scade prea mult din merite jucătoarei noastre, care a făcut un meci bun în sferturile turneului WTA de la Pattaya. A fost, aşadar 2-6, 6-4, 2-2, moment în care rusoaica a decis că nu mai poate continua, din cauza unor probleme medicale la şoldul stâng.

Până atunci, am avut un prim set în care Zvonareva a controlat meciul, însă diferenţa nu a fost atât de mare pe cât o arată scorul. Mai concentrată când a venit vorba de şansele de break, Vera a fructificat 3 din cele 4 şanse avute, în vreme ce Sorana a avut 5 şanse de break, nereuşind să câştige pe serviciul adversarei decât o singură dată.

Lucrurile s-au schimbat în manşa secundă. Sorana a sesizat că poate mai mult, s-a bazat mai mult pe serviciu, câştigând nu mai puţin de 81 la sută dintre punctele jucate cu prima servă şi a fost mult mai periculoasă pe retur. Ceea ce s-a văzut şi pe tabelă, Cîrstea câştigând setul cu 6-4.

În decisiv, Sorana a avut un break în faţă, dar rusoaica a revenit la 2-2, înainte de a se retrage, acuzând dureri la şold.

Victoria îi aduce româncei prima calificare în semifinalele unui turneu în acest sezon, şi, odată cu asta, şi revenirea în primele 50 de jucătoare ale lumii. Punctul maxim în care a ajuns vreodată Sorana este locul 23, obţinut după sferturile de finală de la Roland Garros, în 2009. 

Sorana a mai câştigat un singur turneu WTA în carieră, la Tashkent, în 2008 (2-6, 6-4, 7-6 cu Sabine Lisicki), mai având şi o finală în palmares, în 2007, la Budapesta.

Este a 6-a victorie pe care o reuşeşte în faţa unei jucătoare de top 10, ocazie cu care îşi îmbunătăţeşte bilanţul din 2012 la 7-3.

În semifinale, Sorana va juca împotriva prietenei sale foarte bune, Maria Kirilenko.

 

Îți place?
Susține Treizecizero
Sprijinul tău e esențial ca să putem produce acest conținut. Susține-ne pentru un jurnalism de sport cât mai relevant și valoros!
Prin cont bancar:

IBAN RO51RNCB0079145659320001

Asociația Lideri în Mișcare,

Banca Comercială Română

Treizecizero.ro Abonează-te la 30-0+
Cele mai noi