Sorana, faţă în faţă, din nou, cu Sam Stosur

Adrian Țoca | 14 februarie 2012

Sorana, faţă în faţă, din nou, cu Sam Stosur

Probabil că australianca şi-a dorit fantastic de mult şansa unei revanşe cu Sorana Cîrstea, după ce românca o învingea în primul tur la Australian Open, provocând marea surpriză a acelei faze a turneului, dar şi dezamăgirea fanilor australieni, care sperau să o vadă pe Sam câştigătoare acasă.

Stosur va avea şansa să o aibă din nou dincolo de fileu pe Cîrstea la Doha, în turul doi al unui turneu extrem de puternic, în ceea ce va fi meciul vedetă al zilei. Campioana de la US Open, care spunea, zilele trecute, că nu e deloc mulţumită de nivelul ei actual, s-a calificat direct în această fază, în vreme ce Sorana şi-a făcut încălzirea cu o altă jucătoare din Australia, Jarmila Gajdosova, pe care a înfrânt-o relativ lejer, scor 6-4, 6-1. 

A fost a opta victorie pentru Sorana în 2012, an foarte bun pentru ea până acum, ea trecându-şi în cont un sfert la Hobart, un tur 3 la Australian Open şi o semifinală la Pattaya. Va fi meciul cu numărul 5 în istoria confruntărilor directe dintre cele două, ambele trecându-şi în cont câte două succese, şi tot ambele rupându-i sufletul adversarei în câte o ocazie. Dacă Sorana a întristat-o pe Sam la ea acasă, anul acesta, Stosur punea capăt visului româncei de a accede în semifinalele Roland Garros 2009, printr-un scurt 6-1, 6-3.

Sorana n-a fost singura româncă victorioasă la Doha, startul de turneu fiind perfect pentru fetele noastre. Dacă Monica Niculescu învinsese cel mai repede şi simplu, 6-1, 6-0 cu Elena Vesnina, Simona Halep a avut, cum era de aşteptat, o viaţă grea cu Daniela Hantuchova. Slovaca tocmai ce câştigase la Pattaya săptămâna trecută şi a început bine şi aici, obţinând primul set, 6-3. Simona, încă în căutarea unui rezultat care s-o descătuşeze în 2012, a revenit excelent, împingând meciul în decisiv, cu un 6-2. 

În ultimul set, Hantuchova a avut de două ori break, inclusiv la 6-5, dar Halep a revenit excepţional, dovedindu-se mai rezistentă într-un final epuizant. 7-6 (4) în tiebreak şi Halep va juca împotriva Ivetei Benesova în 16-ile de finală. La rândul ei, Monica Niculescu joacă tot azi cu Vera Zvonareva, într-o altă zi aglomerată pentru fetele noastre.

La Bogota, însă, lucrurile n-au mers la fel de bine. Dintre cele trei românce la startul turneului, doar Edina Gallovits merge mai departe, în vreme ce ambele Alexandre, Dulgheru şi Cadanţu, au fost eliminate încă din primul tur.

 

Îți place?
Susține Treizecizero
Sprijinul tău e esențial ca să putem produce acest conținut. Susține-ne pentru un jurnalism de sport cât mai relevant și valoros!
Prin cont bancar:

IBAN RO51RNCB0079145659320001

Asociația Lideri în Mișcare,

Banca Comercială Română

Treizecizero.ro Abonează-te la 30-0+
Cele mai noi