Sorana Cîrstea trece de Bernarda Pera, se întoarce în optimile de finală la Indian Wells

Radu Marina | 13 martie 2023

Sorana Cîrstea reușește cel mai bun rezultat al sezonului pe hardul de la Indian Wells.


Sorana Cîrstea avea nevoie la Indian Wells de un rezultat bun – sau cel puțin la fel de bun precum cel reușit anul trecut – pentru a se menține în top 100 WTA. După un început de sezon ezitant, în care a căzut suficient de mult în clasament, iar victoriile adunate au fost puține (două, mai exact, pe tablourile principale), Sorana se redresează la timp cu un rezultat excelent la Indian Wells: calificare în optimile de finală pentru al doilea an la rând, după 6-3, 6-3 cu Bernarda Pera.

În contextul începutului de sezon, fără să fi legat mai mult de două victorii la vreun turneu, revenirea în optimile de finală la Indian Wells e mai mult decât o gură proaspătă de oxigen pentru Sorana. E o confirmare a muncii bune pe care a depus-o în ultimele luni (chiar dacă asta nu s-a văzut în rezultate) și o dovadă în plus că, atâta timp cât continui să te ții de plan și ai încredere în el, rezultatele bune vor apărea mai devreme sau mai târziu.

După victoriile cu Birrell și Keys, Sorana mai face un meci foarte bun și curat în fața unei adversare atipice, nu tocmai ușor de învins. Pera, o stângace agresivă, dar care se bazează mult și pe contraatac, are un stil de joc care poate incomoda multe adversare: poate da înapoi multe mingi, dar poate și surprinde adversara prin accelerări și poate schimba rapid direcțiile.

În meciul de astăzi, Soranei i-a funcționat aproape totul – de la serviciu, la retur și până la jocul din teren – la capacitate maximă, iar scorul reflectă fidel și povestea meciului. Sorana a fost cea care a dictat, a stabilit ritmul, a dominat și nu și-a lăsat adversara să respire. E o plăcere să o urmărești pe Sorana jucând tenis când se află în acea zi bună a ei; când lovește nonșalant winner după winner cu reverul în lung de linie, când se apără intens și brusc scoate un forehand câștigător la care adversara nu are reacții sau când face o tranziție impecabilă apărare – atac.

Meciul acesta a fost despre Sorana în totalitate și e îmbucurător să o vedem din nou jucând la un nivel înalt, pe scenele mari ale tenisului și reușind să avanseze spre fazele importante ale turneelor mari.

Pentru un loc în sferturile de finală, Sorana se va întâlni cu învingătoarea meciului Leylah Fernandez – Caroline Garcia. Dacă pe Fernandez nu a întâlnit-o niciodată până acum, cu Garcia ar fi al treilea meci, ambele fiind câștigate de Garcia, în câte trei seturi.

Îți place?
Susține Treizecizero
Sprijinul tău e esențial ca să putem produce acest conținut. Susține-ne pentru un jurnalism de sport cât mai relevant și valoros!
Prin cont bancar:

IBAN RO51RNCB0079145659320001

Asociația Lideri în Mișcare,

Banca Comercială Română

Treizecizero.ro Abonează-te la 30-0+
Cele mai noi