Sorana Cîrstea și Jaqueline Cristian părăsesc turneul de la Wimbledon în primul tur

Radu Marina | 1 iulie 2024

Româncele au încheiat prima zi de la Wimbledon cu un bilanț de 1-3.

După Irina Begu (eliminată de Lin Zhu), Sorana Cîrstea și Jaqueline Cristian au pierdut și ele în primul tur, fiind învinse de Sonay Kartal, respectiv Bianca Andreescu. Anca Todoni e singura româncă învingătoare până acum în primul tur la Wimbledon.

Sorana a pierdut în trei seturi, 6-3, 2-6, 0-6, iar Jaqueline nu a avut mari șanse (6-4, 6-2) în fața Biancăi, cea care se apropie treptat de un nivel suficient de bun încât să poată emite din nou pretenții la rezultate importante.

Sorana Cîrstea a ajuns la Wimbledon fiind într-o oarecare criză de rezultate, având în dreptul ei cinci înfrângeri consecutive, cu ultimul meci câștigat în mai, la Roma. Nu forma ei a fost neapărat problema – nivelul jocului său nu a fost atât de rău în multe dintre aceste înfrângeri, o parte din ele la limită. Însă când victoriile nu vin, dispare încrederea și apar tot felul de îndoieli, care pot distruge totul, cum s-a întâmplat și astăzi.

Sorana a început bine, a jucat solid și a părut că va obține, în final, victoria pe care o caută de câteva săptămâni bune. În realitate însă, după un set conform calculelor, în care a jucat ce și cât trebuie au urmat două seturi dezastruoase, în care nu a avut reacții. Kartal n-a făcut ceva deosebit, a jucat o idee mai agresiv și nu a mai greșit, doar că Sorana a fost fără repere, a jucat complet dezordonat și nu i-a mai ieșit absolut nimic.

După câteva rezultate slabe în Slamuri în 2024 (a fost eliminată în primul tur la Melbourne și Paris), un sezon de zgură ratat și alte două înfrângeri în cele două turnee jucate pe iarbă, Sorana avea nevoie de un restart. Această gură de oxigen nu a venit la Wimbledon, deși a avut în față o adversară abordabilă și fără niciun fel de experiență.

Meciul cu Sonay Kartal, o britanică de 22 de ani, clasată pe locul 298 WTA, venită din calificări, era la îndemâna Soranei, un meci care putea fi câștigat. Și poate frustrarea cea mai mare nu e neapărat înfrangerea în sine, ci ușurința cu care Sorana a scăpat din mâini acest meci, fără a avea vreo replică. Dar, din păcate, nu e cea mai grozavă perioadă a ei, se simte că nu are încredere, iar din punct de vedere fizic pare destul de departe de nivelul ei obișnuit.

Eliminarea Soranei aproape că a coincis, ca timing, cu cea a lui Jaqueline Cristian, care a fost învinsă în două seturi de Bianca Andreescu. Canadianca a fost jucătoarea mai slab clasată din acest meci, dar desfășurarea meciului a reflectat diferența de valoare și experiență la nivel înalt dintre cele două. Bianca a revenit în circuit la Roland Garros, după o pauză de aproape un an de zile, și a făcut-o cu mult succes: a jucat turul trei la Paris, apoi a ajuns în finală la Hertogenbosch pe iarbă săptămânile trecute.

Jaqueline a avut un prim set în care s-a ridicat la nivelul pe care l-a impus canadianca, însă a avut ghinionul de a da peste o Andreescu care și-a făcut treaba impecabil azi: n-a putut fi deranjată de nimic, a servit extraordinar (doar trei puncte pierdute cu primul serviciu) și a menținut aceeași intensitate de la început și până la final.

Îți place?
Susține Treizecizero
Sprijinul tău e esențial ca să putem produce acest conținut. Susține-ne pentru un jurnalism de sport cât mai relevant și valoros!
Prin cont bancar:

IBAN RO51RNCB0079145659320001

Asociația Lideri în Mișcare,

Banca Comercială Română

Treizecizero.ro Abonează-te la 30-0+
Cele mai noi