Sorana Cîrstea și Irina Begu sunt prezențele vedetă pe tabloul Țiriac Foundation Trophy, turneul WTA 125k de la București

Treizecizero | 12 septembrie 2022

La București se joacă unul dintre cele 23 de turnee din seria WTA 125 programate sezonul acesta. E al doilea din România, după cel de la Iași.

După o pauză de trei ani, tenisul feminin are din nou o prezență la București, odată cu prima ediție a turneului Țiriac Foundation Trophy presented by Kaufland, un turneu de categoria WTA 125k, care a început la Centrul Național de Tenis de azi.

Turneul a avut la start nouă jucătoare din România, în frunte cu Sorana Cîrstea și Irina Begu, favoritele 1 și 2, ambele primind câte un wildcard.

Categoria de turnee WTA 125k, lansată de WTA în 2012, e un circuit ce cuprinde turnee cu premii în valoare de 125,000 de dolari, plasate o categorie mai jos sub turneele din seria 250. Competiția de la București e a doua organizată anul acesta în România, după cea de la Iași, câștigată de Ana Bogdan. În calendarul sezonului 2022 sunt nu mai puțin de 23 de astfel de turnee, menite să suplimenteze un program de competiții care a suferit numeroase modificări față de structura sa obișnuită de dinainte de pandemie.

Competiția are un tablou de 32 de jucătoare de simplu și 8 perechi de dublu și oferă 160 de puncte pentru campioană.

Din cele nouă românce prezente la start, Cristina Dinu (venită din calificări) a pierdut în prima zi a tabloului principal cu Panna Udvardy, 7-5, 7-5. Ioana Roșca a cedat cu Sara Errani, 6-1, 6-0, iar Ilona Ghioroaie a fost învinsă de Victoriya Tomova, 6-1, 6-3.

Urmează să intre în concurs alte șase jucătoare din țara noastră, toate fiind programate marți:

Sorana Cîrstea – Simona Waltert (Elveția) 
Andreea Roșca – Julia Grabher (Austria) 
Miriam Bulgaru – Mayar Sherif (Egipt) 
Gabriela Lee Talabă) – Rebeka Masarova (Elveția)
Irina Bara – Ipek Oz (Turcia)
Irina Camelia Begu – Laura Pigossi (Brazilia).

Sorana Cîrstea, principala favorită a turneului, va juca din nou la București după trei ani, ultima ei apariție oprindu-se în primul tur la BRD Bucharest Open 2019, când a pierdut cu Jaqueline Cristian în primul tur.

„Sunt bucuroasă că joc din nou acasă, pentru că la orice meci pe care l-am avut aici, fie în circuitul WTA sau Fed Cup am simțit publicul lângă mine. Ar fi foarte frumos să avem o finală între două jucătoare din România încă de la prima ediție a acestui turneu”, a spus Sorana, la conferința de presă premergătoare startului turneului.

Directorul turneului este Cosmin Hodor, care a spus că își dorește să avem românce în weekendul final al turneului: „Mulțumesc Soranei și Irinei pentru că și-au făcut timp să joace turneul și celorlalte jucătoare din România care au beneficiat de wildcard le doresc un parcurs cât mai lung tuturor. Bucuria cea mai mare ar fi, ca după toate eforturile noastre, să avem jucătoare din România weekend-ul viitor”.



Îți place?
Susține Treizecizero
Sprijinul tău e esențial ca să putem produce acest conținut. Susține-ne pentru un jurnalism de sport cât mai relevant și valoros!
Prin cont bancar:

IBAN RO51RNCB0079145659320001

Asociația Lideri în Mișcare,

Banca Comercială Română

Treizecizero.ro Abonează-te la 30-0+
Cele mai noi