Sorana Cîrstea se revanșează cu Tatiana Maria, merge în turul al doilea la Wimbledon

Treizecizero | 5 iulie 2023

Sorana și-a luat astfel revanșa pentru eșecul de anul trecut, când a fost de asemenea față în față cu Maria la Wimbledon, de data aceea în turul al doilea.

CONCURS

Comandă orice produs 30-0 în timpul primei săptămâni al competiției de la Londra și poți câștiga cel mai dorit prosop oficial de turneu din lume, prosopul Wimbledon! Premiul va fi acordat prin tragere la sorți, la care vor participa toate comenzile (de minimum 50 de lei) plasate până duminică, 9 iunie, inclusiv, în shop-ul 30-0 (aici)

În plus, până duminică, 9 iunie, beneficiezi și de un discount de 40 la sută la orice comandă, reducere disponibilă dacă folosești codul de voucher STRAWBERRYTENNIS atunci când plasezi comanda.

Sorana Cîrstea a învins-o în trei seturi pe Tatiana Maria în primul tur la Wimbledon, 6-1, 2-6, 6-3, într-un meci întrerupt de două ori de ploaie, și încheiat în o oră și 23 de minute.

Sorana merge în turul al doilea, unde o va întâlni pe Jelena Ostapenko, care a câștigat, 6-1, 6-2, cu Greet Minnen. Letona a câștigat toate cele trei întâlniri cu Sorana, cea mai recentă, anul acesta, la Roma; niciuna dintre ele nu s-a petrecut pe iarbă. Cel mai bun rezultat al Soranei la Londra este turul al treilea, atins în patru ocazii; Ostapenko are o semifinală, în 2018, și un sfert de finală, un an mai devreme.

*

Sorana și-a luat astfel revanșa pentru eșecul de anul trecut, când a fost de asemenea față în față cu Maria la Wimbledon, de data aceea în turul al doilea. Era atunci o oportunitate pentru româncă; tocmai o învinsese, cu câteva săptămâni înainte, la Roland-Garros și domina în match-up-ul cu veterana germană; ca atare, era bine poziționată să spere la a-și continua parcursul. Dar, în ciuda unui avantaj considerabil în decisiv (3-0 cu două break-uri avans), Cîrstea se vedea întoarsă și învinsă (7-5 în setul al treilea); Tatiana Maria avea apoi să devină una dintre poveștile frumoase ale turneului, ajungând până în semifinale, o premieră pentru ea în turneele de Grand Slam, cu atât mai prețioasă cu cât a venit așa de târziu în carieră.

Sorana n-a dramatizat acel eșec, și nici nu l-a scuzat, punându-l pe seama erorilor de execuție, nu a vreunei prăbușiri mentale. Sumarizat, tenisul Mariei, unul de modă veche, cu un slice deranjant și cu abilitatea de a rupe ritmul prin variație, devine brusc mult mai eficient pe iarbă, unde mingea stă foarte jos, și poate destabiliza o jucătoare de atac precum Sorana, îndeajuns încât să înceapă să greșească prea mult. Anul trecut, românca nu a fost ajutată de serviciu, a greșit multe volee și a sfârșit prin a-și pierde ritmul la retur, mai ales pe al doilea. Iar când dereglajele au apărut, Sorana n-a găsit o cale de a opri declinul.

Și azi a apărut un astfel de moment capcană, setul al doilea, care, după pauza cauzată de ploaie, s-a dus repede la Maria, asta după ce Sorana îl dominase clar pe primul. Dar Sori a arătat că și-a învățat lecția de anul trecut: nu s-a panicat, a luat-o de la capăt, și-a creat din debutul decisivului un avantaj pe care l-a putut apăra de data asta până la capăt, în ciuda faptului că germanca a avut și două mingi de rebreak în ultimul game al întâlnirii.

Și anul trecut a venit mult în față, însă cifrele acestei confruntări sunt cu adevărat remarcabile: Sorana a avut nu mai puțin de 62 de veniri la fileu, din care a câștigat 49. O modalitate excelentă de a-i contracara planul de joc Tatianei. În plus, a fost o adevărată fiesta de puncte direct câștigătoare pentru Sorana, 45 la număr, un bilanț pozitiv raportat la cele 31 de erori. Iarăși o cifră importantă, din nou raportat la ce n-a mers anul trecut: românca a câștigat 58 la sută din punctele jucate pe serviciul al doilea al adversarei.

Una peste alta, o victorie normală pentru Sorana, dar de apreciat, pentru că, și la această vârstă, Maria rămâne o adversară tricky pe iarbă. Mai ales că exista deja precedentul.

Îți place?
Susține Treizecizero
Sprijinul tău e esențial ca să putem produce acest conținut. Susține-ne pentru un jurnalism de sport cât mai relevant și valoros!
Prin cont bancar:

IBAN RO51RNCB0079145659320001

Asociația Lideri în Mișcare,

Banca Comercială Română

Treizecizero.ro Abonează-te la 30-0+
Cele mai noi