Sorana Cîrstea revine într-o semifinală WTA, la Istanbul, unde turneul bun al Anei Bogdan se oprește în sferturi

Radu Marina | 23 aprilie 2021

Este prima semifinală WTA din acest sezon pentru Sorana, un rezultat care vine să confirme forma constant bună din ultimele luni. Pentru un loc în finala de la Istanbul, Sorana trebuie să treacă de Marta Kostyuk.

Sorana Cîrstea s-a calificat în semifinalele turneului de la Istanbul (WTA 250) după ce Fiona Ferro, adversara sa din sferturi, s-a retras după pierderea primului set din cauza unor probleme fizice. Este prima semifinală WTA din acest sezon pentru Sorana, un rezultat care vine să confirme forma constant bună din ultimele luni. Cea mai recentă ocazie când Sorana a reușit să ajungă într-o semifinală WTA a fost în septembrie 2019, la Tashkent. 

Pe zgura de la Istanbul – suprafața ei preferată – , Sorana nu a pierdut niciun set în drumul către semifinale. A învins-o în primul tur pe Katerina Kozlova (6-4, 7-6), a trecut apoi de incomoda Anastasia Potapova (7-6, 6-4) iar astăzi a revenit ori de câte ori a avut nevoie în primul set cu Fiona Ferra. 

De altfel, începutul de meci i-a aparținut franțuzoaicei. Ferro, o jucătoare redutabilă pe zgură, a fost prima jucătoare care a avut minge de break și tot ea a fost și prima jucătoare care s-a desprins, întâi la 3-1, apoi la 4-2. De fiecare dată Sorana a revenit, și-a luat serviciul înapoi, iar de la 3-4 nu a mai fost de oprit, reușind să câștige următoarele trei game-uri la rând. 

A fost încă o evoluție curată și solidă din partea Soranei, care convertește momentul bun pe care îl traversează de mai bine de un an cu un rezultat notabil într-un turneu WTA. Din decembrie 2020 și până în prezent, Sorana a jucat 19 meciuri și a câștigat 12; ea a fost eliminată în primul tur doar la un singur turneu în acest an (Lyon, WTA 250) – ceea ce arată că reușește să atingă mai des și pentru mai multă vreme un nivel suficient de bun în termeni de constanță și consistență. Bilanțul Soranei în semifinalele WTA pe care le-a jucat de-a lungul timpului e 4-14. 

Pentru un loc în finala de la Istanbul, Sorana trebuie să treacă de Marta Kostyuk, care a învins-o astăzi, în trei seturi, pe Ana Konjuh. Sorana și Kostyuk nu s-au mai întâlnit niciodata pană acum. 

Pentru Ana Bogdan, ziua de la Istanbul nu s-a încheiat ideal. Ea a fost învinsă greu, în trei seturi, 2-6, 6-3, 6-3, de Veronika Kudermetova, campioana recentă de la Charleston, într-un meci dur, de peste două ore de joc. 

În ciuda acestei înfrângeri, semnele arătate de Ana toată săptămâna de la Istanbul sunt îmbucurătoare. Aflată la primul ei meci după ce și-a luat o lună de pauză, Ana a ajuns în sferturile de finală a unui turneu WTA după două victorii bune, cu Hibino și Krejcikova, aceasta din urmă, o favorită, jucătoare de top 50.

Astăzi, cu Kudermetova, jucătoare în mare formă, care joacă cel mai bun tenis al ei în aceste săptămâni, Ana a stat în meci neașteptat de bine, a dat o replică puternică și a avut șansele ei de a reuși chiar să câștige în două seturi. Câteva ezitări ale Anei au (re)adus-o pe rusoaica în meci; iar odată intrată, a fost greu spre imposibil ca Kudermetova să mai slăbească ritmul. Astăzi, Ana a pierdut în fața unei jucătoare în mare formă și cu mult mai multă încredere, dar săptămâna ei la Istanbul poate fi încurajatoare pentru restul sezonului de zgură. 

Îți place?
Susține Treizecizero
Sprijinul tău e esențial ca să putem produce acest conținut. Susține-ne pentru un jurnalism de sport cât mai relevant și valoros!
Prin cont bancar:

IBAN RO51RNCB0079145659320001

Asociația Lideri în Mișcare,

Banca Comercială Română

Treizecizero.ro Abonează-te la 30-0+
Cele mai noi