Sorana Cîrstea revine cu bine pe teren, câștigă cu Venus Williams la Strasbourg

Treizecizero | 24 mai 2021

E prima victorie pentru Sorana în patru întâlniri cu legenda americană, în ceea ce a fost și primul lor duel pe zgură.

Sorana Cîrstea și-a făcut o revenire încurajatoare pe teren după scurta absență cauzată de accidentarea suferită la Madrid, care a obligat-o să se retragă din meciul din turul 1 al acelui turneu și să sară apoi și peste Roma.

Sorana a învins-o, în primul tur de la Strasbourg, pe Venus Williams, scor 6-1, 2-6, 6-1.

E prima victorie pentru Sorana în patru întâlniri cu legenda americană, în ceea ce a fost și primul lor duel pe zgură.

Sorana trece astfel în runda a doua, unde o va întâlni pe Shuai Zhang, favorita 6, cea care a eliminat-o în turul inaugural pe Misaki Doi.

„Cred că a fost un meci foarte bun pentru primul tur. Vin după o accidentare, iar pentru mine înseamnă mult să joc aici și să mă simt la 100 la 100. Sunt foarte fericită cu nivelul arătat în cea mai mare parte a meciului. Evoluția mea a fost un pic cu suișuri și coborâșuri în setul al doilea, dar e mereu o luptă contra lui Venus, nu e un meci ușor, mai ales mental. Sunt foarte fericită să fiu sănătoasă din nou și că am trecut mai departe”, a spus Sorana, la interviul de după meci.

E un rezultat important pentru Sorana, în primul rând pentru că s-a produs la revenirea ei după accidentare. Victoria e o confirmare că Sorana a depășit momentul neplăcut, iar acum poate spera să își reia momentul bun pe care l-a avut înainte de Madrid, când a câștigat la Istanbul, la capătul unei săptămâni excelente, al doilea titlu WTA al carierei.

În duelul cu Venus, întins pe o oră și 45 de minute, Sorana a reușit patru ași și a făcut șase break-uri din zece oportunități, pierzându-și serviciul de trei ori.

Cîrstea s-a mai întâlnit o singură dată cu Zhang, însă meciul datează tocmai din 2008, când românca a câștigat într-un turneu ITF pe zgură.

Românca e pe partea de tablou a favoritei 1, Bianca Andreescu, pe care ar putea-o vedea în sferturile de finală, în cazul în care ambele își vor câștiga următorul meci. Ca și Sorana, Bianca e de asemenea în căutare de meciuri în picioare la Strasbourg; ea a trecut de Lazaro Garcia și va juca în optimi cu Zanevska.

Sorana a început săptămâna de pe locul 61, și are acum un bilanț de 12-6 în sezonul 2021.

https://twitter.com/WTA/status/1396897806116278273?s=20

Îți place?
Susține Treizecizero
Sprijinul tău e esențial ca să putem produce acest conținut. Susține-ne pentru un jurnalism de sport cât mai relevant și valoros!
Prin cont bancar:

IBAN RO51RNCB0079145659320001

Asociația Lideri în Mișcare,

Banca Comercială Română

Treizecizero.ro Abonează-te la 30-0+
Cele mai noi