Sorana Cîrstea o învinge pe Bencic, revine în sferturile unui Grand Slam după 14 ani!

Treizecizero | 3 septembrie 2023

Este a doua oară în cariera Soranei când va juca într-un sfert de Slam, la nu mai puțin de 14 ani distanță de premiera atinsă în 2009, la Roland-Garros.

Sorana Cîrstea a învins-o pe Belinda Bencic în optimile de finală de la US Open, 6-3, 6-3, după o nouă evoluție grozavă, calificându-se pentru prima oară în sferturi la New York.

Sorana a confirmat victoria contra Elenei Rybakina, a patra jucătoare a lumii, învingând o altă specialistă pe hard, într-un meci în care românca a pornit puternic, conducând cu 5-0, și nu a acordat șanse de comeback elvețiencei.

»»» Citește cronica meciului pe larg AICI.

Este a doua oară în cariera Soranei când va juca într-un sfert de Slam, la nu mai puțin de 14 ani distanță de premiera atinsă în 2009, când se anunța drept o jucătoare de mare viitor la Roland-Garros, când a ajuns până în ultimele opt. E a doua cea mai mare distanță între două sferturi de Slam în era Open, după Mirjana Lucic (18 ani între Wimbledon 1999 și AO 2017).

Sorana o va întâlni pentru un loc în semifinale pe Karolina Muchova, favorita 10. Finalista de la Roland-Garros din acest an e una dintre rivalele cu care Sorana a avut adesea viață grea în desele întâlniri recente. Muchova a câștigat trei meciuri din patru cu Sorana, inclusiv două anul acesta, la Dubai și Cincinnati, românca impunându-se tot anul acesta la Miami. Cele două au mai jucat un meci chiar la US Open, în 2020, în turul al treilea, când Sorana a cedat dramatic, după ce a avut minge de meci.

„Munca te răsplătește”

„Zâmbesc pentru că am muncit atât de mult pentru o zi ca asta, puțini oameni știu câtă muncă e în spate. Am avut parte de sprijin puternic din partea românilor și nu doar. Vreau să vă mulțumesc, m-ați făcut să mă simt specială. Este incredibil, visezi mereu să ajungi aici și pentru așa ceva muncești. Au trecut mulți ani în care am muncit din greu, dar munca te răsplătește. Sunt foarte bucuroasă pentru felul în care am gestionat aceste zile. Sunt foarte recunoscătoare și mulțumită de tot ce mi s-a întâmplat în această săptămână. 

„Victoria aceasta este pentru Thomas Johansson, a crezut atât de mult în mine și mi-a fost alături, mă bucur că am putut să-i ofer această săptămână”, a spus Sorana, la interviul de pe teren.

Foto: Profimedia Images

View this post on Instagram

A post shared by Treizecizero (@treizecizero.ro)

Îți place?
Susține Treizecizero
Sprijinul tău e esențial ca să putem produce acest conținut. Susține-ne pentru un jurnalism de sport cât mai relevant și valoros!
Prin cont bancar:

IBAN RO51RNCB0079145659320001

Asociația Lideri în Mișcare,

Banca Comercială Română

Treizecizero.ro Abonează-te la 30-0+
Cele mai noi