Sorana Cîrstea leagă victoriile la US Open, se califică în runda a treia

Radu Marina | 30 august 2023

Sorana Cîrstea a învins-o pe Anna Kalinskaia în turul al doilea la New York, 6-3, 6-4, egalându-și astfel cel mai bun rezultat la US Open. Sorana a mai fost în alte trei ocazii în turul al treilea.

Sorana Cîrstea își egalează cel mai bun rezultat la US Open după victoria în două seturi obținută în fața Annei Kalinskaya.

A fost 6-3, 6-4 pentru Sorana, care se întoarce în turul trei la New York pentru a patra oară în carieră, după edițiile din 2009, 2019 și 2021.

Calificarea în turul trei la US Open e un rezultat important pentru Sorana – și, în același timp, așteptat. Chiar dacă în acest segment de hard american Sorana nu a legat victoriile, tenisul ei a fost unde trebuie în destule meciuri (și cu Muchova la Montreal, și cu Sakkari la Cincinnati) și evoluțiile au fost încurajatoare. A pierdut acele meciuri – unul greu, altul dramatic -, dar a făcut-o jucând un tenis intens, calitativ și plusând inteligent în momentele mari.

Ajunsă la US Open, Sorana și-a folosit experiența pe deplin cu Kayla Day, o americancă de 23 de ani, iar astăzi cu Kalinskaya, jucătoare care s-a aflat la primul turneu din luna mai încoace, a jucat suficient de consistent cât să obțină o victorie fără emoții, reconfortantă.

Sorana a făcut un prim set foarte curat: a jucat agresiv, dar așezat, a fost atentă cu selecția loviturilor, iar returul – în special acel retur lung, pe centrul terenului – a funcționat de minune. În alte cuvinte, jocul ei s-a legat și i-a convenit ritmul de joc al adversarei, Kalinskaya fiind o jucătoare agresivă în esență, dar cu un joc destul de echilibrat de pe linia de fund.

Sorana a pus-o sub presiune, nu i-a dat ocazia să atace prea des și nici să fie atrasă în dueluri lungi. De altfel, setul a avut o desfășurare foarte calmă; s-a început echilibrat, Sorana a făcut break-ul în game-ul 5, iar de acolo și-a apărat de fiecare dată serviciul fără probleme, având niște procentaje impresionante la serviciu (nu a pierdut niciun punct cu primul serviciu – 17/17 și a cedat doar 3 puncte cu serviciul doi).

Setul doi a avut o desfășurare similară, cu Sorana în prim-plan. Sorana a fost prima care a izbutit break-ul și tot ea a fost cea care a avut mereu inițiativa, care a venit cu câte un retur câștigător imposibil de contracarat sau cu serii de lovituri direct câștigătoare.

Singurul moment ezitant pentru Sorana în acest meci a fost segmentul de la 3-2 (cu break) la 3-4, când a părut ca rusoaica a preluat frâiele. În realitate, Sorana i-a tăiat rapid avântul adversarei cu un game impecabil la serviciu în game-ul șapte iar alte câteva minute mai târziu reușea break-uk decisiv.

Pentru prima calificare în optimile de finală la US Open Sorana va juca cu învingătoarea partidei Elena Rybakina – Ajla Tomljanovic.

Până acum, Rybakina a învins-o în ambele meciuri jucate pe Sorana, iar Tomljanovic a câștigat două din cele trei meciuri contra româncei.

Îți place?
Susține Treizecizero
Sprijinul tău e esențial ca să putem produce acest conținut. Susține-ne pentru un jurnalism de sport cât mai relevant și valoros!
Prin cont bancar:

IBAN RO51RNCB0079145659320001

Asociația Lideri în Mișcare,

Banca Comercială Română

Treizecizero.ro Abonează-te la 30-0+
Cele mai noi