Sorana Cîrstea: „Înveți că nu are sens să stai două zile să rumegi după un meci, când săptămâna viitoare vine un alt turneu”

Andrei Năstase | 25 mai 2022

Sorana: „Prin experiență, înveți că nu are sens să stai două zile să rumegi după un meci, când săptămâna viitoare vine un alt turneu. Ai fost pe teren, ai încercat tot ce-ai putut, unele lucruri au mers bine, altele nu. Ai la ce lucra, trebuie să mergi mai departe și te adaptezi la ce urmează.”

Roland Garros este oferit de

(Paris)

La doar câteva minute după înfrângerea ei cu Sloane Stephens, și parcă pentru a închide cât mai repede sertarul cu amintirea acestui meci, Sorana Cîrstea a venit în zona media pentru discuția cu jurnaliștii.

Supărată de întorsătura neașteptată pe care a luat-o meciul ei cu Stephens, Sorana a încercat să analizeze lucrurile cu detașare. Și pe îndelete.

„Am început meciul bine și cred că am continuat să joc destul de bine până la set și 3-2 pentru ea. Am avut șansa să fac eu 3-1, cred că ar fi fost altceva. Dar Sloane și-a ridicat nivelul pe parcursul meciului, în timp ce eu cred că am devenit tot mai defensivă. Iar pe final am simțit că planul meu nu mai mergea“, a spus Sorana.

Sorana a spus că nu e dezamăgită de cum a pierdut, mai ales că a simțit, din teren, că Stephens a jucat bine. E deranjată mai degrabă de faptul că ar fi putut să-și folosească mai bine șansa. 

„Trebuie să-i dau credit, cred că a jucat foarte bine în partea a doua. A greșit destul de puțin în ultimul set și jumătate; asta m-a forțat pe mine să încerc să fac mult mai mult decât ar fi trebuit.“

Am întrebat-o și dacă Stephens a schimbat ceva anume în jocul ei, dacă a fost ceva care a deranjat-o în mod special de la jumătatea setului 2 încolo.

„Nu cred că a fost ceva anume, însă a jucat din ce în ce mai bine. Începuse greșind destul de mult, dar apoi și-a restrâns numărul greșelilor. A jucat destul de bine tactic, a folosit tot terenul, a fost solidă și cu reverul, și cu dreapta. Iar eu cred că am ezitat puțin; au fost și acele mingi de break, deci așa s-a făcut diferența.“

Sorana, ale cărei procentaje la serviciu au scăzut în ultimele două seturi (în setul 1, a avut 73% la punctele câștigate când a servit cu prima minge; a scăzut la 44%, respectiv 33% în seturile 2 și 3), a simțit că problema n-a fost neapărat cu serviciul ei, ci cu ce a făcut după retur. „Pentru că n-a pus mare presiune pe serviciul meu; nici pe al doilea. Ea nu e o jucătoare care pune mare presiune pe retur. Dar cu a doua minge după serviciu nu cred că am făcut destul. (…) În primul set i-am luat mai bine timpul, cred că n-a avut suficient timp de reacție; dar apoi nu cred că am reușit să mai intru atât de bine în teren.“

Mental, Sorana spune că un prag a fost la acel game în care ar fi putut face 3-1 în setul 2. Un altul a fost în debutul setului decisiv, când a avut șansa să egaleze la 1, dar a pierdut un game foarte dur, care a durat peste 10 minute. Însă nu crede că a avut fluctuații mari pe partea mentală a jocului.

Cum va căuta să lase în urmă înfrângerea asta?

„Prin experiență, înveți că nu are sens să stai două zile să rumegi după un meci, când săptămâna viitoare vine un alt turneu. Ai fost pe teren, ai încercat tot ce-ai putut, unele lucruri au mers bine, altele nu. Ai la ce lucra, trebuie să mergi mai departe și te adaptezi la ce urmează.”

Iar Sorana va pregăti de-acum sezonul ei de iarbă. „Pe care-l voi începe probabil în Anglia.”


Prezența 30-0 la Roland Garros este susținută de
Îți place?
Susține Treizecizero
Sprijinul tău e esențial ca să putem produce acest conținut. Susține-ne pentru un jurnalism de sport cât mai relevant și valoros!
Prin cont bancar:

IBAN RO51RNCB0079145659320001

Asociația Lideri în Mișcare,

Banca Comercială Română

Treizecizero.ro Abonează-te la 30-0+
Cele mai noi