Sorana Cîrstea începe US Open cu o victorie convingătoare

Treizecizero | 29 august 2023

Sorana Cîrstea, prima româncă intrată în turneu, s-a calificat în turul al doilea la US Open, după un succes clar cu Kayla Day, 6-2, 6-2.

Sorana Cîrstea, prima româncă intrată în turneu, s-a calificat în turul al doilea la US Open, după un succes clar cu Kayla Day, 6-2, 6-3.

Sorana, cap de serie 30 la New York, a avut nevoie de doar o oră pentru a încheia meciul cu americanca intrată pe tablou datorită unui wildcard.

Într-o zi de debut cu câteva surprize pe cele două tablouri, Sorana și-a făcut viața ușoară încă din start. A început cu un hold la zero, a făcut un prim break la 2-1 și un al doilea la 5-2, încheind un prim set în care a servit cu 72 la sută și a câștigat 67 la sută pe primul serviciu.

Procentajul primului serviciu pus în teren a scăzut în prima parte a setului al doilea, Sorana văzându-și în primă fază anulat un avantaj de un break și, în general, oferind prea multe oportunități de break.

Dar Day, o jucătoare de 23 de ani de mână stângă, al cărei cel mai bun rezultat al anului a fost un tur 3 la Roland-Garros venind din calificări, nu s-a putut apropia mai mult de atât. Sorana a stat concentrată, a jucat măsurat, și a dictat constant din câmp, Day neavând răspuns la agresivitatea româncei, nici arme cu care să o deranjeze sau să propună vreo schimbare de dinamică. Kayla a trăit în mare măsură din ce a lăsat Sorana, dar asta nu avea să fie suficient. Sorana a încheiat meciul cu 26 de lovituri direct câștigătoare, contra a 28 de erori neforțate. Day a strâns 9 winners cu 13 erori neforțate.

În turul următor, Sorana o va întâlni pe rusoaica Anna Kalinskaya, care a eliminat-o în primul tur pe Katerina Siniakova, de asemenea în două seturi scurte, 6-4, 6-2.

Sorana și Kalinskaya s-au mai întâlnit în două ocazii, de fiecare dată pe hard american. Rusoaica a câștigat în 2020 în calificări la Cincinnati (turneu jucat, însă, chiar pe terenurile de la US Open), 7-5, 6-4, în vreme ce Sorana a răspuns cu o victorie anul trecut, la Indian Wells, în turul al treilea, 5-7, 6-1, 6-0.

Kalinskaya e acum pe locul 89 în lume.

Sorana e pe partea de tablou a Elenei Rybakina, care a debutat în turneu cu o victorie clară într-un meci altminteri considerat complicat, cu Marta Kostyuk, 6-2, 6-1.

Îți place?
Susține Treizecizero
Sprijinul tău e esențial ca să putem produce acest conținut. Susține-ne pentru un jurnalism de sport cât mai relevant și valoros!
Prin cont bancar:

IBAN RO51RNCB0079145659320001

Asociația Lideri în Mișcare,

Banca Comercială Română

Treizecizero.ro Abonează-te la 30-0+
Cele mai noi