Sorana Cîrstea e în turul 3 la Roland Garros. Urmează Serena!

Adrian Țoca | 29 mai 2013

Cu Serena, jucătoarea noastră are un singur meci direct, pierdut în semifinale la Stanford, anul trecut.

Roland Garros este oferit de

Sorana și-a făcut partea ei de treabă, câștigându-și primele două meciuri, așa cum statutul ei de favorită anunța. Acum urmează un meci pe care toată lumea va fi cu ochii. Cu Serena Williams, cea mai bună jucătoare a lumii.

Miercuri, Sorana a câștigat confortabil, în două seturi, 6-1, 6-4 cu suedeza Johanna Larsson, cea care o eliminase pe Monica Niculescu în turul precedent. Un singur moment de scădere, în setul doi, când, la 3-2, românca și-a pierdut singura oară în meci serviciul. A recuperat însă, făcând break-ul decisiv la 5-4, ocazie cu care a și închis meciul, în numai 61 de minute. Evoluție solidă, cu 20 de lovituri direct câștigătoare, față de numai 7 ale adversarei. Și gândul că parcursul acela excelent din 2009, când a atins sferturile la Paris, s-ar putea repeta. Sigur, ca asta să se întâmple, Sorana ar trebui să pună capăt seriei de 26 de victorii consecutive reușită de Serena Williams. Nu doar victoriile, cât sentimentul de dominare totală pe care îl lasă americanca impresionează. Miercuri seara, ca pentru a grăbi un pic întoarcerea la hotel, Serena a spulberat-o pe Caroline Garcia, 6-1, 6-2, într-un meci în care n-a avut de salvat nici măcar o minge de break.

Serena și Sorana s-au mai întâlnit o singură dată până acum, anul trecut, în semifinala de la Stanford. A câștigat americanca, 6-1, 6-2, dar Sorana are prea puține lucruri de pierdut în meciul de la Paris ca să-și facă probleme. Are, în schimb, multe de câștigat dacă va reuși să o pună sub presiune pe americancă, s-o facă să-și pună întrebări. Toată lumea, cu Serena în frunte, știe că  adversara numărul 1 pentru americancă în drumul spre al doilea titlu la Roland Garros este chiar ea. Serena are o istorie de meciuri pierdute pe mâna ei, precum acel faimos joc cu Razzano de anul trecut. 

Horia Tecău și Max Mirnyi au debutat și ei cu dreptul, câștigând, într-o confruntare desfășurată în același timp cu meciul Soranei, în două seturi cu francezii Paire/Mannarino, 6-0, 7-6. Victor Hănescu și partenerul său, Gilles Muller, au pierdut însă. 

Victor se va reîntoarce mâine pe teren, în primul meci de pe terenul 8, contra rusului Dmitri Tursunov, pentru un loc în turul 3. Asta dacă se va putea juca, pentru că mâine este anunțată ploaie la Paris aproape toată ziua, iar programul este serios pus în pericol.

Prezența 30-0 la Roland Garros este susținută de
Îți place?
Susține Treizecizero
Sprijinul tău e esențial ca să putem produce acest conținut. Susține-ne pentru un jurnalism de sport cât mai relevant și valoros!
Prin cont bancar:

IBAN RO51RNCB0079145659320001

Asociația Lideri în Mișcare,

Banca Comercială Română

Treizecizero.ro Abonează-te la 30-0+
Cele mai noi