Sorana Cîrstea, după calificarea în runda a doua la Wimbledon, despre echipa ei: „Da, am încheiat cu Adrian Cruciat. Amândoi am fost pe aceeași lungime de undă”

Adrian Țoca | 28 iunie 2022

Cu Andrei Cociașu în tribune atât la Birmingham, unde a ajuns până în semifinale, la puține puncte distanță de o primă finală pe iarbă, cât și la Wimbledon, Sorana Cîrstea a pornit într-o direcție nouă. Asta după ce, imediat după Roland-Garros, a decis să nu mai continue cu Adrian Cruciat, antrenorul ei de cursă lungă […]

Wimbledon este oferit pe 30-0 de

Cu Andrei Cociașu în tribune atât la Birmingham, unde a ajuns până în semifinale, la puține puncte distanță de o primă finală pe iarbă, cât și la Wimbledon, Sorana Cîrstea a pornit într-o direcție nouă. Asta după ce, imediat după Roland-Garros, a decis să nu mai continue cu Adrian Cruciat, antrenorul ei de cursă lungă în ultimii ani. A fost, spune jucătoarea, o hotărâre împărtășită de cei doi, care au simțit că au ajuns într-un punct în care relația și-a ars potențialul de creștere împreună.

“Da, am terminat cu Adrian, am terminat după Roland-Garros, de comun acord. Cred că am avut o perioadă bună împreună, însă, la un moment dat, după câțiva ani de zile apare rutina, monotonia și la un moment dat simți nevoia de o schimbare”, a spus Sorana, completând: „Amândoi am fost pe aceeași lungime de undă, deci nu, n-a fost niciun fel de problemă, amândoi gândeam la fel”.

Monotonia, spune ea, apare și la antrenament, și la rutina de meci, sau pur și simplu în „modul cum ți se prezintă lucrurile”. Când schimbarea vine, când, spune Sorana, „ai pur și simplu o schimbare de viziune, sau o schimbare de voce, dintr-o dată se face un clic acolo.”

Iar clic-ul, în cazul ei, reprezintă această serie bună pe iarbă, începută la Birmingham și continuată la Wimbledon cu o victorie contra lui Krunic chiar și în condițiile în care Sorana spune că n-a avut un sentiment ideal pe teren.

„Chiar am avut 10 zile bune de antrenament la București, i-am cerut ajutorul lui Andrei și cred eu că am luat o decizie bună. La Birmingham ne-am înțeles bine, a fost o săptămână, zic eu, peste așteptări. În semifinală am fost la 2 puncte de finală; dar nu neapărat rezultatul, cât modul în care am jucat. Și am jucat din primul meci fix ce trebuie, solid, și am fost încântată de prestație. Am o echipă tânără, și pe Andrei, și preparaturu fizic și momentan sunt bucuroasă de cum merg lucrurile și o iau săptămână de săptămână”, spune Sorana.

Despre duelul cu Krunic, pentru startul căruia a avut serios de așteptat ca să înceapă, Sorana spune: „Sincer, nu m-am simțit foarte confortabil astăzi pe teren, n-am reușit să joc la cel mai bun nivel, dar important e că am reușit să găsesc o soluție să câștig.

Cred că am avut 5-3, 40-15, am jucat bine până acolo și dacă luam setul atunci cred că era un pic mai ușor. Dar mă bucur că am reușit să câștig meciul și cu un joc nu grozav, și nici senzația pe teren nu era una grozavă. Dar îmi pare bine că am reușit să lupt și să termin în 2 seturi.”

Iar o astfel de victorie, obținută nu în condiții ideale, poate cântări chiar mai mult.

„Da, e chiar mai important. Când joci bine e foarte ușor să câștigi. Când joci bine poți să bați pe toată lumea 6-1, 6-0 fără să te uiți înapoi”, râde jucătoarea, vorbind despre rezultate din care nu înțelegi mare lucru.

„Însă sunt zilele acestea când nu joci foarte bine, când nu te simți grozav pe teren, când trebuie să găsești soluții. La serviciu, la fel, am avut un procentaj foarte scăzut. A trebuit să găsesc variație mai multă la serviciul al doilea, ca să nu se obișnuiască. Până la urmă despre asta e vorba în tenis, să găsești soluții în funcție de ce ai în ziua respectivă.

Despre serviciu, Sorana explică cum a încercat să varieze pentru a-și masca problemele de pe primul serviciu.

„La un moment dat am avut trei game-uri în care nu am jucat cu serviciul unu și trebuia să joc cu doiul. Ea returna destul de bine pe 2, și atunci am încercat să dau puțin mai tare, să dau puțin mai mult efect și atunci, normal, apar și mai multe greșeli, pentru că mi-am asumat un risc mai mare.” 

Sorana spune că i s-a părut foarte lent terenul față de alți ani, „mingea la un moment dat nu se duce, nu alunecă pe iarbă, se oprește foarte mult. Mi s-a părut diferit față de Birmingham, mi s-a părut diferit față de terenul de antrenament. Și, într-adevăr, mi s-a părut mai încet”.


 

*

Abonează-te aici gratuit la noul nostru newsletter de sport – pentru comentarii și idei despre momentele relevante din sport și despre personajele care contează cu adevărat! De până la 4 ori pe săptămână, ATLT la 8 dimineața, la cafea

Îți place?
Susține Treizecizero
Sprijinul tău e esențial ca să putem produce acest conținut. Susține-ne pentru un jurnalism de sport cât mai relevant și valoros!
Prin cont bancar:

IBAN RO51RNCB0079145659320001

Asociația Lideri în Mișcare,

Banca Comercială Română

Treizecizero.ro Abonează-te la 30-0+
Cele mai noi