Sorana Cîrstea cedează o luptă intensă cu Maria Sakkari la Cincinnati

Radu Marina | 16 august 2023

Sorana Cîrstea cedează cu Maria Sakkari la Cincinnati, e eliminată în turul secund

Sorana Cîrstea a fost învinsă în runda a doua la Cincinnati de numărul 8 mondial Maria Sakkari, 2-6, 6-3, 7-5, prima victorie în trei întâlniri cu Sorana pentru Sakkari.


Sorana Cîrstea pierde pentru prima dată în fața Mariei Sakkari după un meci echilibrat, în care diferențele au fost mici, încheiat în trei seturi.

Sorana a început excelent, apoi a scăzut nivelul în setul doi iar decisivul a fost o combinație între cele două: a avut momente grozave, a avut perioade de joc bune și mici scăpări, care au venit în momente importante.

După meciul excelent din primul tur cu Ekaterina Alexandrova, Sorana a luat lucrurile de unde le-a lăsat: intangibilă în startul meciului, cu răspunsuri la orice și reușind să găsească un echilibru aproape perfect între forță și precizie.

Timp de un set, Sorana nu a lăsat-o pe Sakkari să respire: a atacat-o de la retur, a servit impecabil și majoritatea schimburilor le-a câștigat din maxim 2-3 lovituri. A fost un nou set aproape perfect din partea Soranei, care a simțit bine mingea și execuțiile au fost exact asa cum și le-a propus: a întâmpinat mingea devreme, a lovit virulent dar căutând totodată să adauge top spin în lovituri pentru a avea siguranță. Sorana a arătat un tenis agresiv, dar în același timp foarte stabil și coerent.

Tactic, Sorana a făcut ce trebuia, dat fiind tiparul de jucătoare avut în față. S-a năpustit peste Sakkari și i-a stopat toate opțiunile.

Setul doi a fost o altă poveste din două motive: Sorana a cedat din inițiativă treptat, loviturile n-au mai avut același timing, iar Sakkari, fiind suficient de experimentată, a speculat imediat momentul. Grecoaica a început să facă diferența cu lovitura de forehand, a făcut pași în teren și a dus meciul exact în zona care îi convine ei cel mai mult, adică o bătălie de uzură, cu ruperi de ritm și abilitatea de a o forța pe Sorana să apeleze la lovituri pretențioase.

Asta s-a tradus printr-un avans de 4-0 luat de Sakkari, pe care Sorana nu l-a mai putut recupera, deși a avut o tentativă, revenind de la 0-4 la 3-4.

În decisiv, dinamica partidei nu s-a schimbat profund. S-a jucat mai mult în termenii propuși de Sakkari, iar Sorana nu a reușit să schimbe asta, să evite capcanele întinse de Sakkari. De prea multe ori a intrat în jocul grecoaicei, a preferat să o joace des pe forehand și a lăsat-o pe Maria să pună stăpânire pe joc – nu într-un mod ferm, dar suficient cât Sakkari să înțeleagă că are șanse și e important să rămână lucidă și să aștepte cea mai mică oportunitate.

Acestă oportunitate a venit pentru Sakkari la 5-5, după ce anterior Sorana salvase mingi de break într-un game cu șapte egalități la 4-4, iar Maria a servit pentru a rămâne în meci la 5-4. Au fost suficiente două lovituri spectaculoase, printre care un passing shot intuitiv și norocos pentru a-i aduce break-ul decisiv Mariei.

Rezultatul în sine poate fi perceput ca frustrant pentru Sorana: a pierdut un meci la limită, după ce timp de aproape două ore a jucat bine spre foarte bine de la un capăt la altul. În același timp, plusul pe care îl are Sakkari – și care a dus-o și o menține în Top 10 – este această ambiție și putere de a rămâne în meci cu orice preț, de a se agăța de orice minge, oricând, la orice scor – acel passing shot reușit la 5-5, într-un moment atât de delicat, e dovada cea mai clară.

Sorana a pierdut astăzi un meci în fața unei jucătoare care știe cum să poarte astfel de lupte și care se hrănește din astfel de partide lungi, echilibrate, unde totul se poate schimba cu o singură minge.

Foto: Profimedia Images

Îți place?
Susține Treizecizero
Sprijinul tău e esențial ca să putem produce acest conținut. Susține-ne pentru un jurnalism de sport cât mai relevant și valoros!
Prin cont bancar:

IBAN RO51RNCB0079145659320001

Asociația Lideri în Mișcare,

Banca Comercială Română

Treizecizero.ro Abonează-te la 30-0+
Cele mai noi