Sorana Cîrstea: „Ce dai tenisului, atâta primești. Zgura începe să devină suprafața mea preferată”

Adrian Țoca | 30 mai 2017

După victoria solidă cu Shuai Peng, Sorana o va întâlni, pentru al doilea Slam consecutiv, pe Carla Suarez Navarro, în fața căreia a câștigat patru din cele cinci meciuri anterioare.

Roland Garros este oferit de

Sorana a muncit bine în ultima perioadă, iar azi a cules din roade, cu o victorie clară împotriva lui Shuai Peng. Bucuroasă de rezultat, Sori savura, la conferința de presă, prima victorie pe zgura de la Paris din 2014 încoace.

O suprafață de care se simte din ce în ce mai apropiată. Într-atât încât e gata să o declare noua ei suprafață preferată.

Sorana Cîrstea despre…

Începutul convingător

„Normal că mă bucur pentru un așa început și cred eu că meciul de azi a fost în linia ultimelor săptămâni, am jucat destul de constant, am avut o săptămână bună în Germania, apoi am venit aici, m-am pregătit bine, am muncit în continuare și cred că azi am făcut un meci bun, de care sunt foarte fericită.”

RG și preferința față de zgură

„Clar că am amintiri frumoase de aici, dar în fiecare an când vin încerc să uit ce s-a întâmplat și să o iau mereu de la zero. Dar pot să spun că e un turneu drag pentru că este pe zgură. A început să-mi placă din ce în ce mai mult zgura, pentru că mi-am dat seama că pot să fac mult mai multe lucruri în afară de jocul liniar, pot să variez, am lucrat mult la scurte, cross-uri scurte, slice, lovituri pe care poți să le faci pe zgură și a început să-mi placă din ce în ce mai mult. Și, normal, e Paris, e Franța, aproape cât de cât de România, destui români și sunt bucuroasă să am susținerea lor și să încep cu o victorie categorică.”

Experiența de săptămâna trecută

„Săptămâna trecută a fost o săptămână ciudată, mi s-a părut că m-am întors la juniori, toate adversarele mele ba erau la baie, ba, una-două, chemau fizio pe teren, cum conduceam, cum încercau să găsească câte ceva să tragă de timp. Și atunci a fost o săptămână interesantă. Însă cred că mă maturizez și orice primesc de la adversară deja știu să manageriez situația și să mă concentrez foarte mult pe partea mea de teren, indiferent de ce se întâmplă pe partea cealaltă.”

Cum se simte

„Sunt bine, fizic nu am niciun fel de durere, sau senzație nedorită, sunt 100 la 100 din punct de vedere fizic. Sunt aici și cu fizio personal, care mă ajută extrem de mult în recuperare în fiecare zi, exerciții de menținere, exerciții ca să evit accidentările. Plus că azi am jucat o oră, nu e problemă de oboseală.”

Așteptările înainte de meciul de azi

„Încerc să nu mă gândesc foarte mult la rezultatul final, pur și simplu încerc să mă concentrez pe ce aveam de făcut, știam că vin pe un fond de muncă bun, ceea ce e cel mai important. Am spus-o de multe ori, nu sunt minuni, nu sunt… pur și simplu, cât îi dai tenisului, atât îți dă. În momentul în care muncești zi de zi bine, la un moment dat vor veni și rezultatele.

Peng e o jucătoare bună, făcuse semifinale săptămâna trecută, e în fața mea în clasament și mă așteptam la un meci greu, însă mă bucur că am reușit să termin în două seturi destul de ușor.”

Meciul cu Carla Suarez Navarro

„Da, am jucat de ceva ori împotriva Carlei, ultima oară chiar în Australia, în turul 2 și cred că ne cunoaștem bine, și eu pe ea, și ea pe mine. E un meci dificil, ea este favorită, acum suntem pe zgură, în comparație cu Australia unde jucam pe un hard foarte rapid, care îmi convenea mai mult mie, însă așa cum am zis, muncesc ca să mă bat cu toată lumea și indiferent de cine îmi este adversară eu încerc să dau sută la sută și mai departe… restul las la latitudinea jocului.”

Matchup-ul cu Carla pe zgură

„Eu am o memorie destul de scurtă, nu mai știu când am jucat cu ea pe zgură, dar cred că am îmbunătățit și eu foarte mult pe zgură și a început să devină suprafața mea favorită. Cu cât am câștigat experiență și m-am maturizat, cu atât am început să-mi dezvolt jocul și cred eu că pe zgură se mulează cel mai bine în momentul de față. Va fi un meci interesant, greu, dar la fiecare meci intru ca să-l câștig, nu contează adversara. De asta am muncit și de asta sunt aici, ca să mă bat cu cele mai bune jucătoare, să dau tot ce pot.”

Cum i se pare circuitul acum

„Mie personal mi se pare extrem de interesant, pentru că a crescut foarte mult nivelul, orice jucătoare din Top 100 joacă tenis, adică înainte, când am intrat în circuit, la 18 ani, dacă erai favorită primele două tururi nici nu aveai cu cine să joci la Grand Slam, treceai ca prin… Acum toată lumea a început să muncească mai mult, e mai pregătită fizic, toată lumea are o echipă mai mare, mental sunt mai puternice și cred că din cauza asta sunt toate aceste fluctuații, pentru că toate jucătoarele sunt bune, în ziua de azi nu mai există meci ușor. Cu oricine intri, dacă nu ești 100 la 100, poți pierde, chit că este, nu știu, 200 în lume, sau Top 10. S-au egalizat foarte mult valorile, iar pentru mine e un lucru bun și cred că e interesant să te uiți la un meci și să nu știi cine-l câștigă. La un moment dat, poate când domină un jucător se intră într-o rutină, într-o plictiseală, dar acum e foarte deschis, nu cred că cineva poate să spună că o jucătoare este favorită să câștige Roland Garros în momentul de față. Iar pentru mine e un lucru bun, pentru că este un turneu deschis și vor fi surprize sigur.”

Foto: Jimmie48Photography

Prezența 30-0 la Roland Garros este susținută de
Îți place?
Susține Treizecizero
Sprijinul tău e esențial ca să putem produce acest conținut. Susține-ne pentru un jurnalism de sport cât mai relevant și valoros!
Prin cont bancar:

IBAN RO51RNCB0079145659320001

Asociația Lideri în Mișcare,

Banca Comercială Română

Treizecizero.ro Abonează-te la 30-0+
Cele mai noi